Sterke start van een presentatie

Een sterke start van een presentatie en daarna een sterke voortzetting. Hier geef ik je 2 tips om een betere presentatie te kunnen geven. Eentje voor een sterke start en eentje voor een sterke voortzetting. 

Meer video’s over sterke presentaties kun je vinden op ons YouTube kanaal

Sterke start van een presentatie

Een sterke start van een presentatie: zorg dat je bij het begin van je presentatie de aandacht van het publiek krijgt. Zorg dat je het publiek direct pakt. Zorg dat het publiek gefocust, geconcentreerd en betrokken bij je presentatie is.

Als dat niet lukt, wordt het een lastigere presentatie. Als je bij het begin niet direct de aandacht hebt is het heel moeilijk om de aandacht later alsnog te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je direct de aandacht van het publiek krijgt.

Doe iets aparts, doe iets speciaals, maar zorg ervoor dat je luisteraars direct bij de les zijn. Zorg dat ze iets hebben van: “Yes, nou gaat er iets komen, dit wordt leuk!” “Dit wordt heel erg grappig” of “Dit wordt reuze interessant”.

Als een sterkte start van je presentatie een probleem voor je is, laat je dan inspireren door de artikelen in de rubriek Aandacht krijgen en aandacht houden.

Presenteren is net als hoogspringen:
in de eerste 30 seconden is alles bepaald!

Sterke voortzetting: demonstratie

Sterke voortzetting: demonstreer iets op het podium. Laat iets zien. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je demonstratie betrekking heeft op het onderwerp waar je over spreekt.

Het voordeel van een demonstratie is dat het publiek de boodschap direct begrijpt. En dat je luisteraars de boodschap ook blijven onthouden.

Dus demonstreer iets. Het maakt niet uit wat het is, als je maar iets laat zien: als het maar duidelijker wordt. Als het moeilijk voor je is om een demonstratie te bedenken, laat je dan inspireren door het artikel Demonstraties om te herinneren.

Dit waren de twee tips om een betere presentatie te geven. Meer tips kun je vinden in de handleiding voor betere presentaties.

Gratis downloads over presenteren

Direct hulp

Als je hier gekomen bent omdat je eigenlijk nu direct hulp nodig hebt, lees dan verder bij Eerste hulp bij presenteren.

 

 

Sterke start van een presentatie was last modified: by

Sterke start van een presentatie: je kunt me ook volgen op LinkedIn.

Sterke start van een presentatie was last modified: by