Home » Motivatiespeeches » Teambuilding specialist » Teambuilding motiverende speech

Teambuilding motiverende speech

Teambuilding is een motiverende speech van voormalig bondscoach Rob Wuijster, dé teambuilding specialist van Nederland.

In deze presentatie vertel ik je over een hechte team synergie en hoe je het aanpakt om van je team een hecht team te maken. Deze speech kan live bij een evenement en hij kan als korte inspiratiesessie. Hier lees je ook wat teambuilding precies is. En wat het beslist niet is.


teambuildling speech
Rob Wuijster
Specialist in teambuilding
Wat is teambuilding

Teambuilding is het verbeteren van de samenwerking tussen de teamleden om het gemeenschappelijke doel te bereiken. Hierbij is het kenmerkend dat de teamleden zich ondergeschikt maken aan het team en hun kwaliteiten, ervaringen en kennis in dienst van het team stellen.

Teambuilding motiverende speech

Wat betekent teambuilding

Teambuilding betekent dat je je teamleden naar elkaar toe laat groeien zodat de teamleden alles voor elkaar doen en laten.

  • Wil je dat jouw team naar elkaar toe groeit en je teamleden alles voor elkaar doen en laten?
  • Wil je weten hoe je in de sport een hecht team creëert?
  • Of wil je een hecht sales team?
  • En hoe je zelf een hecht team kunt ontwikkelen?

Lees dan verder! Dit is dan echt een interessante presentatie voor je.

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten. Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. …

Team Leisure: Geweldige positieve energie Lees meer »

Mijn ervaring met teambuilding

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als clubcoach tijdens een drietal Europa Cups voor clubteams heb ik veel ervaring met teambuilding.

Een hecht team kenmerkt zich doordat alle spelers bereid zijn om alles voor elkaar te doen en te laten om de doelstelling te bereiken! De teamleden zijn dan bereid om zich volledig in dienst te stellen van het team! Het gevolg daarvan is dat een team boven zichzelf uitstijgt en geweldige presentaties kan behalen! The sky is the limit!

Teamsynergie

Een ploeg met een hechte team synergie kan van een team winnen dat technisch en tactisch sterker is. Samenwerking in combinatie met de juiste mentaliteit zorgt ervoor dat een team boven zichzelf uitstijgt en onoverwinnelijk is!

Naast de “waarom” vraag vertel ik je precies hoe je iets kunt aanpakken. De technieken die ik aanreik zijn praktisch en eenvoudig in de praktijk toe te passen. De presentatie zet je aan het denken, inspireert en motiveert! En is ook leuk om te volgen!

teambuilding motiverende speech
Workshop teambuilding

Gastspreker teambuilding

Proces van teambuilding

Als gastspreker teambuilding vertel ik je tijdens de presentatie over de voorwaarden en technieken om een hecht team te kunnen ontwikkelen. Bij teambuilding is het belangrijk dat het team m.b.t. de doelstelling en planning betrokken wordt en er als team volledig achter staat!

Tijdens de presentatie zal ik je over dat hele proces vertellen. Daarnaast geef ik aan hoe je ervoor kunt zorgen dat elk teamlid een band opbouwt met alle individuele teamleden en met het team als geheel.

Ook moeten de teamleden zich realiseren dat ze van elkaar afhankelijk zijn en elkaar echt nodig hebben. Ik vermeld je hoe je dat zou kunnen doen.

Hoe vorm je een hecht team?

Tijdens de presentatie vertel ik je alle ins en outs over hoe je van een groep mensen een hecht team maakt. Ik maak hierbij gebruik van veel verhalen uit mijn eigen ervaring als clubcoach, bondscoach en mental coach.

Teambuilding motiverende speech

Focus

In deze teambuilding speech ga ik het ook hebben over de drie zaken waar een teamlid zich moet focussen. Een ander belangrijk onderwerp waar ik over ga vertellen is dat een team zich alleen optimaal kan ontwikkelen als het team twee mentale principes toepast!

Communicatie

De manier van communiceren door alle teamleden, dus ook door de teamleider, manager en coach is essentieel voor het succes. Hoe zeg je iets?  Welke woorden gebruik je?  En hoe formuleer je de zinnen en vragen? En nog een drietal andere belangrijke aspecten in de communicatie! 

Swiss hockey

Ik vertel ook over een viertal technieken om de teamleden te betrekken en om ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen! Een andere belangrijke factor is dat de individuen en teamleden zelfvertrouwen hebben.

Tijdens de presentatie vertel ik je hoe je het zelfvertrouwen van een individuele speler en van het team kunt vergroten. Het laatste waarover ik spreek zijn de verschillende fasen waarin het team zich bevindt. En geef ik van elke fase de kenmerken aan en hoe je in deze fase kunt handelen. 

Na de presentatie ben je je bewust geworden van het belang van een hecht team. En heb je concrete en eenvoudig toe te passen technieken gekregen waarmee je een hecht team kunt creëren. Je krijgt door deze presentatie veel ideeën, kennis, inspiratie en energie.

Neem gerust contact op voor informatie en om me te boeken.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team