Hoe kun je je concurrenten verslaan

Hoe kun je je concurrenten verslaan

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe kun je je concurrenten verslaan

Hoe kun je je concurrenten verslaan: ik was bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey elftal. En we waren ons aan het voorbereiden op een Europa Cup. Dat deden we in Magglingen. Magglingen is een heel groot sport instituut in Zwitserland waar alle nationale teams trainen. Ongeveer hetzelfde als Papendal in Nederland.


De Zwitserse turnsters

Het was vlak voor Kerst en onze spelers waren al weg, het begeleidingsteam was al weg en ik liep daar als laatste door de gangen.

En wat zag ik daar tot mijn grote verbazing: er werd nog volop getraind! De turnsters, meisjes van 10 tot 12 jaar, die waren daar nog volop aan het trainen. Terwijl iedereen al naar huis was. Het was vlak voor Kerst!

Dat had mijn interesse. Ik kwam in contact met de trainer. En de trainer gaf aan: Wij hebben nu ons zwaarste trainingskamp gepland. En weet je waarom? Heel eenvoudig: omdat wij een voorsprong willen genereren op onze concurrenten.

Corona proof live online inspiratie sessies

Nederlandse motivational speaker online motiveert jouw publiek met een korte speech van 30 minuten. Corona proof. Geef je collega’s, medewerkers of team een positieve boost! Vanaf €250 excl. btw voor een online presentatie van 30 minuten.

> Geef je team een boost


Ondernemer: hoe jij je concurrenten kunt verslaan

Nu terug naar jou als ondernemer. Als je heel erg veel succes wilt hebben, als je nog succesvoller wilt worden dan je momenteel bent, dan zul je heel simpelweg meer actie moeten nemen. Je zult gewoon meer moeten doen.

Dat kun je doen, je kunt die voorsprong genereren, door te gaan werken op momenten waarop andere mensen niet aan het werk zijn. En daardoor creëer je elke keer een voorsprong. Denk eens na over deze tip. Denk eens na hoe je tijd kunt vrijmaken om extra te werken waardoor je als ondernemer een voorsprong genereert op je concurrenten.

Deze tips over hoe je je concurrenten kunt verslaan is bedoeld om je te inspireren. En hier kun je nog meer inspirerende verhalen vinden. Doe er je voordeel mee! En als je dit verhaal graag op video wilt, ga dan hier naar mijn YouTube kanaal.

Ik ben een inspirerende motivational speaker. Ik kom uit het hockey maar dat zul je al begrepen hebben. En ik spreek o.a. over ondernemerschap. Vind je het leuk om met me te linken op LinkedIn.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Inspirerende spreker voor en over sport en ondernemen

Gepubliceerd op: 20-9-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 3-11-2021