Eisen aan een goede presentatie training

Eisen aan een goede presentatietraining
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Eisen aan een goede presentatie training


Eisen aan een goede presentatietraining

Waar een goede presentatie training in het algemeen aan voldoet? Weet jij waar een goede presentatie training aan zou moeten voldoen? Ik ga het je hier vertellen.


Nut van een goede presentatie training

Presentatie training volgen? Zie jij als leidinggevende, manager, directielid of ondernemer in dat het geven van presentaties een belangrijk onderdeel van je werk is?

Door het geven van een goede presentatie kun je immers de boodschap goed overbrengen. Ook kun je mensen overtuigen, motiveren en tot actie aan zetten. Door het geven van een goede presentatie kun je zelfs opdrachten krijgen waardoor je de omzet kunt verhogen. Dit zijn vele redenen om goed te willen leren presenteren.


Iedereen kan leren spreker in het openbaar

Het geweldige nieuws is dat iedereen goed kan leren spreken in het openbaar. Er zijn veel ondernemers en bedrijven die presentatietrainingen aanbieden. Ze claimen allemaal dat ze de kennis en vaardigheden in huis te hebben om je goed te leren presenteren.  Je vraagt je af waar je de presentatie moet gaat volgen. Er zijn zoveel aanbieders.

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste presentatie training heb ik dit artikel geschreven. In dit artikel staan veel voorwaarden waaraan een goede presentatie training moet voldoen.

Je kunt de informatie in dit artikel vergelijken met de informatie die je op de websites van de verschillende trainingsbureau’s kunt vinden. Als het niet op hun websites staat kun je er natuurlijk ook naar vragen en het je toe laten sturen.


Prijs van een goede presentatietraining

Meestal komt  de prijs als laatste aan bod. Toch wil ik hiermee beginnen omdat de prijs een enorme invloed heeft op de  uiteindelijke keuze.

Voorbeeld

Mijn vrouw en ik zijn enthousiaste kampeerders. Voorheen kochten we altijd goedkope tentjes. Deze tenten zagen er mooi uit, maar waren eigenlijk erg oncomfortabel. We konden er niet in koken (brandgevaar), ze waren snel stuk, bij heftige wind waaide de tent weg.

Zodra het regende zaten we in de tent en konden niet door de raampjes kijken door de druppels op het plastic.  Het is zelfs een keer voorgekomen dat we de vakantie eerder afbraken omdat het gewoon écht afzien en onplezierig was.  We hadden een tent, maar die was verre van ideaal en hij voldeed niet aan onze verwachting van kamperen. We waren het zat!

Twee jaar geleden kochten wij de Mercedes onder de tenten. We kochten een De Waard tent. Deze tent was duur, erg duur! Tijdens een vakantie in Bretagne kwamen we er achter dat we veel plezieriger kampeerden.

de waard tent goede presentatie training
De Waard tent

Deze typische Hollandse tent staat als een huis en is stormvast. Als het waait zit je uit de wind en bij regen zit je overdekt en kun je gewoon naar buiten kijken. Daarnaast kun je ook binnen koken. Het kamperen werd hierdoor veel plezieriger en comfortabeler.

We betaalden veel meer voor deze tent, maar het gemak, comfort en het plezier dat we er voor terug kregen was veel groter. En wat zeggen we nu: “Hadden we dit maar veel eerder gedaan”.


Goede presentatie training

Dit geldt ook voor de prijs van een presentatie training. Houd de prijs/kwaliteit-verhouding in de gaten.  Misschien is een presentatie training wel veel duurder, maar leer je van deze training veel meer dan van goedkopere trainingen. Laat je dus niet afschrikken door de prijs, maar kijk wat het voor je oplevert. Goedkoop is vaak duurkoop! Als je een presentatie training gaat kiezen, kies dan een goede presentatie training.


Meer over speechen

Pijltje
Eisen aan een goede presentatie training was last modified: by

Als Nederlandse motiverende spreker wil ik graag met je netwerken op LinkedIn.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Ik ben een inspirerende spreker, voormalig bondscoach Zwitserland en mental coach in de topsport.

Eisen aan een goede presentatie training was last modified: by

Eisen aan een goede presentatietraining: met dank aan Mohamed Hassan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Eisen aan een goede presentatie training was last modified: by