Team building

team building
Team building

Het creëren van een hecht team: team building

Als voormalig bondscoach en mental coach in de topsport heb ik veel te maken gehad met het creëren van een hecht team. Met een hecht team bedoel ik: een team waarvan de teamleden echt voor elkaar door het vuur gaan om de gestelde doelen te bereiken.

Ik geef presentaties over o.a. team building. Deze presentatie over team building is geschikt voor leidinggevenden, managers en directie. Met een kleine aanpassing is de presentatie ook geschikt voor medewerkers en kan de presentatie ook als puur entertainment en ontspanning gegeven worden.

Team building: wat is een hecht team?

Een hecht team is een team waarvan de teamleden elkaar steunen en helpen. De groepsleden denken met elkaar mee en geven elkaar adviezen en tips. De groepsleden steunen de overige teamleden als ze hulp nodig hebben. Dit kan praktische en mentale hulp zijn.

De leden van een hecht collectief houden rekening met elkaar. Zowel als het om de manier van communiceren gaat als in concrete praktijksituaties.

Bij een hecht collectief voeren de teamleden activiteiten uit in het belang van de eenheid. Ook staat hun manier van denken en optreden volledig in het teken van de eenheid. De teamleden van een hecht team zijn ook veel meer betrokken bij het geheel dan leden van een willekeurige groep. De teamleden van een hecht team hebben geen negen-tot-vijf mentaliteit.

Gevolg van een hecht team

De teamleden stijgen boven zich zelf uit! Doordat de teamleden boven zichzelf uit stijgen, in combinatie met de goede samenwerking met de andere groepsleden,  worden er betere resultaten behaalt. 2 + 2 =5.

Zelf geloof ik in 2 + 2 = 9 of nog een hogere uitkomst. Wanneer de groepsleden hecht met elkaar samenwerken zijn waanzinnige goede resultaten mogelijk. En wie wil er nu niet dat de teamleden goed met elkaar samenwerken en goede resultaten behalen?

Maar hoe wordt een team een hecht team?

Jij als leidinggevende, manager of directielid kunt ervoor zorgen dat er een hechte teamsynergie ontstaat. Je kunt dat op een aantal verschillende manieren doen. Kies een manier die voor jouw situatie haalbaar is. Natuurlijk is het beter om meerdere van de aangereikte manieren toe te passen. Zoals ik eerder zei zijn er meerder manieren om een hecht team te vormen. Een aantal hiervan zal ik nu kort beschrijven.

Neuzen in dezelfde richting krijgen

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de neuzen van de teamleden dezelfde kant op wijzen. Ieder teamlid moet volledig achter de doelstelling staan en er in geloven.

Of de deelnemers bereid zijn om als individu helemaal voor het team te gaan hangt ervan af of ze volledig achter de doelstelling staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de groepsleden volledig staan achter de manier waarop de doelstelling moet gaan worden. De groepsleden moeten volledige commitment hebben!

Geef de teamleden verantwoordelijkheid

Het geven van verantwoordelijkheid aan teamleden heeft een groot aantal positieve effecten. Door het krijgen van verantwoordelijkheid voelen de medewerkers zich belangrijker en van grote waarde.

Hierdoor zullen ze zich meer betrokken voelen. Doordat ze zich betrokken en verantwoordelijk voelen zullen zelf alle keuzes afwegen om oplossingen te vinden die in lijn met de gestelde doelen zijn. Ook zullen de leden van het team geneigd zijn om te overleggen en informatie te vragen.

Spreek veel in termen van “wij”

Er zijn situaties dat je in termen van “je”, “jij”, “jullie” en “ik” spreekt. Het “wij-gevoel” vergroten kun je doen door zoveel mogelijk in termen van “wij” te spreken. Bijvoorbeeld, wij hebben het niet goed gedaan en hoe kunnen wij dat beter doen? Je kunt woorden kiezen die de saamhorigheid bevestigen en versterken.

Onderlinge afhankelijkheid

De teamleden groeien naar elkaar toe wanneer ze beseffen dat ze afhankelijk van elkaar zijn. De beste verkoper zal op den duur nog maar weinig verkopen wanneer de ondersteuning vanuit het bedrijf gering is. De beste spits zal nauwelijks scoren als zijn medespelers hem niet goed aanspelen. Hoe je het draait, wendt of keert, teamleden zijn afhankelijk van elkaar. Dit besef brengt teamleden dichter bij elkaar.

Spreker

Deze speech heb ik van de sterkte afgevoerd. Je kunt me niet meer boeken voor deze speech.

Andere speeches van Rob Wuijster

spreker rob wuijster

Team building was last modified: by

Auteur: Rob Wuijster

Ik ben een gepassioneerde en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties echt leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.