Home » Blog » Succesvol ondernemen » Mindset bepaalt je succes
Mndset bepaalt je succes

Mindset bepaalt je succes

Rob Wuijster
Specialist in teambuilding

Geschatte leestijd: 5 minuten

Mindset bepaalt je succes

Wil je graag weten waarom sommige ondernemers succesvol zijn? Succesvolle ondernemers hebben succes  omdat ze naast hun goede dienst, product  en marketing ook succesvolle en constructieve gedachten hebben. Ze hebben dus een succesvolle mindset.

En de vraag is natuurlijk, wat zijn succesvolle gedachten? Wat is een succesvolle ondernemersmindset?  Wat zijn constructieve gedachten? Door middel van een aantal gemeenschappelijke kenmerken die je kunt zien bij geslaagde ondernemers ga ik je duidelijk maken wat een succesvolle mindset betekent.

Mindset bepaalt je succes als ondernemer!

Geloof in je product en dienst

Hoe kun je je eigen product en dienst verkopen terwijl je er zelf eigenlijk helemaal niet in gelooft? Als je er niet in gelooft wordt het heel moeilijk om andere mensen ervan te overtuigen dat ze je dienst of product af zouden moeten nemen.  Het gevolg hiervan is dat je minder opdrachten krijgt en je omzet laag blijft. Als je wel in je product of dienst gelooft kom je overtuigender over.

Succesvolle ondernemers geloven in hun product en dienst! Geloof hebben in je product of dienst is dus een succesvolle gedachte!

Mindset bepaalt je succes: overtuigingen

Gunstige en ongunstige overtuigingen

Elke ondernemer heeft overtuigingen. Jij hebt ze ook! Sommige overtuigingen zijn gunstig en andere zijn ongunstig. Als je er van overtuigd bent dat je nooit een succesvolle ondernemer zult worden, zul je als ondernemer ook geen succes krijgen. Je zult weinig opdrachten opdrachten krijgen en je omzet zal laag blijven.

Een gunstige overtuiging is bijvoorbeeld je vertrouwen dat je sterk bent klantenbinding. Door te handelen naar deze overtuiging zullen klanten bij je blijven of terugkomen. Dit is dus een gunstige overtuiging. Deze overtuiging voegt iets goeds aan je business toe!

Enthousiasme voor je bedrijf: mindset

De mindset van een succesvolle ondernemer kenmerkt zich door enthousiasme over zijn bedrijf, product en dienst.

Het enthousiasme straalt van hem af. Je hoort dat aan zijn stem, je ziet dat in zijn mimiek, zijn lichaamshouding en aan zijn optreden. Enthousiasme verkoopt! Ondernemers die niet succesvol zijn, zijn vaak niet enthousiast.

Overigens: hoe kun je je klanten enthousiast maken als je zelf niet enthousiast bent?

Mindset: geloof in kansen en mogelijkheden

Ondernemers die veel opdrachten krijgen en een hoge omzet hebben zien altijd kansen en mogelijkheden.

Er zullen altijd dingen gebeuren waar je als ondernemer niets aan kunt doen. Bijvoorbeeld als de economie slechter wordt. Maar je hebt er wel invloed op hoe je met deze situatie omgaat!  Het betekent dus niet dat het bij jou slecht hoeft te gaan als het economisch wat minder gaat.

Ondernemers die geslaagd zijn zoeken naar kansen en mogelijkheden om toch hun product of dienst te verkopen. Doordat altijd kijken naar wat wel kan in plaats van naar wat niet kan, lukt het ze ook om onder de moeilijkste omstandigheden opdrachten en een hoge omzet te krijgen.

De mindset van een ondernemer die een bloeiende business heeft kenmerkt zich door zijn focus op mogelijkheden!

Mindset bepaalt je succes: belang van gunstige gedachten

Zie je in hoe belangrijk je gedachten zijn? En zie je in dat je gedachten een enorme invloed  hebben op het aantal opdrachten dat je krijgt? En op de omzet die je behaalt? Dat is de reden waarom ik er van overtuigd ben dat jij als ondernemer belang hebt bij een gunstige en constructieve mindset.

Pas de 4 mindset-tips voor ondernemers toe en je zult zien dat je business een enorme boost krijgt.

4 mindset tips voor ondernemers

  • Geloof in je product en dienst
  • Zorg voor positieve en gunstige overtuigingen
  • Zorg dat je enthousiast over je bedrijf, product en dienst bent
  • Geloof in kansen en mogelijkheden

Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken van de mindset van succesvolle ondernemers! Ik heb me bewust in dit artikel beperkt tot vier kenmerken.

Verander je negatieve, ongunstige en saboterende gedachten in positieve, gunstige en constructieve gedachten! En dat is soms even hard werken!

Mindset veranderen

Als je als ondernemer al gunstige gedachten hebt is dat natuurlijk fantastisch. De kans is dan heel groot dat je onderneming al groeit en bloeit. Als dat niet het geval is dan zul je je ongunstige gedachten in gunstige gedachten moeten veranderen. En daar zijn een groot aantal technieken voor!

Tijdens de presentaties zijn de ondernemers eigenlijk heel verbaasd over de relatief eenvoudige technieken waarmee je je gedachten kunt veranderen.

Valkuil

Soms denken ondernemers dat ze al positieve en gunstige gedachten hebben. Tijdens de presentatie: Gedachten zijn krachten worden sommige ondernemers zich ervan bewust dat ze eigenlijk geen succesgedachten hebben. Het komt vaak voor dat ze – zonder dat ze dat bewust  beseffen – eigenlijk gedachten hebben die hun succes saboteren! Hun eigen gedachten houden het succes tegen!

Daarom raad ik ondernemers aan om kritisch naar hun eigen gedachten te kijken. En te checken of ze wel gunstige gedachten hebben.

Als inspirerende spreker spreek ik vaak voor businessclubs en ondernemersverenigingen.

Veel ondernemersverenigingen en businessclubs hebben me  geboekt om ondernemers bewust te maken van de gedachten die ze hebben. En ze technieken aan te geven waarmee ze hun eigen gedachten kunnen veranderen.  Lees hier hoe ondernemers mijn presentaties ervaren hebben.

En ik zou het leuk vinden mijn netwerk met jou uit te breiden.

ondernemersminset

Schrijf je hier in voor tips voor ondernemers. We beginnen met het e-book

Ondernemersmindset

Je mindset bepaalt je succes als ondernemer: met dank aan Alphaspirit.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 6-8-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *