Plan B, ondernemer

Plan B
Je bent hier: Home » Blog » Motiverende spreker » Ondernemen » Mindset » Plan B, ondernemer

Ondernemer, wat is jouw plan B? In de sport hebben we het vaak over plan A, plan B en plan C. En soms ook over plan D en plan E.

Ik leg het uit: een sportteam heeft meerdere manieren van verdedigen. En daar is een reden voor. En die reden is heel eenvoudig dat als een manier van verdedigen niet werkt, dat ze dan kunnen overschakelen naar een andere manier van verdedigen: plan B

En als plan B niet werkt, dan kunnen ze weer overschakelen naar een andere manier van verdedigen: plan C.

Toekomstgericht

Sport teams zijn dus erg toekomstgericht. Ze bedenken van tevoren de oplossing als iets, ergens in de toekomst, niet blijkt te werken. Daar hebben ze al alternatieven voor gevonden: plan A, plan B en plan C.

Als A niet gaat doen we B en als B niet gaat doen we C.


Ondernemer, wat is jouw plan B?

Terug naar het ondernemen. Wij als ondernemers hebben het momenteel heel erg moeilijk i.v.m. het corona virus. Er zijn veel ondernemers die weinig inkomsten hebben en er er zijn ook ondernemers die geen inkomsten hebben.

Zelf ben ik spreker en ik leef van het geven van presentaties. En aangezien alle evenementen zijn afgelast heb ik geen inkomsten.

Onze uitdaging als ondernemers bestaat uit 2 delen:

  1. Hoe kunnen we op korte termijn geld verdienen, hoe kunnen we op korte termijn inkomsten krijgen.
  2. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in de toekomst niet meer in deze situatie terecht komen.

Plan B, plan C en maak eventueel ook een plan D.


Verder lezen

pijltje
Plan B, ondernemer was last modified: by

Zoals ik zojuist vertelde ben ik een inspiratie spreker. En omdat ik nu geen speeches bij jou op het bedrijf kan geven, heb ik iets anders bedacht. Wil je je personeel motiveren en inspireren? Kijk dan eens bij mijn online speeches en hoe andere ondernemingen ze ervaren hebben.

En je kunt me hier vinden op LinkedIn. Als je wilt linken vind ik dat leuk.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Aandacht trekken Doelstellingen Ervaren sprekers Faalangst in de sport In de spotlights Leidinggeven Live online presentatie Mental coaching Mindset Moeilijke spelers Motivatie Motiverende spreker Ondernemen Ondersteunend beeldmateriaal Presentatievaardigheid Presenteren voor beginners Shop Software voor presentaties Speechen Sport Spreekangst Spreker inhuren Storytelling Succesvol als ondernemer Succesvolle speeches Team coaching Top speeches Uitgelicht Voetbal Voorbereiding presentatie Winnen Zakelijk presenteren

Plan B, ondernemer was last modified: by
Plan B, ondernemer was last modified: by