Home » Winnaars mindset » Ontbreken van een winnaarsmentaliteit
Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Bijgewerkt op 22 juni 2024

Als een winnaarsmentaliteit ontbreekt

Het ontbreken van een winnaarsmentaliteit kan voor een trainer en coach heel frustrerend zijn, want hij steekt er veel tijd en energie in. Maar helaas zijn er teams die er niet helemaal voor gaan. Toch hoeft dat niet hopeloos te zijn want je kunt een winnaarsmentaliteit bij je spelers ontwikkelen. Een trainer en coach kan er iets aan doen.

Het ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Het ontbreken van een winnaarsmentaliteit maakt van een wedstrijd een drama! Ontbreekt het bij je team aan winnaarsmentaliteit? Gaan de spelers er niet helemaal voor? Zet het team zich niet honderd procent in om te winnen? Maken ze er gewoon een potje van? Gaan ze niet tot het uiterste? Heb je de indruk dat ze helemaal niet willen winnen? Mis je inzet?

Helaas zijn er teams die er niet helemaal voor gaan.

Daarnaast is het ook jammer dat teams niet hun volledig potentieel benutten. Zonder het hebben van een winnaarsmentaliteit is de kans klein dat je goed in de competitie presteert. En is de kans zeer klein dat je doelstelling bereikt.

Soms coachte ik teams en dan vroeg ik me echt af of ze wel wilden winnen! Na een wedstrijd waren ze teleurgesteld dat ze verloren hadden, terwijl ze er gewoon niet alles aan gedaan hadden om de wedstrijd te winnen.

Een manier om bij mensen een winnaarsmentaliteit te kweken is het geven van verantwoordelijkheid. Zodra mensen verantwoordelijkheid nemen ontstaat er een winnaarsmentaliteit!

Teams in het bedrijfsleven

Dit geldt natuurlijk niet alleen in de sport. Ik ben een teambuilding specialist en ik werk met zakelijke teams. Ik kan je hierdoor vertellen dat het met zakelijke teams precies zo is.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.