Home » Sport speaker » Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams

Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams

Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams door een korte power speech van voormalig bondscoach Rob Wuijster.

Soms zijn er wedstrijden die je als team moet winnen! Ik kan je niet garanderen dat ze winnen. Maar ik kan wel garanderen is dat spelers na de motivational talk geïnspireerd en tot het bot aan gemotiveerd zijn om de komende wedstrijd te winnen en dat ze volledig in hun kracht staan!


Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams

Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams

  • Is je team in degradatie-gevaar?
  • Wil je je als team handhaven?
  • Kan je team  promoveren en kampioen worden?
  • Kun je met je team de beker winnen? Wil en moet je op een toernooi een belangrijke wedstrijd winnen? 
  • Kan je team zich aankomende wedstrijd kwalificeren voor een Europacup en de Olympische spelen?  
  • Sta je in de halve finale en finale? En wil je deze wedstrijd winnen?

Soms zijn er wedstrijden die je als team gewoon moet winnen.

Garantie?

Ik geef korte motivational talks als je een wedstrijd moet winnen! Een motivational speech is een inspanningsovereenkomst. Ik kan dus niet geranderen dat een team na de motivatiespeech de wedstrijd wint. Maar deze talk kan net dat kleine zetje zijn waardoor een team wint!

Wat ik wel kan garanderen is dat spelers na de motivational talk geïnspireerd en tot het bot aan gemotiveerd zijn om de komende wedstrijd te winnen en dat ze volledig in hun kracht staan!

Motivatie voor voetbalteams en hockeyteams

Na deze speech hebben ze geloof en vertrouwen in zichzelf en in het team. En ze zijn overtuigd van de mogelijkheden en kansen. En hun perspectief is in gunstige zin veranderd. Na de motivational speech zijn ze mentaal sterk!

Tijdens de wedstrijd hebben ze daardoor meer vertrouwen, overtuiging, energie, motivatie en mentale kracht! Hierdoor is de kans groter dat ze de wedstrijd winnen!

Ik bemoei me dus niet met de speelwijze, de coaching en de wedstrijd op zich. Ik beperk me tot het geven van een motivational talk!

Inhoud motivatie speech

Misschien vraag je je af waarover ik tijdens zo’n interactieve motivational talk vertel. Ik vertel voornamelijk verhalen over sporters, ondernemers en andere mensen die bijzondere dingen in vaak moeilijke situaties bereikt hebben.

En die door hun fantastische instelling uiteindelijk hun doel bereikt hebben! Vervolgens koppel ik dat direct naar het team terug waardoor de spelers zich mentaal gesterkt voelen. Ook stel ik een aantal vragen en laat ze soms hun mentale kracht ervaren.

Tijdstip motivatie speech

Het kan heel goed zijn dat je je nu afvraagt wanneer zo’n motivational talk gegeven moet worden.

Hoe dichter op de wedstrijd, hoe meer impact de motivatie speech heeft! Je kunt de motivational speech door de week plannen maar het mooiste is het om het net voor de wedstrijd te plannen. De ideale volgorde is:

  • motivatie speech,
  • warming up
  • en de wedstrijd met volle overtuiging spelen.

Een voorwaarde is dat de club, het begeleidingsteam en voornamelijk de trainer/coach wel vertrouwen in me hebben. Ik ben zelf bondscoach geweest en ik ben daarnaast actief geweest als trainer/coach bij drie Europacups voor clubteams. Ik ken de verhoudingen en gang van zaken en weet hoe het binnen teams gaat!

Eén doel

Waarom zou je mij moeten boeken als er al een compleet en goed begeleidingsteam is? Los dat het het een specialiteit van me is om mensen te motiveren, inspireren en kracht, geloof en energie geven, is de kracht ook dat er een nieuw gezicht voor de groep staat.

Een nieuw gezicht met totaal andere ervaringen en een goed doordacht en motiverend verhaal. Dit kan het team een enorme boost geven. 

Ik heb één doel! En dat doel is om een super motiverende en krachtige motivatie speech te geven waardoor de spelers in zichzelf, in het team en in de mogelijkheden gaan geloven! En dat dit net het beetje extra geeft waardoor ze de wedstrijd winnen! That’s all!

Wat kost dit?

De actuele prijzen van speeches kun je hier vinden.

Als de prijs boven jullie budget is kan ik deze motivatie talk ook online geven. Je kunt dan met je team de motivatie speech op een groot scherm bekijken!

online inspiratiesessies

Online inspiratiesessies

Als online spreker motiveer ik jouw team met een inspiratiesessie. Hier lees je hoe dit werkt en op basis van welke onderwerpen ik je team ga motiveren. Dit zijn korte inspiratiesessies van een half uur tot een uur. Of langer, als jij dat wilt. Deze online presentaties kan ik je op korte termijn bieden. Lees verder >>

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team