Home » Blog » Zakelijk speechen » Storytelling » Speech bij het huwelijk van zijn dochter
speech bij het huwelijk van zijn dochter

Speech bij het huwelijk van zijn dochter

Speech bij het huwelijk van zijn dochter is een waargebeurd verhaal en je zult de situatie waarschijnlijk herkennen. Iedereen kent deze situatie, maar niemand vertelt er iets over. De dochter is mijn vriendin. En ik durf het verhaal ook bijna niet te vertellen. Omdat haar vader zo’n aardige man is en de situatie zo gênant was. 

Speech bij het huwelijk van zijn dochter

De vader van de bruid koos positie achter de spreekstoel.

Door zenuwen en onzekerheid hield hij zich krampachtig met beide handen aan de spreekstoel vast. Hij begon zijn speech met zich uitvoerig voor te stellen. Dit duurde te lang. Iedereen wist al wie hij was en de mensen verloren hun aandacht.

Aandacht vasthouden

De vader van de bruid merkte dit en begon zich onzeker te gedragen. De mensen begonnen te draaien op hun stoelen en met elkaar te smoezen. Hierdoor voelde de spreker dat hij de aandacht van de toehoorders steeds verder kwijtraakte.

De spreker werd onzekerder en onzekerder. Hij begreep dat niemand echt plezier aan zijn speech beleefde en dat mensen uit beleefdheid zijn richting in bleven kijken en deden of ze luisterden.

Hij kon wel door de grond zakken, maar hij moest doorzetten: dit was een speech bij het huwelijk van zijn dochter! Wij voelden ons ook opgelaten.

Anekdote

Op een gegeven moment vertelde hij een leuke anekdote. De anekdote was op zich wel leuk, maar door zijn zenuwen en onzekerheid kwam de anekdote niet goed over, niemand lachte!

De spreker begon hierdoor te blozen en voelde zich steeds ongemakkelijker. Kennelijk wilde hij snel van zijn presentatie af zijn, hij begon heel snel te praten. Ik had zo met hem te doen.

Hij sprak zo snel dat niemand hem meer kon volgen. Mensen begonnen zich af te vragen of hij misschien wat te veel gedronken of een pilletje genomen had, wat waarschijnlijk niet het geval was.

Break

Op een gegeven moment wist hij niet meer waar hij gebleven was. Hij mompelde zacht en hij was druk bezig om op zijn speech te kijken waar hij gebleven was. Het was stil!

Vervolgens kwamen er opmerkingen van mensen die de sfeer erin wilden houden! Ze maakten opmerkingen als “muziek aan” en “dansen”! Uiteindelijk had de spreker gevonden waar hij gebleven was en ging verder met deze vreselijke speech bij het huwelijk van zijn dochter.

Slot

Na verloop van de tijd beëindigde hij de presentatie. Iedereen was blij! Zijn dochter was blij omdat ze niet wilde dat haar vader het zo moeilijk had. Haar vader was blij omdat hij er vanaf was. De toehoorders waren blij dat het klaar was.

speech bij het huwelijk van zijn dochter
Zijn dochter,

Zelfvertrouwen

De mislukte presentatie zorgde voor een flinke knauw in het zelfvertrouwen van de spreker. Waarschijnlijk zal hij in de toekomst nooit weer durven spreken.

En als hij er echt niet onderuit kan, zal hij stijf staan van de zenuwen en dus weer een speech houden die voor iedereen pijnlijk is. Dit hoeft allemaal niet, het kan anders!

Maar met een beetje kennis kun je een geweldige presentatie gegeven. Als je je aan een aantal basisregels houdt kun je al snel een presentatie geven waarbij alle toehoorders aandachtig, geconcentreerd en met veel plezier luisteren.

Speech bij een huwelijk

Speech bij een huwelijk is een e-book dat je hier tegen een kleine vergoeding kunt opvragen.

Een blauwdruk van een speech die je zelf invult met details die passen bij jouw bruidspaar.

Dit geen “voorgekookte speech” waarbij je alleen de namen in hoeft te vullen.

speech bij een huwelijk

Het is een blauwdruk. Als je deze blauwdruk gebruikt kom je beslist met een unieke speech voor het voetlicht, terwijl er toch niets mis kan gaan. Hier kun je inspiratie vinden over onderwerpen voor een speech bij een huwelijk.

Judith

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

virtueelpresent.nl

Met dank aan NGDPhotoworks voor de foto in de uitgelichte afbeelding.