Home » Rob Wuijster » Rob Wuijster » Jeugd en levensloop van Rob Wuijster

Jeugd en levensloop van Rob Wuijster

jeugd en levensloop

Hier vind je het verhaal van de jeugd en levensloop van Rob Wuijster. Van het prille begin toen ik liever niets anders deed dan voetballen, naar mijn keuze om van sport mijn beroep te maken. Daarna mijn loopbaan in het hockey waar ik uiteindelijk bondscoach werd in Zwitserland. En toen weer terug naar Nederland waar ik nu mijn ervaringen doorgeef.

Jeugd

Ik ben opgegroeid in Heiloo, een dorpje in Noord Holland in de buurt van Alkmaar. In mijn jeugd voetbalde ik bij SV de Foresters. Het was niet moeilijk om een keuze voor een sportopleiding te maken. Altijd was ik aan het sporten en aan het bewegen.

Voetballen, rugbyen, balletje trap, basketbal, tennissen, honkballen en verstoppertje spelen waren de dingen die ik veel deed. Logisch dat ik na de middelbare school naar het CIOS ging. Ik koos daar voor de specialisatie voetbal. De jaren daarna was ik amateur voetbaltrainer/coach bij een aantal amateurvoetbalclubs in en nabij Alkmaar.

Hockey

Na een paar jaar kwam ik in contact met A.M.H.C. (Alkmaarsche Mixed Hockey Club). Daar ben ik begonnen als hockeytrainer en coach. Dat beviel me zo goed dat ik besloot om volledig in het hockey te gaan werken. Bij de KNHB heb ik de diploma’s hockeytrainer/coach A en B behaald.

Zwitserland: bondscoach

In 1997 kwam ik in contact met de Zwitserse Grasshoppers. Daar heb ik in de zomer de hockey jeugd en de dames getraind. Vervolgens werd ik trainer/coach van de heren van Grasshoppers bij een Europacup1 voor clubteams in Glasgow. Vervolgens ben ik twee jaar achter elkaar trainer/coach bij HC Olten bij Europacups voor clubteams geweest. Ik ben bondscoach2 geweest van het Zwitserse nationale heren hockeyteam in de periode 2001 – 2003.

Weer in Nederland

In 2004 ben ik weer in Heiloo gaan wonen en heb ik mijn bedrijf Wuijster Top Meeting opgericht. Activiteiten van W.T.M. waren mental coaching van topsporters in rugby,3 ijshockey en voetbal en het geven van presentaties4

Nu focus ik me alleen op het geven van teambuilding5. Mijn passie en mijn kracht is om van teams hechte teams te maken. Waarbij de teamleden voor het team en voor elkaar door het vuur gaan. En gefocust zijn en alles doen om als team goede resultaten te behalen. En de doelstellingen te bereiken!

Nu: ervaring doorgeven

Nu geef ik graag mijn ervaringen, kennis, vaardigheden en inzichten die ik in de sport heb opgedaan door aan het bedrijfsleven. Dat doe ik door middel van teambuilding trainingen, workshops, speeches en trajecten voor teams, maar ook voor leidinggevenden. Hierdoor gaan de teams beter samenwerken en behalen de teams betere resultaten. 

Dit is het verhaal van de jeugd en levensloop van Rob Wuijster. En als je nog meer wilt weten moet je even met me gaan praten. Als je met me wilt netwerken op LinkedIn vind ik dat leuk.

  1. Excelleren als team
  2. Coachen als bondscoach
  3. Nederlandse Rugby Bond: Groot motivator
  4. Teambuilding motiverende speech
  5. Teambuilding specialist
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.