Bepalende factoren voor je manier van presenteren

bepalende factoren
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Bepalende factoren voor je manier van presenteren
Bepalende factoren voor je manier van presenteren

Bepalende factoren: er is niet één manier om een goede presentatie te geven. Ja, dit hoor je goed. De manier van presenteren en de presentatie op zich hangen af van een aantal dingen. Denk hier aan aan de aard, het doel en het onderwerp van de presentatie.

Denk daarnaast ook aan de situatie, maar het hangt ook af van het publiek en van jezelf als spreker. Dus de techniek die je gebruikt en de manier van presenteren, zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er is niet één juiste manier.


Video: bepalende factoren

In deze video bespreek ik de factoren die je manier van presenteren bepalen.

Meer video's over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Ik zeg niet dat je geen presentatietechnieken mag gebruiken. Of dat je geen presentatievaardigheden moet opbouwen. Integendeel. Presentatietechnieken en -vaardigheden zijn uiterst belangrijk. Ze hebben bewezen dat je daardoor betere presentaties kunt geven.


Bepalende factoren voor je manier van presenteren

Ik wil je nu een voorbeeld geven dat je laat zien dat de manier van presenteren – de dingen die je doet en niet doet – afhankelijk zijn van o.a. de situatie en de aard van de presentatie.


Bepalende factoren: humor

Humor gebruiken tijdens een presentatie is meestal een goed idee. Hierdoor zorg je ervoor dat zowel het publiek als jijzelf heel veel plezier krijgen. Je zorgt hiermee dat de sfeer plezierig wordt en dat het leuk wordt om naar te luisteren. En daardoor raakt het publiek betrokken.


Niet in iedere presentatie

Dat betekent niet dat je in iedere presentatie humor kunt gebruiken. Stel je voor dat je een presentatie moet geven over een reorganisatie waarbij gedwongen ontslagen vallen. Is het dan gewenst en gepast dat je humor gebruikt? Ik denk het niet. Je moet dan juist geen humor gebruiken.


Aanpassen aan de omstandigheden

Als je toch humor gebruikt tijdens een dergelijke presentatie dan krijgt het publiek het gevoel dat het jou kennelijk helemaal niets interesseert of dat je jezelf niet kunt verplaatsen in het publiek.

Daarom is het altijd heel erg belangrijk om je aan te passen. Je moet je aanpassen aan de aard van de presentatie, het onderwerp van de presentatie, het doel van de presentatie en de presentatie zelf. Maar ook aan het publiek.

Je kunt je ook laten ondersteunen door onze presentatie-CD Winnend Presenteren.


Meer over speechen

Pijltje
Bepalende factoren voor je manier van presenteren was last modified: by

Ik ben een leuke spreker met een boeiend verhaal. Wil je met me linken op LinkedIn?

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Aandacht trekken Doelstellingen Ervaren sprekers Faalangst in de sport In de spotlights Leidinggeven Live online presentatie Mental coaching Mindset Moeilijke spelers Motivatie Motiverende spreker Ondernemen Ondersteunend beeldmateriaal Presentatievaardigheid Presenteren voor beginners Shop Software voor presentaties Speechen Sport Spreekangst Spreker inhuren Storytelling Succesvol als ondernemer Succesvolle speeches Team coaching Top speeches Uitgelicht Voetbal Voorbereiding presentatie Winnen Zakelijk presenteren


Bepalende factoren voor je manier van presenteren was last modified: by
Bepalende factoren voor je manier van presenteren was last modified: by