Teambuilding voetbal

teambuilding met resultaat
Je bent hier: Home » Projecten » Teambuilding voetbal
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
teambuilding met resultaat

Teambuilding voetbal

Teambuilding voetbal: als de teamleden goed samenwerken groeien de spelers en het team boven hun eigen kunnen uit. Hierdoor is het team in staat om enorm goede resultaten te behalen.

Een team dat heel hecht is kenmerkt zich door teamleden die intensief met elkaar samen werken. En die elkaar voortdurend ondersteunen, maar ook corrigeren en complimenteren! Genoeg redenen om als trainer/coach bewust te werken aan het creëren van een hecht team.

Er zijn een aantal technieken en mogelijkheden om van een groep sporters een heel hecht team te vormen. Vijf technieken zal ik hier onder aangeven.

pijltje

Teambuilding voetbal

Teambuilding voetbalReview plaatsen

Teambuilding voetbal: wij

Gebruik vaak het woord “wij” in plaats van “jij”, “je” en “jullie”. Door het woord “we” te gebruiken benadruk je dat alle spelers, de trainer/coach, manager, begeleider en eventueel arts en fysiotherapeut tot het team behoren.

Je benadrukt hierdoor dat elk teamlid een deel uitmaakt van de mislukking, maar ook van het succes! Hierdoor betrek je elk teamlid en maak je elk teamlid verantwoordelijk.

Verantwoordelijkheid

Een speler die zich verantwoordelijk voelt zal een betere teamplayer zijn. Daarom is het dus van groot belang dat je alle spelers een zekere verantwoordelijkheid geeft. Het team en de individuele spelers moeten taken krijgen. Binnen het kader van wat de coach aangeeft moeten de spelers zelf de keuzes maken en het initiatief nemen.

Video: teambuilding

In deze video geef ik je 5 tips voor teambuilding met resultaat.

Betrokkenheid

De spelers moeten zich betrokken voelen bij de teamresultaten en het totale proces. Een eenvoudige manier om dat voor elkaar te laten krijgen is door als coach de spelers vragen te stellen.

Bijvoorbeeld: hoe krijgen we meer scoringskansen?  Door het stellen van deze vraag gaan de spelers nadenken over een mogelijke oplossing. Hierdoor betrek je de spelers automatisch bij het hele proces.

Interessante webinar met nuttige tips👍🏻

Rated 5 out of 5

Webinar waarin Rob op een enthousiaste manier veel goede tips gaf hoe je een sterk team kan smeden.

Ebbo

Onderlinge afhankelijkheid

Een groot probleem voor wat betreft een hechte teameenheid is, dat de spitsen die scoren geëerd worden terwijl de keeper, verdedigers en middenvelders veel meer op de achtergrond staan. Natuurlijk is een spits die veel en op de belangrijke momenten scoort goud waard.

Echter een spits is afhankelijk van de verdedigers en middenvelders. Wanneer een topspits niet op het juiste moment en in de juiste richting wordt aangespeeld zal hij geen doelpunt kunnen maken. En het is van groot belang dat alle spelers dit inzicht hebben. Hierdoor zien alle spelers inclusief het begeleidingsteam in dat iedereen afhankelijk van elkaar is. Hierdoor groeit het team naar elkaar toe!

Teambuilding met resultaat

Achter de doelstellingen staan

Veel teams hebben doelstellingen. Bij weinig teams staan alle teamleden volledig achter de doelstelling. Vaak wordt de doelstelling door de club, door het bestuur of door de trainer/coach bepaald. Uiteindelijk gaat het er om of de spelers er zelf achter staan! Ze moeten commitment met de doelstelling hebben. Ze moeten er in geloven.

Om ervoor te zorgen dat de spelers er van alles voor doen om de doelstelling werkelijk te bereiken, moeten ze ook betrokken worden bij hoe de doelstelling behaald gaat worden. Het team groeit naar een hecht team als elke speler volledig achter de doelstelling staat en de manier waarop deze doelstelling bereikt wordt.

 

Fragment van de vorige keer

Kom je hier per ongeluk en zoek je een spreker voor je evenement of je bedrijf? Dat kan met deze speech ook!

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Spelregel en annuleringsvoorwaarden

Spelregel

Wij maken geen opname en jij mag dat ook niet doen. Je mag wel aantekeningen maken.

Annuleringsvoorwaarden

  • Zorg dat je er op tijd bent, want na aanvang van het webinar laten we niemand meer toe want dat verstoort het webinar voor de anderen.
  • Als je onverwacht en onverhoopt niet kunt, dan kun je dit tot 24 uur tevoren laten weten en een ander webinar op een andere datum in dezelfde prijsklasse uitkiezen.
  • Binnen 24 uur voor aanvang van het webinar accepteren we geen annuleringen meer.
  • Als deze regeling in jouw situatie totaal onredelijk lijkt, neem dan contact met ons op want misschien is jouw situatie zo anders dat je gewoon gelijk hebt.

Ik ben een interessante sportspreker en ik organiseer maandelijks een interactieve voetbalmeeting zoals deze. Je kunt meedoen. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Teambuilding voetbal was last modified: by
Pages ( 1 of 2 ): 1 2Volgende »