Home » Blog » Succesvol ondernemen » Ondernemer motiveer jezelf
Ondernemer motiveer jezelf

Ondernemer motiveer jezelf

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ondernemer motiveer jezelf

Soms kan het voorkomen dat je als ondernemer geen motivatie hebt. Je hebt geen zin, pit en puf om actie te nemen. Geen zorgen, dit is menselijk en het gebeurt iedereen wel eens. Maar je zult het waarschijnlijk met me eens zijn dat je toch weer moet proberen om jezelf te motiveren.

Maar als je super gemotiveerd bent heb je voldoende energie en kracht om tegenslagen te overwinnen en uitdagingen aan te gaan. Het is dus belangrijk om echt gemotiveerd te zijn.

Video: doelstelling bereiken

Als zzp’er heb je zeer waarschijnlijk een doelstelling geformuleerd. Je hebt precies geformuleerd wat je wilt bereiken en wanneer je het wilt bereiken!

Het is geweldig dat je dit gedaan hebt! Want dit geeft richting aan alle handelingen die je uitvoert. Ik ken ook een ondernemer die geen doelstelling geformuleerd heeft, maar precies in zijn hoofd heeft wat hij wilt bereiken.

Video: je doel bereiken
Gast spreker

Als je op zoek bent naar een motiverende spreker, dan kan het goed zijn te weten dat ik zowel speeches locatie als kortere online inspiratiesessies bied.

En als je voor 1 september boekt voor een datum in 2022, dan hebben we een aanbieding voor je.

Ruud Verschoor

Ruud Verschoor: Volledige aandacht van het publiek

Vanaf het moment dat Rob startte met zijn enthousiaste presentatie had hij de volledige aandacht van het publiek. Het was een inspirerend verhaal over de kracht van je gedachten en hoe je jezelf en anderen een winnaarsmentaliteit kunt geven. Rob wisselt de theorie en praktijk goed af en onderbouwt zijn verhaal met pakkende voorbeelden. Dit …

Ruud Verschoor: Volledige aandacht van het publiek Lees meer »

Ondernemer motiveer jezelf

Een doelstelling is dus noodzakelijk om de richting aan te geven. Maar een doelstelling op zich motiveert niet zo zeer. Er is een klein trucje om jezelf echt te motiveren. En dat trucje is het stellen van een vraag aan jezelf. Het antwoord op deze vraag is datgene waardoor je werkelijk gemotiveerd wordt.

De vraag die jezelf kunt stellen is:

Waarom wil ik mijn doelstelling bereiken?

Je kunt jezelf ook vragen:

Wat zijn de redenen dat ik mijn doelstelling wil bereiken?

En dan krijg je een aantal antwoorden. Deze antwoorden neem je op in je denkpatronen en zo krijg je motivatie!

Een doelstelling is dus noodzakelijk om de richting aan te geven. Maar een doelstelling op zich motiveert niet zo zeer. Er is een klein trucje om jezelf echt te motiveren. En dat trucje is het stellen van een vraag aan jezelf. Het antwoord op deze vraag is datgene waardoor je werkelijk gemotiveerd wordt.

Motivatie kwijt?

Als je een keer een motivatieboost nodig hebt, denk dan aan het antwoord op de vraag waarom je je doelstelling wilt bereiken. Hierdoor vergroot je direct je motivatie en krijg je kracht en energie om te doen wat je moet doen om je droom en doel te bereiken.

Als inspiratie spreker sport en ondernemen zou ik het leuk vinden mijn netwerk met jou uit te breiden.

ondernemersminset

Schrijf je hier in voor tips voor ondernemers. We beginnen met het e-book

Ondernemersmindset

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 4-10-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *