Leren van topsprekers

Leren van topsprekers

Leren van topsprekers: een goede presentatie kunnen geven is in veel beroepen  van essentieel belang. We kunnen er eigenlijk niet onderuit, we moeten allemaal wel eens presenteren. Het geven van een voordracht geeft kansen en mogelijkheden voor je bedrijf maar ook voor jezelf.

Hoe beter je presentatie, hoe gunstiger dat voor het bedrijf en voor jou uitpakt. Reden om ervoor te zorgen dat je er akelig goed in wordt!


Presentatietrainingen, boeken en blogs

Dat is dan ook de redenen dat we presentatietrainingen volgen en er boeken en blogs over lezen. Aangezien je vermoedelijk weinig tijd hebt en veel in de auto zit heb ik over het onderwerp presenteren het luisterboek Winnend Presenteren ingesproken. De tijd in de auto kun je dan goed gebruiken.


Leren van topsprekers

Trainingen, cursussen, boeken en luisterboeken zijn geweldige hulpmiddelen om beter te leren speechen. Er is nog één andere waanzinnige effectieve methode om beter te leren presenteren. En dat is: kijken naar topsprekers.

Hierover hoor en lees je weinig aangezien niemand hier iets aan verdient. Wil je op een eenvoudige en snelle manier leren van bekende sprekers die een goede naam als presentator hebben? Ga dan maar eens naar YouTube en tik een naam van een topspreker in. Er verschijnen dan van deze presentator talloze video’s van presentaties.


Leren van topsprekers: pas het toe

Maar waarom is het zo goed om naar topsprekers te kijken en van topsprekers te leren?

Bekende en erkende redenaars hebben zichzelf al bewezen.  Ze beheersen alle noodzakelijke technieken, kwaliteiten en trucs om het publiek op het puntje van hun stoel te laten zitten.

Als dat niet het geval was, hadden ze niet zo’n goede naam als redenaar! Pas de dingen die ze doen toe als ze bij je passen en je zult direct betere presentaties geven. Als je wilt dat je het publiek tijdens je speech kunt ‘’betoveren’’, kijk dan naar de video’s van deze kunstenaars op internet.


winnend presenteren

Winnend Presenteren

Een cursus presenteren die je in je eigen omgeving kunt volgen. Deze cursus presenteren heeft de vorm van een luisterboek. Ook geschikt als opfrisser.

Leren van topsprekers was last modified: by


Onbewust leren van topsprekers

Je kunt naar een video kijken zonder ergens bewust op te letten. Er zullen je vervolgens een aantal zaken opvallen die je bij je eigen opreden direct kunt toepassen. Je krijgt wellicht ideeën hoe je het anders en nog beter kunt aanpakken.


Bewust leren van topsprekers

Een andere mogelijkheid is om bewust naar de erkende en bekende sprekers te kijken. En kijk vooral naar de dingen waarvan zeer gerespecteerde spelers zich onderscheiden t.o.v. de doorsnee spreker. Er zijn een aantal zaken waar topsprekers zich in onderscheiden. Over deze verschillen wil ik het nu hebben.


Leren van topsprekers

Betrek het publiek: geroutineerde sprekers krijgen het voor elkaar om het publiek te betrekken. Kijk eens hoe ze dat doen?

Humor: de bekende sprekers krijgen het voor elkaar om een hele zaal met mensen te laten lachen. Hoe pakken ze dat aan?

Aandacht vasthouden: hoe krijgen dit soort sprekers het voor elkaar dat het publiek gedurende gehele presentatie geboeid blijft en op het puntje van hun stoel zit?

Boodschap overbrengen: op welke manier brengen ze de boodschap over?

Kijk naar een video, stel jezelf bovenstaande vragen en beantwoord ze. Zo leer je op een eenvoudige, goedkope en snelle manier van sprekers die hun sporen al verdiend hebben. Als je deze technieken, manieren en trucs toepast zullen je presentaties al direct beter worden. Kijk en luister naar topsprekers en je wordt een veel betere redenaar.

Je kunt ook leren van onze presentatiecursus op CD. Daar kun je zelfs heel erg veel van leren.


pijltje

Meer over winnende presentaties

Gratis checklist voor winnende presentaties

""

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Met aanvullende tips


Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. 

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Leren van topsprekers
Leren van topsprekers was last modified: by

Met dank aan Jonny Lindner voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Leren van topsprekers was last modified: by