Home » Motivatiespreker boeken » Winnaarsmentaliteit
Gedachten - gedrag - resultaat

Winnaarsmentaliteit motiverende speech

Motiverende speech van Rob Wuijster

Interessante speech voor ondernemers en ondernemersverenigingen, voor topsport, amateursport en voor individuele voetbaltrainers en coaches.

Mijn speech over winnaarsmentaliteit kan ik toesnijden naar de doelgroep. En als je dat wilt kan ik daarna of aansluitend een bedrijfstraining geven: Winnend coachen.

Wat is een winnaarsmentaliteit?

Wat is een winnaarsmentaliteit?

Iemand met een winnaarsmentaliteit neemt voortdurend actie en initiatieven om zijn doel te kunnen bereiken en om te winnen! Daarnaast is hij volledig bereid andere wensen op te offeren  en doet hij sommige dingen bewust niet als ze niets toevoegen aan zijn streven om zijn doel te bereiken. Al zijn gedachten en zijn hele manier van handelen en optreden is erop gericht zijn doelstelling te bereiken en om te winnen. Koste wat het kost! Maakt niet uit hoe!

Video: wat is een winnaarsmentaliteit

Hoe creëer je een winnaarsmentaliteit?

Als bondscoach en mentalcoach heb ik gewerkt met topsporters en topsporteams. O.a. met het Zwitserse nationale heren hockeyteam. Topsporters hebben een aantal kenmerken: ze staan open voor andere manieren en bedenken een andere aanpak om betere resultaten te verkrijgen. Ze hebben een plan en geven het niet op als het nu niet lukt. Topsporters zijn gefocust en hebben een enorme winnaarsmentaliteit.

Laten we heel eerlijk zijn, jij als leidinggevende, manager of directielid wilt toch dat je medewerkers een topsportmentaliteit hebben! Valt het je op dat sommige sporters, sportteams, medewerkers en afdelingen er werkelijk honderd procent voor gaan terwijl anderen er absoluut niet voor gaan?

Je krijgt zelfs het idee dat het ze niet uitmaakt of ze winnen, een order krijgen, een klant kunnen behouden, of effectiever en efficiënter kunnen werken. Je mist passie, inzet, de wil om te winnen en kracht!

Topsportmentaliteit

Kunnen we de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes we can! Kun jij de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes you can.

Het gedrag van mensen wordt bepaald door de gedachten die ze hebben.

Andere gedachten zorgen dus voor een ander gedrag.

Als een medewerker anders over iets gaat denken, zal hij ook anders optreden en handelen. Hij zal een andere houding krijgen.

Een andere houding, optreden, handelen en gedrag leiden tot een ander resultaat.

winnaarsmentaliteit

Populaire speech

Maak een afspraak

Mindset veranderen: winnaarsmentaliteit

Er zijn een heleboel relatief eenvoudige methoden om de mindset van je medewerkers te veranderen. Overtuig je medewerkers ervan dat of iets lukt of niet voor een groot deel afhankelijk is van dat wat ze doen en niet doen.

Pech

Stel je nu eens voor dat een enorme order aan je neus voorbij gegaan is. Er zijn medewerkers die zeggen: “Jammer dit is pech!”. Door de schuld aan “pech” toe te schrijven geven ze de macht uit handen. Je zegt dan immers: “Het ligt niet aan ons, we kunnen er niets aan doen!”.  Hierdoor is de kans groot dat je de volgende weer een grote order mist want er is niets verbeterd.

Verantwoordelijkheid

Een andere mogelijkheid is: neem de volledige verantwoordelijk voor de gemiste order. Daarna kun je jezelf de volgende vraag stellen: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we de volgende keer de order wel krijgen?

Hierdoor houd je de macht in eigen handen en bedenk je manieren om de volgende keer de order wel te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je werkwijze en aanpak veranderen. Je manier van handelen en optreden is dan verbeterd. Hierdoor is de kans groter dat het deze keer wel lukt om de order te krijgen.

Zo zie je maar dat je manier van denken een enorme invloed heeft op het resultaat. Door je manier van denken te veranderen en te verbeteren veranderen je houding en optreden . En hierdoor krijg je weer een beter resultaat.

Gedrag beïnvloeden

Een aantal andere mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn:

  • veranderen van de hiërarchie van waarden
  • focussen op de essentiële zaken
  • en het gebruiken van overtuigende taal

Je kunt me laten komen om deze speech te houden bij jouw evenement of bij jullie op het bedrijf.


In de shop hebben we ook een artikel over winnaarsmentaliteit. Dit artikel heb ik geschreven voor Vakblad De Voetbaltrainer en is dus eerder in dit blad gepubliceerd.

Winnaarsmentaliteit

Maak een afspraak voor deze populaire speech

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.