Coachen als bondscoach en bondscoach worden

Bondscoach worden

Wil je bondscoach worden? Lees dan op deze pagina hoe ik je hiermee kan helpen.

Je bent hier: Zelf bondscoach worden

Zelf bondscoach worden

Zou je heel graag bondscoach willen worden? Maar weet je niet precies hoe je dit kunt bereiken? Heb je concrete tips en adviezen nodig over hoe je bondscoach kunt worden? Ik kan je helpen!

Bondscoach worden

Ik had nog nooit serieus gehockeyd en ik mocht training geven en coachen bij een hockeyclub. Ik vond dat zo leuk dat ik na een aantal weken besloot dat ik de toekomst bondscoach wilde worden van een land het liefst in Zuid Europa. Maar ik had nog een heleboel te leren.

Ik wist niets van de spelregels en ik begreep niets van de hockey termen. Ik kon niets voordoen en wist ook niets van de technieken en tactieken af. Ik sprak een “andere taal” en was onbekend met deze sportcultuur. Bovendien droeg ik afwijkende kleding, zowel casual als sportkleding. Nogmaals, ik was een vreemde eend in de bijt. En er moest nog veel gebeuren voordat ik bondscoach zou worden

Bondscoach worden: 5 jaar later

Vijf jaar later ging ik met het Zwitserse Grasshoppers naar mijn eerste Europa Cup voor clubteams. Een jaar later ging ik met het Zwitserse Olten naar mijn tweede Europa Cup voor clubteams.

Het jaar daarna ging ik voor de derde keer naar de Europa Cup voor clubteams en werd ik ook bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team.

Swiss hockey

Focus

Vanaf het moment dat ik de keuze had gemaakt om in de toekomst bondscoach te worden heb ik me al die tijd gefocust op één ding. En dat was bondscoach worden. Dag in en dag uit heb ik bewust naar dit moment toegewerkt. Het is geen geluk geweest. Het was een plan dat ik consequent en zo goed als mogelijk uitgevoerd heb.

Bondscoach worden: plan

Van het plan dat ik in die tijd gemaakt heb en de kennis die ik later opgedaan heb, heb ik een plan voor jou samengesteld. En dat plan heet: ‘’Bondscoach worden!’’ 

In dit plan staat stap voor stap beschreven hoe jij bondscoach kunt worden. Jij kunt dit absoluut ook als je dat wilt. Ik ben absoluut geen wondermens en ik heb het voor elkaar gekregen door focus, hard te werken en voortdurend op te staan bij tegenslagen en mislukkingen. En dat kun jij ook!

Inhoud van het plan

De kennis die ik tijdens deze VIP training geef kun je indelen in  de volgende groepen:

  • Strategieën kiezen en image opbouwen
  • Plannen maken
  • Persoonlijk groei ontwikkeling als mens
  • Persoonlijk groei en ontwikkeling op je vakgebied
  • Mindset
  • Performance
  • Actie en initiatief

De adviezen  die ik je aangeef zijn niet ingewikkeld. Het zijn eenvoudig dingen die je voortdurend en goed moet uitvoeren. Succesvol worden is niet alleen de dingen doen, maar vooral ook bepaalde dingen laten!

Ik reik je tijdens de VIP training allerlei tools aan, maar na de VIP training moet je het helemaal zelf doen. De adviezen die ik je gegeven heb moet je zelf in de praktijk toepassen.

Ik wijs je de weg die mij succes gebracht heeft.

Voor wie

Ongeschikt

Deze VIP training “Bondscoach worden’’ is niet geschikt voor jou als je verwacht dat je tijdens de training geheimen te horen krijgt waardoor je eenvoudig en snel bondscoach kunt worden. En dat je er weinig aan hoeft te doen! Begin absoluut niet aan deze VIP training als je dit denkt. Deze VIP training is dan totaal ongeschikt voor je.

Geschikt

Je bent geschikt voor deze VIP training als je een enorm verlangen hebt om bondscoach te worden. Als je bereid bent om er heel veel energie en tijd in te steken en er voor openstaat om veel te leren. Dat is tenslotte hetzelfde wat je van de spelers vraagt als je bondscoach bent. Je kunt bondscoach worden door eerst zelf het goede voorbeeld te laten zien.

Ben je enthousiast, gemotiveerd en wil je graag bondscoach worden? Neem contact met me op als je nog vragen hebt en als je de VIP training wilt volgen.

Direct beginnen?

Als je wilt kun je direct beginnen.

  1. Begin met te lezen hoe ik coachte als bondscoach.
  2. Een nuttig boek is Denk jezelf succesvol.
  3. En je kunt daarna verder gaan met de CD Verander, groei en bereik wat je wilt.

Ik stuur ook tips rond die bedoeld zijn voor voetbaltrainers en -coaches. Misschien wil jij bondscoach worden in een heel andere sport. Maar evengoed is het nuttig voor je om deze tips te lezen. Je kunt je hiervoor kosteloos inschrijven op de pagina over de voetbal meetings.

Op deze pagina lees je wat ik je bieden kan als je bondscoach wilt worden.

Je bent hier: Zelf bondscoach worden


Gepubliceerd op: 16-8-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-7-2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.