Een boeiende presentatie

Een boeiende presentatie

Een boeiende presentatie kunnen geven kan het verschil maken. Een boeiende presentatie kunnen geven kan daarom heel erg belangrijk zijn. Daarom is het eigenlijk vreemd dat mensen het zo moeilijk vinden om te investeren in het goed leren presenteren. Vind je ook niet?

Bij een boeiende presentatie gaat het er om dat mensen op het puntje van hun stoel zitten en aan je lippen hangen. En krijg je natuurlijk niet zomaar voor elkaar.

Praktijkvoorbeeld

Deze week sprak ik een directeur van een groot bedrijf. Hij vertelde me dat de presentaties van zijn medewerkers saai, slaapverwekkend, niet pakkend en niet overtuigend zijn.

Dat vond ik  jammer, want een boeiende presentatie maken is te leren. Maar dat is niet alleen jammer natuurlijk. Als zijn medewerkers klanten moeten overtuigen en ze doen dat op een slaapverwekkende manier, dan is natuurlijk niet zo goed voor de verkoop.


Boeiende presentatie geven

Ik zei hem dat boeiend presenteren te leren is en dat ik het luisterboek Winnend Presenteren verkoop.

Directeur:

Winnend Presenteren?

Rob:

Ja, Winnend Presenteren. Bij een boeiende presentatie wint iedereen! Zowel het publiek als de presentator winnen!

Afhankelijk van de presentatie krijgt het publiek kennis, informatie, motivatie of een product. En de presentator krijgt voor elkaar wat hij voor ogen heeft. Dus een win-win situatie.


Geïnteresseerd in een boeiende presentatie

De directeur kreeg steeds meer interesse en vroeg me wat de kosten bedragen. Ik vertelde hem dat de investering per luisterboek Winnend presenteren  € 23,95 is. De prijs is al jaren hetzelfde, dus ik denk niet dat dit nog lang zo zal blijven.


Sommetje: investering en opbrengst

Stel je hebt tien verkopers in dienst. Je geeft ze elk een luisterboek van € 23,95. De investering bedraagt dan € 239,50.

Als de verkopers het luisterboek beluisteren krijgen ze technieken aangereikt waardoor ze nog beter gaan verkopen. Stel je voor dat de verkopers hierdoor gemiddeld € 3500 meer aan orders binnen halen. Dat is totaal € 35.000,-.

Een investering van € 239,50 kan er dus voor zorgen dat er €35.000,- meer aan orders binnen gehaald wordt. Reken zelf maar uit wat de omzetstijging dan is!


Ik vroeg hem:

Is € 23,95 per luisterboek Winnend Presenteren nu echt te veel geld om een hogere omzet te behalen?

Hij gaf aan dat hij er nog even over moest nadenken. Verbazingwekkend als je bedenkt dat hij zich erover beklaagde dat de presentaties van zijn medewerkers zo saai waren en ze hierdoor zouden leren een boeiende presentatie te geven. Onbegrijpelijk dat hij niet direct toehapte.

Eerlijk

Mijn reactie op zijn antwoord was:


Het bedrijf kan het zich eigenlijk helemaal niet permitteren om niet 10 luisterboeken Winnend Presenteren aan te schaffen!

Is het voor de verkopers niet enorm belangrijk om een boeiende, pakkende, flitsende, overtuigende, sprankelende en interessante presentatie te geven?

Is € 239,50 nu echt te veel geld om tien verkopers meer kennis te geven waardoor ze en hogere omzet krijgen?


Uiteindelijk drong het tot hem door wat hij zijn bedrijf aandeed door zo vrekkig te zijn. En dit geldt voor jouw bedrijf natuurlijk ook.

Misschien had je gehoopt om uit dit artikel te kunnen leren hoe je een boeiende presentatie kunt geven. Dat zou ik je ook graag aanreiken. Maar wees eerlijk: denk je echt dat een artikeltje op een blog voldoende kan zijn om je de ins en outs van boeiende presentaties te kunnen leren? Is dat een een eerlijke en redelijke verwachting?

Een boeiende presentatie

Heb je een bedrijf? Lees dan vooral verder over de inhoud van Winnend Presenteren.

Je kunt Winnend Presenteren rechtstreeks kopen bij Rob, of in de boekhandel bij jou om de hoek. En natuurlijk ook bij Managementboek.

Daarnaast hebben we op deze website ook een handleiding voor betere presentaties. Deze handleiding kun je kosteloos lezen, je hoeft er zelfs geen e-mailadres voor te geven.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Een boeiende presentatie was last modified: by

Met dank aan heblo voor de tekening van de schoonheid in de kopafbeelding.

Een boeiende presentatie was last modified: by