Home » Motiverende spreker » Nederlandse spreker interactieve webinars
nederlandse spreker interactieve webinars

Nederlandse spreker interactieve webinars

Bijgewerkt op 16 januari 2024

Mijn ervaring is dat interactieve webinars qua beleving, motivatie en inspiratie niets onder hoeven te doen t.o.v. live speeches. Hoezo kunnen webinars niet inspirerend, boeiend en entertainend zijn? De deelnemers ervaren de interactieve webinars die ik geef als super inspirerend, boeiend en entertainend.

Wat ervaart het publiek?


ovap

Ellen Hosmus OVAP: Ik krijg gelijk heel veel energie

Ik krijg gelijk heel veel energie als Rob Wuijster van start is gegaan met zijn verhaal. Ondanks dat we het dan nu even noodgedwongen via beeldscherm moeten doen, kan ik me vinden in de opmerkingen, tips en tricks die hij verteld over het onderwerp mindset!

Heel veel weet je en herken je van wat hij vertelt, maar je wordt weer even wakker geschut zo op de bank! Door voorbeelden weet je precies waar je op kan letten, maar ook kan gaan toepassen. Door een bepaalde manier van vertellen, ontstaat er een interactie tussen beeldscherm en Rob! Hij daagt je uit om deel te nemen aan het onderwerp!

Genoten van de avond en met een brok energie de volgende dag tegemoet! Bedankt voor je inzet. Ellen Hosmus, bestuurslid van de OndernemersVereniging Anna Paulowna (OVAP)


Wat ik hiermee wil aangeven is dat webinars qua motivatie, inspiratie en beleving niets onder hoeven te doen t.o.v. de live speeches.

Interactieve online speeches

Voor dat ik de echte online speech geef bereid ik de speech natuurlijk goed voor. De interactieve speech oefen ik een aantal keer van te voren. Daarnaast verzamel ik de voorwerpen voor de demonstraties. Ik besteed veel tijd aan de achtergrond. Ik kies altijd voor een rustige achtergrond waardoor er geen afleiding is. Ook zorg ik ervoor dat de belichting goed is. Ik gebruik hiervoor studiolampen.

Om de achtergrond iets op te vrolijken zet ik vaak iets neer. Dat kan een grote beker zijn die we met het Zwitserse nationale heren hockeyteam hebben gewonnen. Maar dat kan ook heel goed een hockeystick of een ander voorwerp zijn dat betrekking heeft op de inhoud van de speech. Het voorwerp moet dus wel iets goeds aan het verhaal toevoegen!

Nederlandse spreker: band met het publiek

Ondanks dat de online speech soms kort en online is, is het toch mogelijk om een band met het publiek op te bouwen. Dat kan door het voortdurend contact hebben met de deelnemers. En dat contact kan op verschillende manieren gebeuren. Een manier is door het stellen van vragen.

Tijdens de online meetings is er veel interactie. Ik stel de deelnemers vragen en betrek ze zo bij het verhaal. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers voortdurend vragen mogen stellen terwijl de snelheid van de online speech hoog blijft! Hierdoor vallen de deelnemers niet in slaap en blijven ze op het puntje van hun stoel zitten.

Demonstraties

Tijdens de online speeches maak ik gebruik van demonstraties. De deelnemers ervaren de demonstraties altijd als zeer inspirerend. De demonstraties zijn leuk om te zien en hierdoor onthoud je de clou ook beter. Afhankelijk van het onderwerp van het webinar maak ik o.a. gebruik van demonstraties met ballonnen, potloden, Japans symbolen en een skippybal.

Afhankelijk van de demonstratie moeten de deelnemers lachen, of worden ze wakker geschut en in vervoering gebracht.

Ik geniet altijd van de gezichten als ik bijvoorbeeld een voorwerp tevoorschijn haal waarmee ik een demonstratie ga doen. Mensen zijn benieuwd wat ik er mee ga doen. Er ontstaat dan ook direct een kleine spanning.

Interactief online webinar voor een team

Ik mocht een online inspiratiesessie geven aan een team. En dat team had die dag een inspiratiedag. Als afsluiting mocht ik een interactief webinar geven. Het onderwerp was teambuilding en hoe je als teamlid een goede en positieve bijdrage aan het team kunt leveren. Daarnaast was de speech ook bedoeld om het team te motiveren en te inspireren.

Het team zat bij elkaar in hun kantoor en de teamleden zagen me op een groot scherm! Helaas kon ik ze niet zien, maar ik kon ze wel horen! Na de inspiratie speech had ik contact en ze vertelden me dat ze het nog steeds over deze speech hadden.

Nederlandse spreker online interactieve webinars

Ondernemersverenigingen

Naast de online speeches die ik aan bedrijven gegeven heb, heb ik ook speeches gegeven aan ondernemersverenigingen. Dit keer was het de speech: Gedachten zijn krachten. Tijdens deze talk vertel ik hoe je bij jezelf je eigen gedachten gunstig en positief kunt beïnvloeden. Ook heb ik net als bij alle andere speeches veel waargebeurde en inspirerende verhalen verteld.

Na de presentatie kreeg ik een recensie waarin deze zin stond:

Door een bepaalde manier van vertellen, ontstaat er een interactie tussen beeldscherm en Rob!

Dit vond ik zo fijn om te horen! Het is een bevestiging dat je tijdens online meetings ook echt contact kunt hebben!

Winnaarsmentaliteit

Bij een andere vereniging heb ik de inspirerende en motiverende speech: Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit gegeven. Winnen is een kwestie van denken en handelen en is te leren! Tijdens deze online speech heb ik groot aantal technieken aangegeven om bij jezelf een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen. Ik heb daarbij veel verhalen en ervaringen uit de topsport vertelt. Deze reactie kreeg achteraf:  


BV Leiden: Inspirerende presentatie

Rob heeft voor BV Leiden, de Leidse ondernemersvereniging, de presentatie ‘Creëren van een winnaarsmentaliteit’ gegeven. Een inspirerende presentatie waar hij mooi de link legde tussen ondernemen en topsport en wat ondernemers van topsporters kunnen leren. Met heel veel voorbeelden, zowel uit de sport als uit het bedrijfsleven. Rob is een fijne verteller en weet zelfs een online presentatie interactief te maken. Een aanrader voor iedereen die wil groeien (als ondernemer of op persoonlijk vlak) en lessen wil leren uit de sportwereld.


Zo fijn om te horen!

Jonge topsporters

Ook heb een aantal online speeches gegeven aan jonge topsporters. Dat was best wel bijzonder omdat dit een hybride event was. Een hybride event is een evenement waarbij een speech live gegeven wordt terwijl anderen de speech tegelijkertijd online bijwonen vanaf hun eigen locatie. De speeches gingen over mentale technieken om betere resultaten te behalen.

Mensen die één van mijn online inspiratie sessies gevolgd hebben zijn zeer verrast en enthousiast! Wat ik vaak terug hoor is dat ze vanaf het begin direct geboeid zijn en dat ze de interactie als goed en plezierig ervaren. De speech vinden ze energiek, inspirerend, positief en motiverend. En ze me als een enthousiaste spreker. De inhoud van mijn speeches ervaren ze als leerzaam en goed in de praktijk toe te passen. En als laatste geven ze aan dat ze een goed gevoel aan het webinar hebben over gehouden.

Geen PowerPoint

Een kenmerk van mijn interactieve webinars is dat ik geen PowerPoint gebruik. Er zijn dus geen tekst en afbeeldingen te zien. Hier kies ik bewust voor! Hierdoor is het tempo van de speech hoger en kan er meer een ‘’relatie’’ opgebouwd worden doordat je voortdurend oogcontact met elkaar hebt!

Super inspiratie

Naast de thema’s: Teambuilding, Winnaarsmentaliteit en Gedachten zijn krachten spreek ik nog over twee andere thema’s: Leiderschap en Hoe je je doelen bereikt.