Succesvol worden als ondernemer

Succesvol worden

Hoe komt het dat sommige ondernemers zo succesvol zijn geworden? En waarom zijn sommige ondernemers  zo goed in het ondernemen? Waarom krijgen bepaalde mensen zo’n succesvolle carrière? En waarom zijn er ondernemers die geen succes hebben? Wat is er de oorzaak van dat bepaalde mensen geen succes in hun carrière krijgen?

Deze bovenstaande vragen houden me al jaren bezig. En ik heb er een antwoord op gevonden.Succesvol worden: overeenkomsten

Ik heb me er in verdiept waarom bepaalde mensen zo succesvol zijn. Want wat blijkt: ze doen eigenlijk allemaal dezelfde dingen! Het komt er op neer dat succesvolle mensen het zelfde patroon hebben. Ze denken en handelen globaal op dezelfde wijze.

In artikel heb ik twaalf kenmerken, eigenschappen en overeenkomsten van mensen beschreven die succesvol zijn geworden. Doe wat succesvolle mensen gedaan hebben en doen. Als je dat doet is de  kans dat je succesvol wordt groot.


Kies voor je passie als je succesvol wilt worden

Iets dat je goed kunt vind je leuk. En wat je leuk vindt kun je goed. En dat is vaak je passie! Passie is iets waarvoor je geboren bent. Waar je je ei in kwijt kunt. Wat je interesseert. En waar je goed in bent.

Mensen die succes hebben doen vaak iets met hun passie. Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om iets met je passie te doen. Bij tegenslagen, teleurstellingen en mislukkingen heb je dan meer motivatie, kracht en energie om door te gaan. Als je iets doet wat je passie niet is, heb je bij tegenslagen, teleurstellingen en mislukkingen sneller de neiging om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Je raakt dan sneller je motivatie kwijt.

Daarom raad ik je aan om iets te doen met je passie. In andere woorden om iets te doen met je kwaliteiten en interesse.

Het is makkelijker om succesvol te worden als je iets doet met je passie! Je hebt een grotere kans op succesvol ondernemen wanneer je iets doet met je interesses en kwaliteiten.

Spreker huren voor kerstborrel

Kerstborrel

Kerstborrel voor ondernemersvereniging en businessclub.

Wil je de leden van jullie ondernemersvereniging tijdens jullie kerstsamenkomst in een fijne sfeer iets leuks aanbieden waar ze ook nog iets van opsteken? Als het antwoord “ja” is, lees dan verder!

Kerstborrel >>

Succesvol worden als ondernemer was last modified: by

Succesvol worden: wat is je doel

Stel je nu eens voor dat je met vakantie gaat. De auto is ingepakt en je zit met je hele gezin in de auto, terwijl je niet weet wat je vakantie bestemming is. Bij elke afslag, rotonde en kruispunt moet je een keuze maken. Maar hoe kun je nu een goede keuze maken als je niet weet wat je bestemming is?

En dit principe geld ook in je carrière en als ondernemer. Je kunt nooit bewust een goede beslissing nemen als je niet weet wat je uiteindelijke doel is. 


Hoe een succesvolle ondernemer worden

Succesvolle ondernemers weten precies wat en wanneer ze iets willen bereiken. Doordat ze exact weten wat ze willen, zijn ze in staat om altijd de juiste keuze op dat moment te maken.

Hierdoor nemen ze ook beslissingen die er voor zorgen dat ze elke keer een stapje dichter bij het doel komen. Als je echt een droom hebt of je wilt iets heel graag bereiken, formuleer een doelstelling!

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Wil je als ondernemersvereniging of businessclub van je nieuwjaarsborrel een groot succes maken?

Ben je op zoek naar iets anders? Wil je jullie leden iets aanbieden dat ze leuk vinden en waar ze ook echt iets aan hebben? Overweeg eens om voor dit evenement een spreker te boeken.

Nieuwjaarsborrel >>

Succesvol worden als ondernemer was last modified: by

Kies voor win-win als je succesvol wilt worden

Veel ondernemers hebben een idee. Ze hebben een product of een dienst en dat gaan ze op de markt brengen zonder zich af te vragen of hier werkelijk behoefte aan is. Ze zijn zelf enthousiast over het product en dienst en geloven er in. Natuurlijk is het belangrijk dat je als ondernemer zelf gelooft in je product en dienst. Maar het allerbelangrijkste is dat anderen behoefte aan je dienst en/of product hebben.

De vraag moet eigenlijk zijn: is er behoefte aan het product of de dienst die ik in de markt wil zetten?  Andere vragen zouden kunnen zijn:

  • Hoe kan ik de kwaliteit van leven van andere mensen verbeteren?
  • Hoe kan ik andere mensen helpen en ondersteunen?
  • Waar kan ik andere mensen een groot plezier mee doen?
  • Waar hebben mensen een behoefte aan?

