Home » Leiderschap bij teams » Leren van teambuilding experts
leren van teambuilding experts

Leren van teambuilding experts

Bijgewerkt op 22 juni 2024

Teambuilding experts

Hoe beter je bent in teambuilding, hoe gunstiger dat voor je bedrijf, team en voor jou uitpakt. Reden om ervoor te zorgen dat je er akelig goed in wordt! Dat is dan ook de reden dat we teambuilding trainingen volgen en er boeken en blogs over lezen.  Maar er is ook nog een andere erg makkelijke manier om er beter in te worden: ga leren van van teambuilding experts.

Zoek een teambuilding expert

Trainingen, cursussen en blogs zijn geweldige hulpmiddelen om meer kennis over teamontwikkeling en teambuilding te krijgen. Hierdoor ben je in staat om je eigen team beter te laten samenwerken.

Er is nog één andere enorm effectieve methode om beter in teambuilding te worden. En dat is: lees bibliografieën van mensen die veel succes gehad hebben met het werken met teams.  En ga leren van teambuilding experts. Kijk de kunst gewoon van ze af.

Wil je op een eenvoudige en snelle manier leren van mensen die goed in teambuilding zijn? Koop een boek van een succesvol iemand die werkt met teams.  Soms kom je er dan achter hoe zo iemand teams goed heeft laten samenwerken. Je komt er dan bijvoorbeeld achter hoe je de teamleden naar elkaar toe kunt laten groeien en hoe je de teamleden kunt betrekken. 

In de boeken van succesvolle mensen die met teams werken wordt soms subtiel en soms heel duidelijk aangegeven hoe deze mensen hechte teams hebben gecreëerd. En hoe ze het voor elkaar kregen dat de teamleden volledig achter de doelstelling staan. En hoe ze de teams in beweging kregen! Lees boeken! Er staat zoveel kennis in! Kennis die niet tijdens de meeste teambuilding trainingen behandeld wordt. 

Pas de kennis toe

Maar waarom is het zo goed om naar teambuilding specialisten te kijken en te leren?

Mensen die succesvol zijn met het werken van teams hebben zichzelf al bewezen.  Ze beheersen alle noodzakelijke technieken, kwaliteiten en trucs om een hecht team te creëren. 

Als dat niet het geval was, hadden ze niet zo’n goede naam! Pas de dingen die ze doen toe als ze bij je passen en je zult direct beter worden in het creëren en werken van een hecht team.  Als je goed in teambuilding wilt worden, lees dan boeken van deze mensen die al bewezen hebben dat ze goed met teams kunnen werken.

Leren van teambuilding experts

Een andere zeer geschikte manier om meer kennis te krijgen is door het kijken naar mensen die hun team(s) begeleiden. Wat doen ze? Hoe pakken ze het aan? Wat zeggen ze? Wat is hun houding? Hoe gaan ze met teamleden om en hoe communiceren ze? Hoe gaan ze om met conflicten? Enz.

Je kunt naar leidinggevenden kijken die er niet sterk in zijn. Gewoon om er achter te komen hoe het niet moet. Zelf zou ik vooral kijken naar succesvolle leidinggevenden. Leidinggevenden die succesvolle teams aansturen. Van hen kun je namelijk leren hoe je het beste kunt leidinggeven.

Lees een boek en kijk naar een specialist op het gebied van het werken met teams. Zo leer je op een eenvoudige, goedkope en snelle manier van team experts die hun sporen al verdiend hebben. Als je deze technieken, manieren en trucs toepast, zal je al snel beter worden in het werken met teams. 

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.