Home » Leiderschap bij teams » Teams aansturen » Intrinsieke motivatie verhogen
intrinsieke motivatie verhogen

Intrinsieke motivatie verhogen

Bijgewerkt op 8 juni 2024

Motivatie verhogen

Intrinsieke motivatie verhogen: tijdens teambuilding meetings hoor ik wel eens dat leidinggevende graag technieken willen weten om de intrinsieke motivatie te verhogen. Het is ook belangrijk om systematisch en consequent de motivatie te stimuleren. Laat dit niet versloffen. Zorg dat je teamleden hun motivatie niet volledig of gedeeltelijk kwijt raken. Hoe je dit doet lees je hier.

Teamleden zijn net mensen

Laten we eerlijk zijn, het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer alle teamleden intrinsiek gemotiveerd zijn en wij als leidinggevenden niet meer hoeven te motiveren. Maar teamleden zijn net mensen. Ook zij moeten af-en-toe of voortdurend gemotiveerd worden. Ook als medewerkers super intrinsiek gemotiveerd zijn. Elke medewerker komt in situaties terecht waarin zijn motivatie vermindert of zelfs verdwijnt!

Intrinsieke motivatie systematisch stimuleren

Er zijn technieken om de motivatie van medewerkers te verhogen. Het is belangrijk om systematisch en consequent de motivatie te stimuleren. Laat dit niet versloffen. Zorg dat ze hun motivatie niet volledig of gedeeltelijk kwijt raken. Het is beter om de teamleden intrinsiek gemotiveerd te houden.

Wat is de intrinsieke motivatie van je personeel?

Het is als leidinggevende super belangrijk om te weten waarom je personeel werkt. Hoe kun je iemand intrinsiek coachen als je niet weet waarom iemand het doet?

Vraag daarom aan elke medewerker waarom hij of zij werkt. En waarom hij of zij juist bij dit bedrijf werkt. Een medewerker zal dan één of meerdere redenen geven. Die redenen zijn de intrinsieke motivatie. En daarmee kun je je personeel prikkelen en stimuleren. Hiermee kun je de medewerker gemotiveerd houden.

Intrinsieke motivatie stimuleren

Stel je voor dat een medewerker zegt dat hij dit werk doet omdat hij het zo uitdagend vindt om samen te werken met een team om goede resultaten te behalen.

Je kunt als leidinggevende deze medewerker prikkelen en stimuleren door te coachen op de noodzaak van goede samenwerking. En de kick die het geeft als er goed samengewerkt wordt. En je kunt dit teamlid eraan herinneren dat als we als team goed samenwerken we als team goede resultaten kunnen behalen.

Check wat elk teamlid motiveert en coach hierop! Met andere woorden: geef de medewerkers wat ze nodig hebben. Coach op hun werkelijke motivatie. Voor andere manieren om intrinsieke motivatie te verhogen kun je hulp krijgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.