Boodschap goed overbrengen

Boodschap goed overbrengen
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Boodschap goed overbrengen
Boodschap goed overbrengen

De boodschap goed overbrengen: hoe komt het toch dat een presentatie bij sommige mensen aanslaat en dat sommige mensen bij de presentatie betrokken raken? Terwijl dezelfde presentatie bij de rest van het publiek als oninteressant ervaren wordt?

Ik denk dat dit voor een groot gedeelte bepaald wordt door de spreker: door de manier waarop hij presenteert en door de presentatietechnieken die de spreker hanteert.


De boodschap goed overbrengen

Of een presentatie bij de gehele zaal als goed en interessant ervaren wordt hangt voor een groot deel af of de boodschap aan het publiek is aangepast.

In deze video vertel ik hoe je er voor kunt zorgen dat bij iedereen de boodschap goed overkomt!

Meer video's over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Boodschap goed overbrengen

Als je als spreker één voorbeeld geeft zul je de boodschap goed overbrengen bij een gedeelte van het publiek. Bij een ander deel  is de boodschap echter nog niet duidelijk!

Verschillen

De oorzaak hier van kan zijn dat dit gedeelte van het publiek andere normen, waarden en overtuigingen heeft. Maar dit verschil kan ook ontstaan doordat er verschillen zijn in intelligentie, ervaring en opleiding.

Meerdere malen uitleggen

De conclusie is dus dat je de boodschap meerdere keren moet uitleggen als je wilt dat bij iedereen in de zaal de boodschap goed overkomt! Bij sommigen valt het kwartje wanneer je als presentator de boodschap twee of misschien wel drie keer verteld hebt.

Zoals ik al eerder in dit artikel aangaf zal een gedeelte van je publiek de boodschap direct begrijpen. Wanneer deze mensen de boodschap nogmaals horen zal het nog duidelijker worden en zullen ze meer details en samenhang ontdekken.

In de video vertel ik er over hoe je de boodschap bij iedereen goed kunt overbrengen. Dit bestaat uit vier delen. Eén deel hiervan heb ik verteld: leg de boodschap meerdere keren uit. In de video geef ik nog drie andere mogelijkheden aan om de boodschap bij iedereen goed over te brengen.

Deze vier elementen zullen alle vier toegepast moeten worden voordat de boodschap voor iedereen uit het publiek helder is. Bekijk de video en pas de elementen toe! En lees daarna direct verder: Vertel het drie keer.

Als werkelijk goed wilt leren presenteren, kijk dan eens bij onze presentatiecursus op CD Winnend Presenteren.


Pijltje
Boodschap goed overbrengen was last modified: by

Ben ik de Nederlandse motiverende spreker die past bij jouw evenement? Laten we linken op LinkedIn.

Met dank aan Comfreak voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Boodschap goed overbrengen was last modified: by