Sprekers met ervaring

Ervaren sprekers

Sprekers met ervaring doen het een beetje anders dan sprekers die minder ervaring hebben. Misschien heb jij als spreker al veel ervaring.  En misschien zijn de thema’s die tijdens de gewone presentatietrainingen behandeld worden bekend voor je en misschien pas je ze al toe.

Je kunt er voor kiezen om nog zo’n training te volgen. Van elke training leer je namelijk altijd weer iets of wordt een onderwerp nog iets duidelijker. Maar waarschijnlijk wil je méér.

Presentatietechniek van sprekers met ervaring

Maar er bestaan presentatietechnieken die niet zo vaak gedoceerd worden. Daar wil ik je iets over vertellen want afhankelijk van je ervaring, doel, interesse en motivatie wil je misschien een aantal andere zaken leren.  Als je een wensenlijstje hebt kun je checken of deze onderwerpen tijdens de trainingen behandeld worden.

Overtuigen

Hoe krijg je het als spreker voor elkaar om je luisteraars te overtuigen? Er zijn manieren om mensen te laten inzien dat jouw visie, ideeën, oplossing en aanpak de verstandigste en meest voor de hand liggende zijn. Tijdens een goede presentatie training zou je moeten leren hoe hoe je de luisteraars tijdens een speech kunt overtuigen.

Hoe krijg je een band met het publiek?

Hoe beter de band met je publiek is, hoe beter de boodschap zal overkomen. Daarom is het essentieel  dat je contact met het publiek krijgt. Tijdens een goede presentatie training zou je moeten leren op welke wijze je connectie met het publiek kunt krijgen en houden.

Betrokkenheid

Welke spreker wilt nou niet dat het gehoor bij de presentatie betrokken is?  Het is voor jou als presentator plezieriger als de toehoorders tijdens de presentatie feedback geven en actief met de voordracht mee leven.

Het is fijn en gunstig  als de toehoorders bijvoorbeeld knikken en op andere non-verbale manieren laten zien dat ze bij je verhaal betrokken zijn.  Als je in het openbaar spreekt is het geweldig wanneer iemand uit de zaal een vraag stelt.  Je kunt leren hoe je mensen bij je verhaal kunt betrekken.

Demonstraties geven

Een demonstratie geven kan je boodschap verduidelijken en kan er voor zorgen dat de luisteraars je boodschap onthouden. Hoe pak je het geven van een demonstratie aan? Maar zorg dan zeker dat je ervaring hebt.

Het verschil tussen beginnende sprekers en sprekers met ervaring zal je duidelijk geworden zijn. Wil jij een spreker met ervaring worden? Dan moet je vlieguren maken. Je kunt beginnen met onze luister-CD Winnend Presenteren aan te schaffen.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Ervaren sprekers » Sprekers met ervaring
Sprekers met ervaring was last modified: by

Rob Wuijster kun je ook vinden op LinkedIn.

Met dank aan Peggy und Marco Lachmann-Anke voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Sprekers met ervaring was last modified: by