Home » Motiverende spreker » Succesvolle speeches » Speech bij Zakenvrienden Soest
speech bij zakenvrienden soest

Speech bij Zakenvrienden Soest

Zakenvrienden Soest: gedachten zijn krachten

In oktober 2021 mocht ik een speech geven bij Zaken Vrienden Soest. Het evenement vond plaats bij Greenfield’s in Baarn. Het evenement begon met een extra ALV vergadering. Na de ALV vergadering was ik aan de beurt! Het thema van de inspiratie speech was ‘’Gedachten zijn krachten’’. Deze speech bestaat eigenlijk uit vier delen.

Juiste mindset

In het eerste gedeelte gaf ik het belang aan van het hebben van de juiste mindset. En hierbij vertelde ik waargebeurde verhalen van topsporters en ondernemers die heel bijzondere en goede resultaten behaalt hebben. Ook heb ik verhalen vertelt uit mijn ervaring als bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en mental coach in de topsport.

Het tweede deel liet ik de ondernemers actief ervaren dat hun gedachten een enorme kracht hebben en dat je je gedachten eenvoudig kan bijsturen. Vervolgens heb ik kort iets vertelt over het brein.

Eigen gedachten beïnvloeden

In het derde deel gaf ik een flink aantal technieken waarmee mensen hun eigen gedachten gunstig kunnen beïnvloeden en transformeren. Bij elke techniek vertelde ik een verhaal uit mijn ervaring als bondscoach en mentalcoach. Deze verhalen hebben als doel dat het publiek de techniek begrijpt en onthoudt.

We hebben het o.a. gehad over dat het belangrijk is dat je moet geloven in een goede afloop, een goede toekomst en dat je gelooft dat je je doel bereikt. En natuurlijk dat je gelooft in jezelf, in je product, in je dienst en in je bedrijf. Dat is natuurlijk allemaal mooi en waar. Maar hoe je dat? Ik heb een techniek aangereikt die je helpt te geloven!

Ook heb ik een live demonstratie gegeven en ik heb twee van mijn boeken ‘’Denk jezelf succesvol’’ weggegeven.

Concrete acties

Het vierde en het laatste deel ging over het nemen van concrete acties. En ik sloot af met wat je als ondernemer kunt doen bij een tegenslag.


Geweldige peptalk

Aansluitend op een Algemene Ledenvergadering is het altijd afwachten hoe je een groep “aan de gang” krijgt. Daar had Rob geen enkele moeite mee. Alles wat Rob uitstraalt is positiviteit en energie, heel veel energie. Uit de mailwisselingen voorafgaand aan de bijeenkomst werd al duidelijk dat Rob er veel zin in had. Rob is prettig in de communicatie en besteed veel aandacht aan de invulling van de avond. Zijn boek werd gretig afgenomen dus dat zegt genoeg over hoe de inhoud van zijn verhaal is overgekomen. Soms weet je het allemaal wel, maar pas het maar eens consequent toe. Aan ons de taak om het in te prenten in ons onderbewustzijn! Dank namens de hele vereniging. Rob de Peuter (namens ZakenVriendenSoest)


Denk jezelf succesvol

Na afloop kocht dertig procent van het publiek mijn boek: ‘’Denk jezelf succesvol’’. Aan het verkopen van een boek verdien ik natuurlijk bijna niets. Maar het is een goed teken.

Het betekent dat de ondernemers de speech interessant vonden en zich willen verdiepen in het thema. De ondernemers vroegen ook of ik het boek wilde signeren. En dat heb ik ook met veel plezier gedaan.

Publiek een leuke tijd geven

Als motivational speaker wil ik het publiek een leuke tijd geven, inspireren, concrete kennis geven en aan het denken zetten. En dat is gelukt! Het publiek was zeer enthousiast en na afloop werd er over het thema gesproken. Zaken Vrienden Soest hebben me ook een recensie gegeven.

Na nog wat geborreld te hebben was er nog een fantastisch warm buffet. We hebben gezellig met z’n allen gegeten! Na het afscheid ben ik rustig en zeer tevreden naar Heiloo terug gereden. Het fijne van een iets langere autorit is dat ik als spreker rustig kan nadenken hoe de speech verlopen is.

Speech bij Zakenvrienden Soest

Vooraf heb ik toestemming gekregen om deze speech bij Zakenvrienden Soest op te nemen. In verband met de privacy heb ik de video op mezelf gericht. Het publiek was dus niet zichtbaar. De video heb ik gebruikt voor marketing doeleinden en voor evaluatie. De dag daarna heb ik de hele speech terug gekeken en geëvalueerd. Ik heb mezelf de volgende vragen gesteld: wat ging goed? Wat ging niet goed? En, hoe kan ik het de volgende keer beter doen?

Vervolgens heb ik foto’s uit de video gehaald en video fragmenten gemaakt die ik op de social media geplaatst heb. Dat is ook altijd goed voor de opdrachtgever.

Deze speech bij Zakenvrienden Soest was een geweldige mooie opdracht en we hebben er allemaal van genoten! Een echte win-win situatie.

Spreker inhuren

Het zal je nu duidelijk zijn dat je me als spreker kunt inhuren en dat ik dan naar jullie event kom.