Home » Zakelijk speechen » Hoe gebruik je PowerPoint

Hoe gebruik je PowerPoint

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe gebruik je PowerPoint

Het gaat erom hoe je PowerPoint gebruikt. Als je deze software goed gebruikt dan is er geen enkel probleem. Dan kun je een weergaloze, een super goede presentatie geven. Ik reik je nu een aantal mogelijkheden aan van wat je met PowerPoint kunt doen. En daarbij ook een tip.

Video

Eigen sheets ontwerpen

Het leuke is dat je je eigen sheets kunt ontwerpen. Je kunt je eigen kleuren gebruiken. Het liefst natuurlijk de kleuren in de huisstijl van je bedrijf.

Let erop dat je bij het ontwerpen van je sheets niet al te veel kleuren gebruikt. In principe 2 tot 3 kleuren. Je kunt natuurlijk wel meer kleuren kiezen, maar dan moet je daar bewust voor kiezen. Dan moet je er een doel mee hebben. Hier heb ik een voorbeeld van een PowerPoint voor je neergezet.

Je kunt er teksten op schrijven. Als je teksten gebruikt, gebruik dan een eenvoudig lettertype dat goed te lezen is en grote letters.

Zet op de PPt ook veel afbeeldingen. Liever een afbeelding dan een tekst. En als je een tekst op PowerPoint zet, zorg dan dat de tekst beperkt is, zeer beperkt is. Het liefst 1 steekwoord. Misschien 2 steekwoorden. Maar absoluut niet te veel tekst. Dat is niet goed.

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven.

Angélique de Rooij

Angélique de Rooij: Enthousiasme, positiviteit en kracht …

Enthousiasme, positiviteit en kracht..dat spat er van af bij Rob Wuijster. Een inspirerende spreker, overtuigend, helder, geeft goede voorbeelden, er is interactie en niet onbelangrijk…..humor.
Ik vind dit geweldige stof, helemaal mijn ding, dit kun je niet vaak genoeg horen. Die mindset, daar draait het allemaal om, je eigen kracht zit tussen je oren. En je krijgt meteen zin om er meteen mee aan de slag te gaan, want niets is onmogelijk, dus óp naar het succes! Merci beaucoup Rob!

Hoe gebruik je PowerPoint

Als je dit wilt leren of er begeleiding bij wilt, dan kan dat natuurlijk. Neem dan contact met me op.

Overigens, presentatietrainingen zijn er te kust en te keur. Maar wist je dat ik je een presentatietraining kan bieden waarin je leert overtuigend te presenteren? En je kunt ook onze CD Winnend Presenteren kopen. Want die kun je tevoorschijn halen op het moment dat je ‘m nodig hebt.

Hier kun je met een Nederlandse motiverende spreker linken op LinkedIn. En hier kun je alles vinden over mijn achtergrond en inspirerende speeches.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Presentatie met PowerPoint: met dank aan EsaRiutta voor de afbeelding van PowerPoint.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 10-5-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 5-2-2023