Met kracht presenteren en het publiek overtuigen

Met kracht presenteren
Met kracht presenteren

Met kracht presenteren. Geef een krachtige presentatie. Met kracht presenteren is belangrijk om overtuigend over te komen.

Of een presentatie overtuigend genoeg is hangt er voor een groot deel van af of de boodschap bij het publiek echt binnen gekomen is. Als de boodschap binnengekomen is en het publiek overtuigd is, dan is de presentatie succesvol.

Er zijn manieren om het publiek te overtuigen. Jij als spreker kunt deze manieren gebruiken. Er is één dominant aspect bij het overtuigen van het publiek. En dat aspect is: presenteer met kracht!

Met kracht presenteren

Veel presentaties zijn inhoudelijk sterk en er worden een heleboel overtuigingstechnieken toegepast. Maar lang niet altijd is het publiek echt overtuigd!

En dat komt omdat de presentatie niet krachtig genoeg is. Met andere woorden: de presentatie en de manier van presenteren hebben te weinig overtuigingskracht. Hierdoor hebben de presentatie en manier van presenteren te weinig invloed op het publiek.

Met kracht presenteren

In deze video reik ik je een aantal presentatietechnieken aan om met kracht te presenteren waardoor de boodschap bij het publiek binnenkomt. Waardoor je het publiek kunt overtuigen. Door deze presentatietechnieken krijgt je boodschap meer kracht. Daardoor heeft je presentatie invloed op je publiek.

De manieren waarover ik vertel hebben te maken met je stem, je woordgebruik, de zinnen die je formuleert en de manier waarop je jezelf als spreker in de ruimte presenteert. Laat je je zien of verschuil je je? Je positiekeuze in de ruimte heeft een grote invloed op hoe het publiek de presentatie en jou als spreker ervaart. Krachtig of slap?

Overtuig het publiek

Als je het publiek wilt overtuigen en als krachtige spreker wil worden gezien bekijk dan de video en pas de presentatietechnieken toe. Overtuig het publiek door het geven van een krachtige presentatie.


Meer video’s over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal
Met kracht presenteren en het publiek overtuigen

Gebruik krachtige woorden: zeker,  absoluut, zonder twijfel.

Spreek met een krachtige stem zonder te schreeuwen. Wees niet te shy, wees niet te verlegen, laat je duidelijk horen.

Laat je zien, verschuil je niet. Presentatiesoftware dient niet om de aandacht van jou af te leiden. Een spreekgestoelte dien niet om jezelf achter te verschuilen.

Krijg meer succes als spreker door het geven van een krachtige presentatie en lees direct verder over hoe je de boodschap goed kunt overbrengen.

Hulp bij leren presenteren

Als je hier hulp bij nodig hebt, weet dan dat je er niet alleen voor hoeft te staan als je dat niet wilt.

Gratis: checklist voor presentaties

Checklist voor presentaties

Checklist voor presentaties.

Onmisbaar bij je voorbereidingen.

Met kracht presenteren en het publiek overtuigen was last modified: by
Met kracht presenteren en het publiek overtuigen was last modified: by