Home » Leiderschap bij teams » Teams aansturen » Motivatievideo om het team op positieve wijze te beïnvloeden
motivatievideo

Motivatievideo om het team op positieve wijze te beïnvloeden

Bijgewerkt op 20 juni 2024

Je kunt je team op een eenvoudige en creatieve manier motiveren

Motivatievideo: je kunt je team op een eenvoudige en creatieve manier motiveren. Het is tenslotte belangrijk dat alle teamleden gemotiveerd zijn. Alleen dan werken de teamleden goed samen! We maken even een klein stapje naar de sport. Een tijdje terug gaf ik de presentatie “Schop onder je kont” bij Hockeyvereniging de Terriërs. Tijdens de pauze kwam een coach naar me toe.

Motivatie is belangrijk

Het is tenslotte belangrijk dat alle teamleden gemotiveerd zijn. Alleen dan werken de teamleden goed samen! We maken even een klein stapje naar de sport.

Een tijdje terug gaf ik de presentatie “Schop onder je kont” bij Hockeyvereniging de Terriërs. Tijdens de pauze kwam een coach naar me toe. En deze coach gaf aan dat hij een motivatievideo had gemaakt voor de teamleden van het team dat hij coachte. Ik vind deze motivatievideo zo leuk en zo zinvol, dat ik ‘m graag met je wil delen. Want jij kunt je teamleden ook op deze manier motiveren.

Deze video raakte me direct, want de video was echt verschrikkelijk leuk om te zien. Maar er werd ook een techniek gebruikt om de speelsters op een positieve wijze te beïnvloeden en te motiveren.

Dit grappige filmpje over motivatie was voorzien van een spannend achtergrondmuziekje en beelden van de teamleden. Daarnaast verschenen er ook teksten op het filmpje. Op een gegeven moment kwam er de tekst dat er een groepje meisjes in een dorp was die voor niemand bang waren. Daarna kwamen er allerlei andere teksten als: die hun tanden lieten zien en die tegenstanders uitschakelden.

Motivatievideo

Deze teambuilding film was bedoeld om de teamleden een herinnering aan het afgelopen seizoen te geven. Maar wat doet het met de teamleden als ze lezen: “die voor niemand bang waren”, “die hun tanden lieten zien en die tegenstanders uitschakelden”? Wat doet dat met de motivatie en teamgevoel bij de teamleden?

Voor niemand bang

Onderbewustzijn

Als de teamleden het filmpje veel zien, komen deze zinnetjes in het onderbewustzijn terecht. Het onderbewustzijn stuurt voor 95% ons gedrag. Het gevolg hiervan is dat de teamleden (en overigens alle mensen) gaan handelen naar wat ze vaak horen, lezen of zien.

Als de teamleden dit filmpje vaak zien zullen ze met veel geloof, inzet, flair en vertrouwen hun taken uitvoeren. En zullen ze als team hechter worden. 

Dus als jij als leidinggevende vindt dat de teamleden in bepaalde zaken tekortschieten en wat extra motivatie, kracht en vertrouwen nodig hebben kun je een filmpje maken met positieve bevestigingen van deze zaken.

Zelf een video maken on te motiveren

Stel je voor dat jij vindt dat de teamleden best wat meer zelfvertrouwen nodig hebben. Maak dan een video waarin je alle successen vermeld die het team bereikt heeft! En laat ook de kwaliteiten van het team en teamleden zien.  

Voeg wat humor in de video toe en gebruik leuke, spannende en bijpassende achtergrondmuziek!

Afhankelijk van je teksten kun je een filmpje gebruiken voor het vergroten van de motivatie, vergroten hechte team synergie (teambuilding) en bijvoorbeeld voor het verbeteren van eigenschappen als communicatie, empathie en integriteit! Motiveer je teamleden en maak een filmpje.

  1. Hockey vereniging De Terriers
,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.