winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

Je bent hier: Home » Inspirerende spreker Rob Wuijster » Winnaarsmentaliteit
winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

Waar Rob Wuijster alles over weet

Het creëren van een winnaarsmentaliteit 

Als bondscoach en mentalcoach heb ik gewerkt met topsporters en topsporteams. O.a. met het Zwitserse nationale heren hockeyteam. Topsporters hebben een aantal kenmerken: ze staan open voor andere manieren en bedenken een andere aanpak om betere resultaten te verkrijgen.


Creëren van een winnaarsmentaliteit

Topsporters hebben een plan en geven het niet op als het nu niet lukt. Topsporters zijn gefocust en hebben een enorme winnaarsmentaliteit.

Topsportmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

Laten we heel eerlijk zijn, jij als leidinggevende, manager of directielid wilt toch dat je medewerkers een topsportmentaliteit hebben!

Valt het je op dat sommige sporters, sportteams, medewerkers en afdelingen er werkelijk honderd procent voor gaan terwijl anderen er absoluut niet voor gaan?

Je krijgt zelfs het idee dat het ze niet uitmaakt of ze winnen, een order krijgen, een klant kunnen behouden, of effectiever en efficiënter kunnen werken. Je mist passie, inzet, de wil om te winnen en kracht!

Winnaarsmentaliteit: Yes, we can!

winnaarsmentaliteit

Kunnen we de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes we can! Kun jij de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes you can.

Het gedrag van mensen wordt bepaald door de gedachten die ze hebben. Andere gedachten zorgen dus voor een ander gedrag.

Als een medewerker anders over iets gaat denken, zal hij ook anders optreden en handelen. Hij zal een andere houding krijgen. Een andere houding, optreden, handelen en gedrag leidt tot een ander resultaat.

Winnaarsmentaliteit: mindset veranderen

Er zijn een heleboel relatief eenvoudige methoden om de mindset van je medewerkers te veranderen.

Overtuig je medewerkers ervan dat of iets lukt of niet voor een groot deel afhankelijk is van dat wat ze doen en niet doen.

Pech

Stel je nu eens voor dat een enorme order aan je neus voorbij gegaan is. Er zijn medewerkers die zeggen: “Jammer dit is pech!”. Door de schuld aan “pech” toe te schrijven geven ze de macht uit handen.

Je zegt dan immers: “Het ligt niet aan ons, we kunnen er niets aan doen!”.  Hierdoor is de kans groot dat je de volgende weer een grote order mist want er is niets verbeterd.

Verantwoordelijkheid

Een andere mogelijkheid is: neem de volledige verantwoordelijk voor de gemiste order. Daarna kun je jezelf de volgende vraag stellen: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we de volgende keer de order wel krijgen?

Hierdoor houd je de macht in eigen handen en bedenk je manieren om de volgende keer de order wel te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je werkwijze en aanpak veranderen. Je manier van handelen en optreden is dan verbeterd. Hierdoor is de kans groter dat het deze keer wel lukt om de order te krijgen.

Zo zie je maar dat je manier van denken een enorme invloed heeft op het resultaat. Door je manier van denken te veranderen en te verbeteren veranderen je houding en optreden . En hierdoor krijg je weer een beter resultaat.

Gedrag beïnvloeden

Een aantal andere mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn:

  • veranderen van de hiërarchie van waarden
  • focussen op de essentiële zaken
  • en het gebruiken van overtuigende taal

Je kunt me laten komen om deze speech te houden bij jouw evenement of bij jullie op het bedrijf.


Ondernemen

BV Leiden: Inspirerende presentatie

Rob heeft voor BV Leiden, de Leidse ondernemersvereniging, de presentatie ‘Creëren van een winnaarsmentaliteit’ gegeven. Een inspirerende presentatie waar hij mooi de link legde tussen ondernemen en topsport en wat ondernemers van topsporters kunnen leren. Met heel veel voorbeelden, zowel uit de sport als uit het bedrijfsleven. Rob is een fijne verteller en weet zelfs … Lees verder BV Leiden: Inspirerende presentatie

creeren van een winnaarsmentaliteit

Vakblad De Voetbaltrainer over winnaarsmentaliteit

De KNVB heeft een symposium georganiseerd over waarom het Nederlandse voetbal niet echt goed presteerde. Zij hebben mij gevraagd hier een artikel over te schrijven. Dit artikel kun je hier vinden.


Ik ben een inspirerende spreker en ik vind het leuk als je met me wilt netwerken op LinkedIn.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.Meer speeches

Winnaarsmentaliteit was last modified: by