Home » Teambuilding » Praktische teambuilding voor bedrijven » Prijs van een goede teambuilding training

Bijgewerkt op 18 juli 2024

Kosten van een goede teambuilding training

Wat mag een teambuilding training kosten? Heb je enig idee van de prijs van een goede teambuilding training? Dat is iets waar je over moet denken, want de ene teambuilding training is de andere niet en dat zie je natuurlijk terug in de prijs. Wat een teambuilding training mag kosten hangt af van wat je er voor krijgt en van wat je daar aan hebt. Hier ga ik je op ideeën brengen.

Wat kost een goede teambuilding training?

Ben je van plan om een training teamontwikkeling in te kopen? Zie jij als HR-manager en -medewerker, leidinggevende, manager, directielid of ondernemer in dat het samenwerken van teamleden en teams uiterst belangrijk en zelfs doorslaggevend voor het resultaat is? 

Voordelen van een goede teambuilding training

Door het volgen van een goede teambuilding training verbetert de sfeer binnen het team. Hierdoor voelen de teamleden zich prettig, veilig en goed en hierdoor gaan de teamleden beter functioneren. Ze worden echte teamplayers! De teams en teamleden raken meer betrokken en gaan beter samenwerken. Ze zijn allemaal gefocust op het gezamenlijke doel. Alle neuzen wijzen in dezelfde richting! 

En dan zijn er nog twee grote voordelen van teambuilding. Als teamleden zich fijn voelen in het team presteren ze goed. En dit zorgt ervoor dat ze niet zo snel bij je bedrijf weg gaan. Je kunt de teamleden dus makkelijker behouden. Daarnaast trekt dit nieuwe medewerkers van buitenaf aan. Mensen willen bij succesvolle teams horen en bij teams waar een goede sfeer heerst! 

Dit zijn goede redenen om tijd en aandacht in teamontwikkeling te steken! 

Elk team kan leren goed samen te werken

Het geweldige nieuws is dat elk team goed kan leren samenwerken. Er zijn veel ondernemers en bedrijven die teambuilding trainingen aanbieden. Ze claimen allemaal dat ze de kennis en vaardigheden in huis hebben om een goede teambuilding training of workshop te geven. Je vraagt je dan af waar je de teambuilding activiteiten moet gaan volgen. Er zijn zoveel aanbieders.

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste teambuilding training heb ik dit artikel geschreven. In dit artikel staan veel voorwaarden waaraan een goede teambuilding training moet voldoen.

Je kunt de informatie in dit artikel vergelijken met de informatie die je op de websites van de verschillende trainingsbureaus kunt vinden. Als het niet op hun websites staat kun je er natuurlijk ook naar vragen en het je toe laten sturen.

Prijs van een goede teambuilding training

Meestal komt  de prijs als laatste aan bod. Maar dat is geen goed idee, want de prijs heeft rechtstreeks te maken met wat je ervoor krijgt. Ik zal je een voorbeeld geven.

Mijn vrouw en ik zijn enthousiaste kampeerders. Voorheen kochten we altijd goedkope tentjes. Deze tenten zagen er mooi uit, maar waren eigenlijk erg oncomfortabel. We konden er niet in koken (brandgevaar), ze waren snel stuk, bij heftige wind waaide de tent weg.

Kamperen in de regen

Zodra het regende zaten we in de tent en konden niet door de raampjes kijken door de druppels op het plastic.  Het is zelfs een keer voorgekomen dat we de vakantie eerder moesten afbreken omdat het gewoon écht afzien en akelig was.  We hadden een tent, maar die was verre van ideaal en hij voldeed niet aan onze verwachting van kamperen. We waren het zat!

Een paar jaar geleden kochten wij de Mercedes onder de tenten. We kochten een De Waard tent. Deze tent was duur, erg duur! Tijdens een vakantie in Bretagne kwamen we erachter dat we veel fijner kampeerden.

de waard tent
De Waard tent, Papegaaiduiker

Deze typische Hollandse tent staat als een huis en is stormvast. Als het waait zit je uit de wind en bij regen zit je overdekt en kun je gewoon naar buiten kijken. Daarnaast kun je ook binnen koken. Het kamperen werd hierdoor veel plezieriger en comfortabeler.

We betaalden veel meer voor deze tent, maar het gemak, comfort en het plezier dat we er voor terug kregen was veel groter. En wat zeggen we nu: “Hadden we dit maar veel eerder gedaan”.

Dit geldt ook voor de prijs van een teambuilding training. Houd de prijs/kwaliteit-verhouding in de gaten en verwacht niet dat je het beste kunt krijgen voor een koopje, want zoiets bestaat niet.

, ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.