Het gaat er dus om dat je je afvraagt wat de behoeften van andere mensen zijn. En daarop inspeelt.

Succesvolle ondernemers willen iets goeds toevoegen in het leven van andere mensen. Ze geven iets van grote waarde. En daardoor kopen mensen hun producten of diensten. Hierdoor winnen zowel de koper als jijzelf.


Mijn tip om succesvol te ondernemen

Creëer een win-win situatie!


Maak een plan

Mensen die veel succes hebben weten niet alleen wat ze precies willen, maar weten ook precies hoe ze het gaan bereiken. Ze hebben een duidelijk plan. De route naar het bereiken van hun doel en droom is bekend.

De grote voordelen van het hebben van een plan is dat het richting geeft en het makkelijker wordt om een juiste keuze te maken. Je hebt immers al beschreven hoe je het wilt bereiken. Het geeft daarnaast houvast en een bepaalde mate van zekerheid.

Als je een plan hebt weet je wat je precies moet doen. Je tijd en energie worden hierdoor efficiënt en effectief benut.

Succesvolle ondernemers houden zich aan het plan, maar stellen het plan ook bij als het niet de gewenste resultaten oplevert. 

Mindset is alles

Live in Heiloo

Je gedachten kunnen tegen je werken, maar ook vóór je werken!

  • Voor wie: ondernemers
  • Datum: uitgesteld i.v.m. verbod op evenementen
  • Prijs: 579 euro incl. lunch
Mindset is alles
Uitgesteld i.v.m. verbod op evenementen Live in Heiloo Ondernemen
Succesvol worden als ondernemer was last modified: by

Mijn tip om succesvol te worden

Beschrijf niet alleen wat je wilt bereiken, maar maak ook een duidelijk plan: hoe je het wilt gaan bereiken.


Je bent goed genoeg

Wat me opvalt bij sommige ondernemers en een groot aantal zzp’ers is dat ze de noodzakelijke dingen uitstellen omdat ze denken dat ze eigenlijk nog niet goed genoeg zijn. Om als zzp’er opdrachten te krijgen moet je concrete actie ondernemen. Je moet met mensen praten en naar mensen toegaan. Je moet contacten leggen.

Veel zzp’ers zeggen: “ik maak eerst mijn website goed en daarna ga ik een potentiële klant benaderen”. Of: “ik maak eerst een mooie brochure en daarna ga ik naar een netwerkborrel”. En wat ik ook vaak hoor is het volgende: “voordat ik een training ga organiseren wil ik eerst nog een andere opleiding volgen”. En dit is vaak allemaal uitstelgedrag!

Veel zzp’ers zijn vaak onzeker en stellen de echt belangrijke dingen uit. Dat zijn dus de dingen waar je echt geld mee kunt verdienen. En dat doen ze onder het mom van dat een cursus volgen, een brochure maken en een helemaal goede website belangrijker zijn dan de echte noodzakelijke dingen die geld opbrengen.


Hoe een succesvolle ondernemer worden: mijn tip

Doe vanaf nu wat je moet doen om echt opdrachten te krijgen en geld te verdienen.

Focus je op de activiteiten waarmee je opdrachten kunt krijgen! Stel het niet uit, maar ga daar direct mee aan de slag.

Stel je succes niet uit tot alles perfect is.

Succesvol worden - geld verdienen
Opdrachten krijgen

Tegenslagen

Hoe groter je doel en droom zijn, hoe meer tegenslagen je krijgt. Hier kun je weinig tot niets aan veranderen. Wel kun je zelf beslissen hoe je met deze tegenslagen omgaat.

Edison zei bij een tegenslag:

Zo, weer een stap dichter bij de oplossing. En ik weet nu hoe het niet moet.

Zijn manier van denken maakte van de tegenslag iets positiefs en op de toekomst gericht. En deze instelling gaf hem weer kracht, energie en moed om weer door te gaan!

Het verschil tussen een succesvolle ondernemer en een niet-succesvolle ondernemer is dat een succesvolle ondernemer doorgaat op de momenten dat een niet-succesvolle ondernemer stopt.

Alle mensen die momenteel een succesvolle onderneming hebben, hebben in het verleden heel veel tegenslagen gehad. Als je succesvol wilt worden zul je met tegenslagen moeten leven.


Comfort zone

Als je altijd doet wat je momenteel doet houd je het zelfde resultaat. Als je een nog beter resultaat wilt hebben dan je nu hebt zul je gewoon andere dingen moeten doen. En zul je dus uit je comfort zone moeten stappen.

