Zelfvertrouwen vergroten als ondernemer

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen vergroten: als ondernemer weet je dat er bepaalde momenten en situaties zijn waarin je geen zelfvertrouwen hebt en je je onzeker voelt. Dit is niets nieuws! En elke zzp’er herkent dit. Dit is niet vreemd! Maar hebben van een gezond zelfvertrouwen heeft een gunstig effect op je resultaten als ondernemer.

Lekker in je vel zitten

Als je lekker in je vel zit, handel je met meer flair en met meer overtuiging. Hierdoor is de kans groter dat je de opdracht krijgt. Jij als zelfstandige hebt dus belang bij voldoende zelfvertrouwen.

Het hebben van weinig zelfvertrouwen belemmert je als ondernemer bij het behalen van goede resultaten. Als je je onzeker en onplezierig voelt is de kans kleiner dat je de potentiële klant kunt overtuigen en de opdracht krijgt. Dit wil je als een ondernemer toch niet?

Video

Meer video’s kun je vinden op ons YouTube kanaal

Zelfvertrouwen vergroten in 3 stappen

Een heel eenvoudige techniek om je gedachten te veranderen is het stellen van vragen aan jezelf. Door de antwoorden die je krijgt verandert je mindset.

1. Je drie grootste kwaliteiten

De eerste stap is te denken aan je drie grootste kwaliteiten. Hierdoor verplaats je je aandacht van mislukking naar succes!

Stel je eens voor dat je tien keer hebt gebeld om een afspraak met een prospect te maken. En tien keer was het antwoord: “Nee dank u!”. Je voelt je ellendig en minder zeker. Denk dan op dat moment aan je drie grootste kwaliteiten.

Verplaats je aandacht van mislukking naar succes! Hierdoor krijg je direct meer zelfvertrouwen. Het enige wat je eigenlijk gedaan hebt is het focussen op het positieve in plaats van het negatieve.

Schrijf ze op

De tweede stap is: spreek  je drie grootste kwaliteiten hardop uit. Nog beter is het om deze kwaliteiten op te schrijven.

Doe het elke dag

Om er voor te zorgen dat je je zelfvertrouwen definitief vergroot is het een voorwaarde dat je je drie grootste kwaliteiten minimaal drie keer per dag hardop uitspreekt  of leest. Nog beter is het om dit te combineren.

Doe het nu! Ga nu direct aan de gang met het vergroten van je zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen vergroten: doe het nu!

Gedachten zijn krachten

Je gedachten zijn je enige beperking

De inhoud van deze presentatie bestaat uit het je er bewust worden dat je gedachten een zeer grote invloed hebben op het resultaat. En ik leer je tal van technieken over hoe je je eigen gedachten gunstig kunt beïnvloeden en daardoor je dromen en doelen kunt realiseren. 

  • Voor wie: zzp’ers
  • Datum: maandag 3 augustus
  • Tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • Prijs: 65 euro excl. btw
3 augustus 2020 Online meeting Ondernemen
Zelfvertrouwen vergroten als ondernemer was last modified: by

Zelfvertrouwen vergroten: met dank aan Pexels voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Zelfvertrouwen vergroten als ondernemer was last modified: by