Home » Blog » Sport speaker » Hockey » Motivatie video: voor niemand bang
voor niiemand bang

Motivatie video: voor niemand bang

Geschatte leestijd: 4 minuten

Motivatie video: op positieve wijze beïnvloeden

Een tijdje terug gaf ik de presentatie “Schop onder je kont” bij Hockeyvereniging de Terriërs. Tijdens de pauze kwam een coach naar me toe. En deze coach gaf aan dat hij een motivatie video had gemaakt voor de speelsters van het team dat hij coachte. Ik vind deze motivatie video zo leuk en zo zinvol, dat ik ‘m graag met je wil delen. Want jij kunt je speelsters ook op deze manier motiveren.

Deze video raakte me direct, want de video was echt verschrikkelijk leuk om te zien. Maar er werd ook een techniek gebruikt om de speelsters op een positieve wijze te beïnvloeden en te motiveren.

De video was voorzien van een spannend achtergrondmuziekje en beelden van de speelsters. Daarnaast verschenen er ook teksten op het filmpje. Op een gegeven moment kwam er de tekst dat er een groepje meisjes in een dorp was die voor niemand bang waren. Daarna kwamen er allerlei andere teksten als: die hun tanden lieten zien en die tegenstanders uitschakelden.

Tanden laten zien

Dit filmpje was bedoeld om de kinderen een herinnering aan het afgelopen seizoen te geven. Maar wat doet het met de kinderen als ze lezen: die voor niemand bang waren, die hun tanden lieten zien en die tegenstanders uitschakelden? Wat doet dat met de motivatie en teamgevoel bij de speelsters?

Voor niemand bang

Onderbewustzijn

Als de kinderen het filmpje veel zien, komen deze zinnetjes in het onderbewustzijn terecht. Het onderbewustzijn stuurt voor 95% ons gedrag. Het gevolg hiervan is dat de speelsters (en overigens alle mensen) gaan handelen naar wat ze vaak horen, lezen of zien.

Als de speelsters dit filmpje vaak zien zullen ze met veel geloof, inzet, flair en vertrouwen de wedstrijden spelen.

Dus als jij als coach vindt dat de speelsters in bepaalde zaken tekortschieten kun je een filmpje maken met positieve bevestigen van deze zaken.

Stel je voor dat jij vindt dat de speelsters weinig zelfvertrouwen hebben. Dan kun jij bijvoorbeeld de volgende tekst in het filmpje plaatsen:

‘’Alle speelsters geloven in zichzelf en in het team”

Wat denk je dat dit met het zelfvertrouwen en de motivatie doet als de speelsters dit vaak horen?

Zelf een motivatie video maken

Maak eens een leuk filmpje met teksten van zaken waarvan je graag zou willen dat het waar was. Laat beelden van de speelsters zien en gebruik leuke, spannende en bijpassende achtergrond muziek!

Afhankelijk van je teksten kun je een filmpje gebruiken voor het vergroten van de motivatie, vergroten hechte teamsynergie (teambuilding) en bijvoorbeeld voor het verbeteren van eigenschappen als communicatie, empathie en integriteit! Motiveer je speelsters en maak een filmpje.

Voor meer interessante technieken om je speelsters te motiveren wil ik je verwijzen naar onze categorie over sport coaching. En ik geef ook presentaties voor topsport.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Met dank aan Henning Westerkamp voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 29-11-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 8-11-2022