Home » Teambuilding » Praktische teambuilding voor bedrijven » Nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding
nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding

Nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding

Bijgewerkt op 21 juni 2024

Nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding

Nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding. Dat doe je door je huidige medewerkers zo enthousiast voor je bedrijf te maken dat ze je ambassadeurs worden als het gaat om werven van nieuw personeel. Je gaat ze zo bij je bedrijf betrekken dat ze op verjaardagen en bij andere gelegenheden enthousiast over je bedrijf praten met wie ze ook maar tegenkomen. Dit kan serieuze teambuilding voor je doen.

Mond tot mond reclame

Je huidige medewerkers behouden en door mond tot mond reclame nieuwe medewerkers aantrekken! 

Heb je een tekort aan personeel? En zou je graag nieuwe en goede medewerkers willen aantrekken? Mijn ervaring is dat teams waarin een goede sfeer heerst en goed samenwerken en goede resultaten behalen een aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers hebben. Mensen willen namelijk graag deel uitmaken van zo’n fijn en succesvol team. 

De grootste kracht om nieuwe medewerkers aan te trekken is al potentieel in je bedrijf aanwezig. Dat zijn namelijk je tevreden en enthousiaste medewerkers.  

Uitgangsprincipe:

Succesvolle teams en bedrijven hebben een aantrekkingskracht op mensen. Succesvolle teams en bedrijven trekken nieuwe medewerkers aan. 

Enthousiaste medewerkers trekken nieuwe medewerkers aan

Als de huidige personeelsleden het naar hun zin hebben, vertellen ze bijvoorbeeld tijdens verjaardagen enthousiast over het bedrijf waar ze werken. Want dat is “hun” bedrijf. Ze vertellen hoe tevreden en blij ze zijn dat ze bij jouw bedrijf werken en deel van het team uitmaken. 

Mensen willen graag deel uitmaken van een succesvol team en bedrijf!

Andere mensen horen deze goede verhalen van hoe blij en tevreden ze zijn over hun huidige werkgever. En willen zelf ook graag deel uitmaken van zo’n succesvol team en bedrijf. Vooral om dat daar ook nog eens zo’n goede sfeer heerst! Potentiële nieuwe medewerkers horen door mond op mond over dit hechte team en dit fantastische bedrijf. Wauw, wat een kans om het personeelstekort op te lossen!

Het is dus belangrijk dat je huidige medewerkers tevreden en blij zijn om deel uit te maken van het team en bedrijf! Ze moeten zo enthousiast worden dat ze vanuit zichzelf aan andere mensen over hun team en bedrijf gaan vertellen. Maar hoe realiseer je dat? 

Nieuwe medewerkers aantrekken door teambuilding

Je kunt dit realiseren door serieuze teambuilding. Deze teambuilding activiteit is een combinatie van een teambuilding training, speech en workshop

Door serieuze teambuilding creëer je een saamhorigheidsgevoel en een sfeer waarin personeelsleden zich goed voelen, optimaal kunnen presteren en zich goed kunnen ontwikkelen.

Mede hierdoor willen de medewerkers graag bij het team horen! Na serieuze teambuilding zijn de medewerkers bereid om zich ondergeschikt aan het team te maken. Waardoor ze subliem gaan samenwerken en daardoor geweldige resultaten behalen. En dan is het ook mogelijk dat ze meehelpen om nieuwe medewerkers die bij het team passen te werven. 

Het traject bestaat uit drie stappen:

  1. Voorbereidingsfase.
  2. Actiefase.
  3. Evaluatie en bijsturen.

Meer weten? Neem dan contact op, dan ga je precies vertellen hoe we dit gaan aanpakken.


Personeelstekort oplossen door teambuilding

Stel je eens voor hoe mooi het zou zijn als je genoeg personeel hebt waardoor de medewerkers minder onder druk komen te staan en zich volledig op hun eigen taak kunnen focussen. Met als gevolg dat ze betere resultaten behalen. Hoe fijn zou het zijn dat je bedrijf op volle kracht vooruit kan en niet tegengehouden wordt door een tekort aan personeel.

Voor jouw bedrijf geen schaarste op de arbeidsmarkt!

Zou het niet geweldig zijn als de schaarste op de arbeidsmarkt niet voor jouw bedrijf zou gelden, omdat mensen gewoon graag bij je bedrijf willen werken? En hoe gaaf zou het zij als mensen uit zichzelf komen solliciteren omdat ze gehoord hebben dat de sfeer binnen de teams en binnen het bedrijf zo goed is!  

Er is toch geen groter compliment dan dat je huidige medewerkers mee willen helpen om nieuwe medewerkers te werven! Een betere reclame kun je je toch als bedrijf niet wensen!

Nieuwe medewerkers aantrekken door serieuze teambuilding

Door serieuze teambuilding is dit allemaal mogelijk! De kunst is om de medewerkers zover te krijgen dat ze voor elkaar, voor het team en voor het bedrijf door het vuur gaan.  Dit soort teams en medewerkers stralen trots, tevredenheid, positiviteit, optimisme, enthousiasme en zelfs charisma uit! En dat trekt weer nieuwe medewerkers en zelfs klanten aan!

Besteed tijd en energie aan je teams, zorg dat de sfeer goed is en zorg dat je medewerkers zich dienstbaar aan het team voelen. Als dat gelukt is kun je zelfs je huidige medewerkers inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken! En besef, dat je huidige medewerkers de beste mensen zijn om anderen ervan te overtuigen dat ze bij je bedrijf moeten gaan werken.  

Nieuwe medewerkers aantrekken en huidige medewerkers behouden

In dit blog heb ik het accent gelegd op het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar het is net zo belangrijk om je huidige medewerkers te behouden. Het zal duidelijk zijn dat als de sfeer binnen een team en bedrijf goed is, dat de huidige medewerkers het naar hun zin hebben en niet van plan zijn om te vertrekken. Natuurlijk zijn er nog andere belangrijke factoren die bepalen of een huidige medewerker bij je bedrijf blijft of vertrekt. Een factor is het hebben of niet hebben van verantwoordelijkheid.


Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.