Home » Motiverende spreker » Gastspreker inhuren » Sprekersbureau voor- en nadelen

Sprekersbureau voor- en nadelen

sprekersbureau voor- en nadelen of spreker rechtstreeks boeken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Sprekersbureau: voor- en nadelen

Er zijn twee mogelijkheden om een geschikte spreker te vinden en te boeken:

En wat je ook kiest: elke keuze heeft voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen wil ik in dit artikel bespreken.

Sprekersbureau: de voordelen

Ervaring

Je kunt een spreker via een sprekersbureau boeken. Het voordeel van boeken via een sprekersbureau is dat een sprekersbureau veel ervaring heeft om een geschikte spreker voor je te vinden.

Goed georganiseerd

Daarnaast is zo’n sprekersbureau goed georganiseerd. Er zijn duidelijke en heldere structuren waarlangs het proces van boeken verloopt. Ze kunnen zelfs verschillende sprekers in dezelfde of meerdere prijsklassen aanbieden.

Standby spreker

Ook hebben ze vaak in geval van nood een standby spreker om een situatie op te vangen waarin de geboekte spreker – om welke reden dan ook – niet kan komen.

Nadelen van een sprekersbureau

Te groot aanbod

Een sprekersbureau heeft echter ook nadelen. Er is zo’n groot aanbod van sprekers dat je door het bomen het bos niet meer ziet. En als je een keuze gemaakt hebt moet je over het algemeen een formulier invullen en dat kost je tijd.

Prijzen niet transparant

Het komt ook voor dat je redelijk lang op een reactie moet wachten. Het grootste nadeel is dat de prijzen voor een spreker vaak niet transparant zijn. Het zou kunnen dat jij meer voor een spreker betaalt dan andere bedrijven.

Motivatiespreker laten komen

Wist je dat je me kunt laten komen naar jouw locatie, maar dat ik je ook online inspiratiesessies kan bieden? Hier vind je de onderwerpen waar ik over spreek.

Plankenkoorts presenteren

Goede en enthousiaste spreker!

Rob is een aangename spreker die weet waarover hij het heeft en enthousiast verhaalt over de kracht van verbeelding, mede aan de hand van tal van persoonlijke anekdotes en ervaringen! Van der Putt Advocaten, Marcus Gerrits

Voordelen van een spreker rechtstreeks boeken

Je kunt ook een spreker rechtstreeks benaderen. Het voordeel hiervan is dat er kortere lijnen zijn en het hele proces van boeken sneller verloopt. Ook als er veranderingen in datum, tijdstip of organisatie plaatsvinden kan dat sneller op elkaar afgestemd worden. Vanaf het begin heb je al contact met de spreker en kun je aftasten of deze spreker wel bij je congres, symposium of bedrijfsevenement past.

Een ander groot voordeel is dat de prijs waarschijnlijk lager ligt aangezien je geen commissie voor het sprekersbureau betaalt.

Een professionele spreker heeft er belang bij als hij veel wordt gevraagd om te spreken. Daarom zal zo’n spreker op het gebied van administratie en structuur goed georganiseerd zijn. Vaak kan hij in geval van nood naar een spreker of meerdere sprekers in zijn netwerk verwijzen.

Nadelen van een spreker rechtstreeks boeken

Een spreker rechtstreeks boeken heeft ook nadelen. Het zou kunnen dat je een spreker boekt die nauwelijks of zelfs geen ervaring als spreker heeft.

Het kan ook dat de vorige opdrachtgevers van de spreker niet tevreden over deze spreker waren. Dit kun je heel eenvoudig oplossen door naar de referenties van de spreker te vragen.

Contact en boekingsproces

Je moet je goed en plezierig voelen tijdens en na de gehele procedure van het oriënteren en boeken van een spreker. Dit is dan ook de reden dat ik er zelf voor gekozen heb dat je me op beide manieren kunt boeken.

Je kunt me boeken via sprekersbureau:

Sprekers kun je dus op verschillende manieren inhuren. Je kunt ervoor kiezen om een spreker bij een sprekersbureau in te huren. Het voordeel hiervan is dat sprekersbureaus een groot aanbod van sprekers hebben en er in gespecialiseerd zijn om een passende spreker voor je evenement aan te bieden.

Lees ook: Wat kost een spreker?

Je kunt een spreker rechtstreeks boeken. De voordelen hiervan zijn:

  • dat de lijnen korter zijn en je heel snel kunt boeken
  • daarnaast verloopt de communicatie sneller wat heel handig is als er iets aan de planning van het programma wijzigt
  • én een ander heel groot voordeel is dat de kosten veel transparanter zijn.

Heel veel succes bij het vinden van een geschikte spreker. En mogelijk tot snel.

Teambuilding

Heeft jouw team een teambuildingactiviteit nodig? Vraag kosteloos de checklist op!

Meer over deze onderwerpen: ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team