Gebruik positieve woorden (video)

Gebruik positieve woorden
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Gebruik positieve woorden (video)
gebruik positieve woorden

In deze video wil ik het hebben over het gebruik van positieve woorden. Hoe je het draait of wendt of keert: woorden beïnvloeden het gevoel van het publiek.

En natuurlijk beïnvloeden de woorden die je gebruik ook jouzelf als spreker. Waarom zou je dan kiezen voor negatieve woorden? Negatieve woorden beïnvloeden het publiek en jouzelf negatief. Gebruik daarom positieve woorden.

Video

Meer presentatievideo's op ons YouTube kanaal

Gebruik positieve woorden

Voordat ik een aantal voorbeelden geef van positieve woorden wil ik je eerst een aantal voorbeelden geven van negatieve woorden. Deze negatieve woorden moet je dus niet gebruiken. Hier komen ze:

 • fout
 • slecht
 • kan niet
 • onmogelijk
Welke woorden juist wel gebruiken:

Positieve woorden, woorden die je juist wel kunt gebruiken zijn o.a.

 • groeien
 • ontwikkeling
 • kwaliteit
 • trots
 • beter
 • leuk
 • plezierig
 • winnen

Gebruik positieve woorden en geef het publiek en jezelf een goed gevoel.


Zo gaat het direct lekkerder

Dit is heel simpele tip waardoor je presentatie direct een beetje lekkerder gaat Denk hier daarom aan bij het voorbereiden van je presentatie. En als je je presentatie aan het voorbereiden bent, denk er dan ook aan dat je een presentie niet voor jezelf geeft.

Op dit blog vind je een heleboel tips voor betere presentaties, maar een blog is in chronologische volgorde geschreven en dat is niet altijd handig. Daarom heb ik een handleiding voor je klaargezet waarin je verwijzingen naar het blog vindt, maar dan in een logische samenhang. Deze handleiding kun je hier vinden.

Met gratis tips op een blog en een handleiding kun je veel leren. Maar je leert natuurlijk veel sneller en gemakkelijker als je een gestructureerde gids hebt. Onze CD Winnend Presenteren kan deze gids voor je zijn.


Meer over speechen

Pijltje
Gebruik positieve woorden (video) was last modified: by

Als Nederlandse motivational speaker kan ik je boeiende presentaties bieden.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Aandacht trekken Doelstellingen Ervaren sprekers Faalangst in de sport In de spotlights Leidinggeven Live online presentatie Mental coaching Mindset Moeilijke spelers Motivatie Motiverende spreker Ondernemen Ondersteunend beeldmateriaal Presentatievaardigheid Presenteren voor beginners Shop Software voor presentaties Speechen Sport Spreekangst Spreker inhuren Storytelling Succesvol als ondernemer Succesvolle speeches Team coaching Top speeches Uitgelicht Voetbal Voorbereiding presentatie Winnen Zakelijk presenteren


Gebruik positieve woorden (video) was last modified: by
Gebruik positieve woorden (video) was last modified: by