stel je succes niet uit

Stel je succes niet uit

Geschatte leestijd: 2 minuten

Stel je succes niet uit

Stel je succes niet uit! Wat me opvalt bij sommige ondernemers en een groot aantal zzp’ers, is dat ze de noodzakelijke dingen uitstellen omdat ze denken dat ze eigenlijk nog niet goed genoeg zijn.

Om als zzp’er opdrachten te krijgen moet je concrete actie ondernemen. Je moet met mensen praten en naar mensen toegaan. Je moet contacten leggen.

Veel zzp’ers zeggen: “ik maak eerst mijn website goed en daarna ga ik een potentiële klant benaderen”. Of: “ik maak eerst een mooie brochure en daarna ga ik naar een netwerkborrel”. En wat ik ook vaak hoor is het volgende: “voordat ik een training ga organiseren wil ik eerst nog een andere opleiding volgen”. En dit is vaak allemaal uitstelgedrag!

Veel zzp’ers zijn vaak onzeker en stellen de echt belangrijke dingen uit. Dat zijn dus de dingen waar je echt geld mee kunt verdienen. En dat doen ze onder het mom van dat een cursus volgen, een brochure maken en een helemaal goede website belangrijker zijn dan de echte noodzakelijke dingen die geld opbrengen.

Mijn tip: stel je succes niet uit

Mijn tip

Doe vanaf nu wat je moet doen om echt opdrachten te krijgen en geld te verdienen.

Focus je op de activiteiten waarmee je opdrachten kunt krijgen! Stel het niet uit, maar ga daar direct mee aan de slag.

Stel je succes niet uit tot alles perfect is.

Stel je succes niet uit - geld verdienen

Begin gewoon direct met wat je nu hebt. Ook als het niet perfect is en allemaal veel beter kan.

Een verschil tussen een succesvolle ondernemer en een niet-succesvolle ondernemer is dat een succesvolle ondernemer al begint op het moment dat een niet-succesvolle ondernemer uistelt en wacht.

Daarom moet je nu direct beginnen en leren leven met de imperfectie. Want dan neem je de eerste stap op weg naar je succes!

Mijn inspirerende speeches gaan over het bereikbaar maken van succes. Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker


Gepubliceerd op: 2-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 2-9-2021