Emoties bij het publiek

Emoties bij het publiek

Als je onthouden wilt worden, zorg dan voor emoties bij het publiek.

Waarschijnlijk wil je dat je presentatie door het publiek onthouden wordt. Er zijn verschillende manieren en technieken om de presentatie zo te maken en te geven dat de boodschap door het publiek onthouden zal worden.

De effectiefste manier is dat je het publiek emotioneel raakt. Dat er dus gevoelens en emoties bij het publiek ontstaan.

Emoties bij het publiek

Er zijn sprekers die het voor elkaar krijgen dat hun toehoorder tranen in hun ogen krijgen. Trainen van het lachen, maar ook tranen door het vertellen van trieste, dramatische en verdrietige gebeurtenissen. Het publiek is geschokt of vertederd of een combinatie hiervan. Het publiek leeft heel erg mee en kan het gevoel hebben besproken situatie zelf te ervaren. 

Op het moment dat mensen tranen in hun ogen krijgen zijn ze emotioneel. Een groot voordeel van publiek dat emotioneel is, is dat het ook betrokken is bij je presentatie en je onderwerp.

Meer video’s over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Emotioneel betrokken

En doordat je luisteraars emotioneel en betrokken zijn zullen ze de boodschap en de presentatie blijven onthouden. Misschien niet helemaal, maar wel delen er van! Daarnaast geven ze meer feedback en zal er een open sfeer ontstaan.

Je hebt er als spreker dus alle belang bij dat je het publiek emotioneel raakt en betrokken maakt. En dat je luisteraars tranen in hun ogen krijgen.

In deze video geef ik je een tip hoe je ervoor kunt zorgen dat het publiek vochtige krijgt. Tranen van ontroering, maar ook tranen van het lachen. De techniek is eenvoudig, makkelijk toe te passen en waanzinnig efficiënt en effectief.

Video

Luister aandachtig naar de video, pas de tip toe en je zult zien dat het publiek geëmotioneerd wordt en daardoor meer betrokken bij de presentatie is én dat het publiek je presentatie zal onthouden.

Meer manieren

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om ervoor te zorgen dat je presentatie onthouden wordt. Lees vooral verder in het artikel: Demonstraties om te herinneren. Maar goed leren presenteren lukt het gemakkelijkste als je les krijgt. En je kunt ook meer leren over presenteren door onze handleiding over spreken voor publiek te lezen.

En hier vind je onze gids voor winnende presentaties.

Met dank aan heblo voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Emoties bij het publiek was last modified: by