Alleen voelt dat onplezierig en oncomfortabel aan. En daarom besluiten sommige mensen om gewoon maar het zelfde te blijven doen. Het gevolg is dat ze nooit meer succes krijgen dan ze nu hebben.  En in het vervelendste geval krijgen ze nog minder succes.

Als je echt veel meer succes wilt hebben zul je dat onaangename oncomfortabele gevoel moeten overwinnen. Je zult dus dingen moeten doen die eng aanvoelen. Maar als je dat doet word je er rijkelijk voor beloond!

Feel the fear and do it anyway

Susan Jeffers


Mijn tip om succesvol te worden

Als je vooruit wilt komen, doe dan vooral dingen die je eng vindt.

Laat je niet weerhouden door angst, maar doe het gewoon.

Spring in het diepe en leer omgaan met situaties die oncomfortabel voelen.

succesvol worden comfort zone
Doe dingen die je eng vindt

Actie, actie en actie

Mensen die succes hebben op welk gebied dan ook nemen voortdurend veel actie! Je kunt nog zo goed zijn, een fantastische dienst hebben en een geweldig product hebben, maar als je geen actie onderneemt gebeurt er niets!

Ondernemers die veel actie nemen worden succesvoller. Jij bent de enige die jezelf echt succesvol kan maken. Jij moet het zelf doen. Als jij het niet doet, gebeurt er helemaal niets!


Mijn tip om succesvol te worden

Neem voortdurend veel actie!


Creative ideeën

Hard werken is een belangrijke voorwaarde om succesvol te worden. Maar hard werken heeft ook een grote valkuil. Als je altijd hard en lang werkt zul je ervaren dat je nauwelijks of geen creatieve ideeën meer krijgt. En het krijgen van creatieve ideeën is een must aangezien er soms situaties zijn die je wilt veranderen. Het is niet alleen maar hard werken, maar ook creatief en slim werken.

Je kunt creatieve en slimme ideeën krijgen als je af en toe voldoende rust neemt. Ondernemers zeggen dan vaak ‘’Ja maar ik moet nog zo veel doen’’. En dat is waar! Ik ben zelf ook ondernemer en het is heel moeilijk om even het werk los te laten en te gaan ontspannen terwijl je weet dat er nog veel werk te doen is.

Als je je ontspant levert dat je echt veel op! Je krijgt dan allerlei ideeën hoe je de problemen en moeilijkheden kunt oplossen.


Mijn tip om succesvol te worden

Plan regelmatig tijd in zodat je je kunt ontspannen.

Je zult zien dat je daarna anders tegen bepaalde dingen aankijkt en dat er allerlei oplossingen en mogelijkheden vanzelf naar boven komen.


Focus

Waar je op gefocust bent en waar je aandacht aan geeft groeit! Daarom is het belangrijk om je te focussen op dat wat je wilt en niet op wat je niet wilt!

Als je een doel nastreeft weet je precies welke acties je moet ondernemen om dat doel te bereiken. Maar wij ondernemers laten ons wel eens verleiden om leuke en plezierige dingen te doen die niets toevoegen aan het behalen van de doelstelling.


Voorbeeld

Ik geef je hier een voorbeeld van. In je agenda staat dat je nog drie potentiële klanten moet nabellen. Het is mooi weer en een vriend belt je op met de vraag of je mee naar het strand gaat. En je besluit mee te gaan!

Op zich is dat prima. Het is zelfs goed om eens lekker te ontspannen en leuke dingen te doen. Maar kijk uit dat je je niet te vaak door dit soort pleziertjes laat verleiden. Ze voegen namelijk niets toe aan het bereiken van je doelstelling op de lange termijn. Blijf gefocust op je doel! Het gefocust blijven is een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap.


Zorg dat je goed in je vak bent

Het is te eenvoudig voor woorden, maar zorg dat je goed in je vak wordt. Als je als ondernemer goed resultaat aflevert komen de klanten bij je terug om opdrachten te plaatsen. En enthousiaste klanten zullen jou aanbevelen bij anderen.

Blijf je voortdurend ontwikkelen en groeien op je vakgebied. Hierdoor vergroot je de kans om een succesvolle ondernemer te worden. Hoe meer kennis en vaardigheid je hebt, hoe aantrekkelijker je wordt.

Lees veel boeken over je vakgebied. Ga naar presentaties op je vakgebied. Luister naar succesvolle mensen. Analyseer hoe ze denken, hoe ze communiceren en hoe ze optreden. Leer om nog beter te communiceren dan je momenteel doet. Blijf jezelf voortdurend scholen.

Er is nog een reden om je voortdurend  te blijven ontwikkelen. Als je vijf jaar lang je vakkennis niet meer bijhoudt loop je achter. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van sector waarin je werkt. De ontwikkelingen gaan in de ene sector sneller dan in de andere sector. Maar blijf je voortdurend bijscholen om bij te blijven.


Mijn tip om succesvol te worden

Besteed elke dag tijd aan het vergroten van je vaardigheden en kennis. En om zelf als mens te groeien.

Voor succesvolle ondernemers is persoonlijke groei een gewoonte.

succesvol worden blijf je ontwikkelen
Succesvol worden: blijf je ontwikkelen

Geef jezelf de tijd

Veel ondernemers geven zichzelf niet de tijd om succesvol te worden. Ze werken keihard om een succesvolle ondernemer te worden. Maar als dat niet snel lukt, haken ze af. Ze stoppen er mee!

Je hebt veel tijd nodig om succesvol te worden. Hoe groter je doel en droom zijn, hoe meer tijd je nodig hebt. En die tijd moet je jezelf geven!

Blijf doorgaan en geef niet op als je het gevoel hebt dat je op de manier waarop je nu bezig bent  je doel niet bereikt.  Pas je werkwijze iets aan en ga door!


Mijn tip om succesvol te worden

Ga door. Ga gewoon door tot je je doel bereikt hebt.

Stop niet en haak niet af, want succesvol worden neemt tijd.

Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd.

Ga door tot je je doel bereikt

Als je dit onderwerp interessant vindt voor een bijeenkomst bij je netwerkborrel, ondernemersvereniging of businessclub neem dan gerust contact met me op. Ik wil je graag helpen!  

Ebook

Succesvol worden

In het verleden heb ik columns geschreven in het Alkmaars Weekblad.  In deze columns heb ik allerlei tips gegeven hoe je meer uit je carrière kunt halen. 

Van deze columns heb ik een e-book gemaakt. De volgende thema’s  worden in het e-book besproken: denk, durf te veranderen, focus, geef, jezelf motiveren, nu, overwin weerstand, stel niet uit, succes en zelfvertrouwen.

De technieken worden kort en krachtig beschreven waardoor je net genoeg informatie krijgt om aan het denken te worden gezet en om iets op een andere manier aan te pakken!

€ 2,50 incl. 21% BTW

Inhoud van succesvol worden

Denk: Ongetwijfeld herken je de volgende situatie! Je rent en vliegt de hele week van hot naar her en je komt tijd te kort om allerlei zaken ….


Durf te veranderen: Wij mensen zijn gewoontedieren. Ook al is er een situatie waar je niet
geheel tevreden mee bent, toch is de kans …


Focus: Tijdens ons dagelijkse werk zijn er een groot aantal zaken die voor afleiding kunnen zorgen. Onder afleiding versta ik …


Geef: Wanneer je iets geeft is dat een teken dat je genoeg van iets hebt en er geen schaarste van is. Als je bijvoorbeeld …


Jezelf motiveren: Wanneer je niet tevreden over je leven bent heb ik goed nieuws voor je!
Je hebt de mogelijkheid


Nu!: Soms loop je met ideeën en plannen rond, zonder actie te ondernemen. Dit leidt er uiteindelijk toe …


Overwin weerstand: Toen ik een aantal jaren geleden enthousiast aan iemand vertelde dat ik
een bedrijfje wilde beginnen reageerde iemand met …


Stel niet uit!: Bevind jij je wel eens in de situatie dat je dagelijkse werkzaamheden zich
opgestapeld hebben en deze allemaal snel …


Succes: Op de vraag hoe je zelf succesvolle gedachten, een succesvolle houding en een succesvol optreden kunt krijgen kan ik heel kort zijn …


Zelfvertrouwen: Voel je je wel eens onzeker? Iedereen heeft de mogelijkheid om
zelfvertrouwen …

Succesvol worden kost 2,50 incl. btw, je gaat naar de betaalpagina


Succesvol worden als ondernemer

Wij hebben op deze website een shop waar je nog veel meer boeken kunt vinden die je kunnen helpen succesvol te worden. Onze shop vind je hier.

pijltje


Ondernemen

Ondernemers mindset

Gratis e-book over de mindset die je als ondernemer nodig hebt!

Schrijf je hier in voor de tips van dé specialist als het gaat om mindset gaat.

Met aanvullende tips!
Je bent hier: Home » Blog » Ondernemen » Succesvol worden als ondernemer
Succesvol worden als ondernemer was last modified: by

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten op LinkedIn

Met dank aan Pixabay voor de afbeeldingen op deze pagina.

Succesvol worden als ondernemer was last modified: by