Home » Blog » Zakelijk speechen » Presentatie laten maken of zelf doen
Presentatie laten maken of zelf doen

Presentatie laten maken of zelf doen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Presentatie laten maken of zelf doen?

We hoeven er niet over te discussiëren of het belangrijk is om een speech goed voor te bereiden. Dat weten we allebei. Een voordracht lukt alleen na een uitstekende voorbereiding.

Video: presentatie laten maken of zelf doen?

Als tijd hebt om het zelf te doen is dat natuurlijk perfect. Dan doe je het gewoon zelf. Maar ja, helaas … we hebben het allemaal vreselijk druk. We hebben er vaak geen tijd voor om de voorbereidingen zelf te doen.

Presentatie laten maken of zelf doen

Als je geen tijd hebt kun je een presentatie door iemand anders te laten voorbereiden. Als ik je hierover een advies mag geven: ga dan niet naar een kennis of een vriend die dit wel leuk kan. Ga liever naar een professioneel bureau. Een professioneel bureau levert een veel betere kwaliteit. Natuurlijk is dat iets kostbaarder, maar dan heb je ook wel iets.

Het is jouw speech

Belangrijk is wel dat het altijd jouw speech blijft. Je voordracht moet werkelijk van jou zijn. Jij moet het gevoel hebben dat de presentatie werkelijk van jou is: qua gevoel, maar ook qua inhoud. Jij moet er blij mee zijn en je moet er tevreden mee zijn.

Daarom is het ook belangrijk dat je heel veel contact hebt met het bureau dat jouw PowerPoint of Prezi presentatie gaat maken. Je moet heel goed aangeven wat je precies wilt.

  • Welk type afbeeldingen wil je erin?
  • Welke inhoud wil je erin hebben?
  • Wat wil je uitstralen?
  • Waarom ga je presenteren? Wat is het doel?
  • Welke zaken vind jij belangrijk?

Het bureau dat je Prezi of PowerPoint maakt moet hierop inspelen. Zij moeten proberen dit te verwerken in de Prezi of PowerPoint. Alleen dán is het jouw presentatie.

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven.

bni de gouwe

BNI de Gouwe: Makkelijke prater en een goed verstaander

Rob heeft voor het ondernemersnetwerk van BNI de Gouwe online een masterclass verzorgt over de do’s & don’ts van winnende teams. Op de vroege ochtend hield hij iedereen geboeid met zijn tomeloze energie, aansprekende voorbeelden en interactie met het publiek. Op een laagdrempelige manier deelt hij in een rap tempo vele inzichten. Door het verhaal …

BNI de Gouwe: Makkelijke prater en een goed verstaander Lees meer »

Presentatie uitbesteden

Dus je kunt de presentatie door iemand anders laten maken, maar hij moet wel van jou blijven. Daarom is het belangrijk om veel contact met het bureau te hebben dat dit werkt voor je doet. En je moet ook precies aangeven wat jij wilt en wat jij wilt uitstralen.

Daarom: ga niet naar een bureau toe en zeg: “Ik wil een presentatie”, je geeft wat informatie en loop dan weg. Nee, probeer er voortdurend bij betrokken te blijven. Het kost je wat meer tijd, dat begrijp ik, maar je haalt het er uiteindelijk uit.

Het is vreselijk om een presentatie te geven die voor jouw gevoel van een wildvreemde is. Daarom is het belangrijk dat je betrokken blijft zodat alles bij jouw gevoel past.

Als je een presentatie door iemand anders laat maken, geef dan exact aan wat je wilt en aan welke voorwaarden en eisen het moet voldoen. En als het klaar is moet je de presentatie zelf checken. Laat ’m als dat nodig is aanpassen. Net zo lang totdat alles helemaal van jou is.


Nog veel meer praktische tips kun je vinden in onze presentatiecursus op CD Winnend Presenteren. En ik kan je ook een training overtuigend presenteren bieden.

Wist je al dat ik een motiverende spreker ben? Je kunt hier op YouTube een heleboel motiverende video’s van me vinden.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 15-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 3-12-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *