Spreker hockey

Sport performance coach
Je bent hier: Home » Blog » Motiverende spreker » Spreker hockey


Sport performance coach

Ben je voor je evenement op zoek naar een interessante spreker die je publiek kan boeien en die uit het hockey komt?

Spreker hockey

Ik ben voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey elftal en het nationale Zwitserse hockey team onder de 21 jaar. We hebben twee keer brons behaald op een Europacup zaalhockey.

En voor een klein hockeyland als Zwitserland waren dat goede prestaties. Op dat moment waren er in Zwitserland slechts in totaal drieduizend hockeyers.

Swiss hockey

Spreker hockey

Voordat ik bondscoach werd, was ik drie keer coach bij een Europacup veldhockey  voor clubteams met het Zwitserse Grasshoppers en Olten.

Ook ben ik met het Zwitserse Olten landskampioen van Zwitserland geworden. Daarnaast ben ik met een aantal hockeyteams in Nederland gepromoveerd.


Gedachten zijn krachten

Ik spreek over verschillende thema’s. Een onderwerp waarover ik spreek is hoe je succesvoller kunt denken en een beter resultaat kunt behalen. Deze presentatie gaat over de mindset.

Rob Wuijster heeft een presentatie gehouden over De kracht van gedachten tijdens de tweede LOOT thema-avond van dit schooljaar.

Onze gedachten, zowel positieve als negatieve, zijn van invloed op ons doen en laten. In het geval van sporters kunnen negatieve gedachten zeer nadelig zijn voor hun sportprestaties. Belangrijk dus om hier iets aan te doen.

Op een enthousiaste manier vertelt Rob Wuijster over wat te doen om je gedachten positief te beïnvloeden, om overal het positieve uit te halen en hierbij kan hij putten uit tal van ervaringen.

Leerlingen, sporters en hun ouders kregen een grote hoeveelheid tips, adviezen en mogelijkheden aangereikt om uit alles een positief ‘leerpunt’ te halen, om overal iets positiefs uit te halen, om het beste uit jezelf te halen. Bruikbare tips waarmee zowel leerlingen als ouders gelijk aan de slag kunnen en tips die ‘ingesleten’ dienen te worden.

Uit de reacties van leerlingen en ouders en uit de hoeveelheid vragen viel op dat het een onderwerp is dat zeker aanspreekt en waar alle sporters mee te maken hebben / krijgen. Een interessante en leerzame avond kortom.Hierbij bedank ik Rob voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal.

Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello, LOOT-school Veluws College
Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello
Spreker hockey was last modified: by


Je kunt meer bereiken dan je denkt

Het andere onderwerp waarover ik spreek is hoe je een succesvolle carrière kunt krijgen. Tijdens deze presentatie vertel ik er o.a. over hoe ik bondscoach van Zwitserland ben geworden terwijl ik slechts een jaar in een vriendenteam gehockeyd heb. En verder nooit gehockeyd heb.

Ik vertel je alle stappen die ik genomen heb om uiteindelijk mijn droom en doel om bondscoach te worden te realiseren. En het ging niet gemakkelijk. Ik vertel je ook over de tegenslagen en mislukkingen! Het is een persoonlijk verhaal!

De onderstaande quote van Michael Jordan is op mijn verhaal van toepassing:

I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been t“rusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”


Leidinggeven en team building

Een ander thema waarover ik spreek is coaching, leidinggeven en team building. Ik vertel tijdens deze presentatie hoe ik gecoacht en leiding gegeven heb. En hoe ik bewust een hecht team gecreëerd heb. Tijdens deze talk vertel ik je mijn werkwijze!


Winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit ontbreekt een beetje in de Nederlandse sport. Ik heb hierover een interessante speech en ik heb er een artikel over geschreven dat gepubliceerd is in Vakblad de Voetbaltrainer. Het artikel kun je ook op de pagina over winnaarsmentaliteit vinden.

De presentaties worden door het publiek als motiverend, inspirerend, boeiend en praktisch toepasbaar ervaren. Daarnaast geven mensen vaak aan dat de presentatie tot nadenken aanzet. Bovendien ervaart het publiek de presentaties als plezierig. Reviews kun je hier vinden.

Neem gerust contact met me op als je een interessante spreker zoekt, vragen hebt en als je me wilt boeken. Ik geef ook presentaties voor topsport.

Beste Rob,

Namens de gehele staf van het Nederlands rugby team onder 18 jaar willen wij jou bedanken voor de bijdrage die jij dit seizoen hebt geleverd.

Nederlandse Rugby Bond

Als groot motivator heb jij onze groep een aantal mentale sessies gegeven. De kracht van de gedachten! We hebben de samenwerking positief ervaren. Je staat open voor ideeën van de staf en weet deze te implementeren in de sessies.

Jouw luisterend oor en scherpe observaties leiden tot interactieve sessies. Rugbyers zijn nuchtere mensen, maar ik weet zeker dat er een aantal jongens buiten de selectie waren gevallen als ze zich deze manier van denken niet hadden eigen gemaakt. Dank hiervoor!

“Winning isn′t everything, its the only thing that counts”

Joop IJsselstein, Rugby Bond Ass. Bondscoach Ned. U18, Rugby Nederland
Joop IJsselstein, Rugby Bond Ass. Bondscoach Ned. U18
Spreker hockey was last modified: by
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Mental coach sport

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team onder de 21.

Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockey team.

Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam.

Mental coach bij het Nederlandse heren rugby team onder de 18. 

Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Spreker hockey was last modified: by