Home » Teambuilding » Intrinsieke motivatie verhogen
intrinsieke motivatie

Bijgewerkt op 22 september 2023

Intrinsieke motivatie verhogen

Laten we eerlijk zijn, het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer alle teamleden intrinsiek gemotiveerd zijn en wij als leidinggevenden niet meer hoeven te motiveren. Maar teamleden zijn net mensen. Ook zij moeten af-en-toe of voortdurend gemotiveerd worden. Ook als medewerkers super intrinsiek gemotiveerd zijn. Elke medewerker komt in situaties terecht waarin zijn motivatie vermindert of zelfs verdwijnt!

Motivatie systematisch stimuleren

Er zijn technieken om de motivatie van medewerkers te verhogen. Het is belangrijk om systematisch en consequent de motivatie te stimuleren. Laat dit niet versloffen. Zorg dat ze hun motivatie niet volledig of gedeeltelijk kwijt raken. Het is beter om de teamleden intrinsiek gemotiveerd te houden.

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten.

Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. Oprecht spot-on!
Mocht je een keer in het Zeeuwse zijn ben je altijd van harte welkom bij ons nieuwe kantoor. De koffie ‘staat klaar’. Tot ziens! Met enthousiaste groet, namens het gehele team. Alexander Snoodijk, Team Leisure

Wat is de intrinsieke motivatie van je personeel?

Het is als leidinggevende super belangrijk om te weten waarom je personeel werkt. Hoe kun je iemand intrinsiek coachen als je niet weet waarom iemand het doet?

Motivatie medewerkers verhogen

Vraag daarom aan elke medewerker waarom hij of zij werkt. En waarom hij of zij juist bij dit bedrijf werkt. Een medewerker zal dan één of meerdere redenen geven. Die redenen zijn de intrinsieke motivatie. En daarmee kun je je personeel prikkelen en stimuleren. Hiermee kun je de medewerker gemotiveerd houden.

Intrinsieke motivatie stimuleren

Stel je voor dat een medewerker zegt dat hij dit werk doet omdat hij het zo uitdagend vindt om samen te werken met een team om goede resultaten te behalen.

Je kunt als leidinggevende deze medewerker prikkelen en stimuleren door te coachen op de noodzaak van goede samenwerking. En de kick die het geeft als er goed samengewerkt wordt. En je kunt dit teamlid eraan herinneren dat als we als team goed samenwerken we als team goede resultaten kunnen behalen.

Check wat elk teamlid motiveert en coach hierop! Met andere woorden: geef de medewerkers wat ze nodig hebben. Coach op hun werkelijke motivatie. Voor andere manieren om intrinsieke motivatie te verhogen kun je hulp krijgen.

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.