Zeer ervaren sprekers

Zeer ervaren sprekers

Er zijn technieken die alleen de zeer ervaren sprekers  kennen en toepassen.  Deze technieken onderscheiden de goede sprekers van de topsprekers. Maar het kan zijn dat je ervoor kiest om deze technieken – die de echte pro’s toepassen – te leren.

Hier onder een aantal zaken waar alleen zeer ervaren sprekers de fijne kneepjes van kennen en die alleen door zeer ervaren sprekers gebruikt worden.


Zeer ervaren sprekers winnen het publiek voor zich

Hoe sympathieker het publiek jou vindt, hoe meer het publiek aan je lippen hangt en hoe beter de sfeer wordt. Als mensen jou als spreker sympathiek vinden staan ze veel meer open voor je boodschap. Daarnaast begrijpt je publiek de boodschap sneller en beter. Redenen genoeg dus om te leren hoe je als spreker het publiek voor je kunt winnen.

Spreken voor publiek dat verplicht is te luisteren

Het zal je duidelijk zijn dat presenteren aan mensen die vrijwillig komen luisteren verschilt met presenteren aan mensen die gedwongen worden om naar je te luisteren.  Hoe ga je om met luisteraars die verplicht zijn om naar je presentatie te luisteren? Wat kun je verwachten en hoe ga je hier mee om? En reken maar dat het moeilijk is als je moet spreken voor mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn en die veel liever iets anders willen doen.

Onthouden worden

Hoe kun je er voor zorgen dat publiek je presentatie onthoudt? Het is fantastisch als de zaal enthousiast is over je presentatie en over jou als spreker.

Jij wilt als presentator dat de boodschap goed overkomt, maar daarnaast wil je ook dat de boodschap onthouden wordt. Misschien wil je ook dat ze jou als spreker onthouden. Er zijn manieren om er voor te zorgen dat de luisteraars zowel de boodschap als jou als redenaar onthouden.

Zeer ervaren sprekers brengen het publiek in actie

Mensen overtuigen en motiveren om in actie te komen is de eerste stap.  Maar belangrijkste stap is natuurlijk dat je gehoor werkelijk actie neemt. Hoe krijg je mensen zover dat ze werkelijk in actie komen en stappen ondernemen?

Hoe kun je het publiek entertainen?

Er zijn sprekers die hun boodschap helder kunnen overbrengen en die daarnaast ook het publiek entertainen. Deze presentators krijgen het voor elkaar dat het gehoor plezier heeft en zich enorm vermaakt. Ze weten het publiek te emotioneren.

Je zult het internet goed moeten afspeuren om een presentatietraining te vinden waarin deze pro vaardigheden onderwezen worden.


Goede presentatie

Leren hoe je een goede presentatie moet geven is dus niet voor iedereen hetzelfde. Niet alleen mensen verschillen, maar het instapniveau verschilt ook. En als je een training volgt met mensen die op een totaal ander niveau zitten, dan heb je daar last van. Zeer ervaren sprekers hebben gewoon andere leerbehoeften dan beginnende sprekers.

Met onze presentatiegids Winnend Presenteren heb je daar geen last van. Je leert op een efficiënte manier snel hoe je een goede presentatie kunt geven.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Ervaren sprekers » Zeer ervaren sprekers
Zeer ervaren sprekers was last modified: by

Met dank aan Peggy en Marco Lachmann-Anke voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Zeer ervaren sprekers was last modified: by