Ondernemer motiveer jezelf

Ondernemer motiveer jezelf

Geschatte leestijd: 3 minutes

Ondernemer motiveer jezelf

Soms kan het voorkomen dat je als ondernemer geen motivatie hebt. Je hebt geen zin, pit en puf om actie te nemen. Geen zorgen, dit is menselijk en het gebeurt iedereen wel eens. Maar je zult het waarschijnlijk met me eens zijn dat je toch weer moet proberen om jezelf te motiveren.

Maar als je super gemotiveerd bent heb je voldoende energie en kracht om tegenslagen te overwinnen en uitdagingen aan te gaan. Het is dus belangrijk om echt gemotiveerd te zijn.

Ondernemer motiveer jezelf

Video

Doelstelling

Als zzp’er heb je zeer waarschijnlijk een doelstelling geformuleerd. Je hebt precies geformuleerd wat je wilt bereiken en wanneer je het wilt bereiken!

Het is geweldig dat je dit gedaan hebt! Want dit geeft richting aan alle handelingen die je uitvoert. Ik ken ook een ondernemer die geen doelstelling geformuleerd heeft, maar precies in zijn hoofd heeft wat hij wilt bereiken.

Meer video's kun je vinden op ons YouTube kanaal

Ondernemer motiveer jezelf

Jezelf motiveren

Jezelf motiveren

Een doelstelling is dus noodzakelijk om de richting aan te geven. Maar een doelstelling op zich motiveert niet zo zeer. Er is een klein trucje om jezelf echt te motiveren. En dat trucje is het stellen van een vraag aan jezelf. Het antwoord op deze vraag is datgene waardoor je werkelijk gemotiveerd wordt.

De vraag die jezelf kunt stellen is:

Waarom wil ik mijn doelstelling bereiken?

Je kunt jezelf ook vragen:

Wat zijn de redenen dat ik mijn doelstelling wil bereiken?

En dan krijg je een aantal antwoorden. Deze antwoorden neem je op in je denkpatronen en zo krijg je motivatie!

Een doelstelling is dus noodzakelijk om de richting aan te geven. Maar een doelstelling op zich motiveert niet zo zeer. Er is een klein trucje om jezelf echt te motiveren. En dat trucje is het stellen van een vraag aan jezelf. Het antwoord op deze vraag is datgene waardoor je werkelijk gemotiveerd wordt.

Ondernemer motiveer jezelf


Motivatie kwijt?

Motivatie kwijt?

Als je een keer een motivatieboost nodig hebt, denk dan aan het antwoord op de vraag waarom je je doelstelling wilt bereiken. Hierdoor vergroot je direct je motivatie en krijg je kracht en energie om te doen wat je moet doen om je droom en doel te bereiken.

Als inspiratie spreker sport en ondernemen zou ik het leuk vinden mijn netwerk met jou uit te breiden.

Is dit leuk om te delen met je volgers?
Gepubliceerd op: 4-10-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 2-1-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.