Teambuilding


Speech: teambuilding

Speech

Voetbal webinar

Workshop

Teambuilding

Wat is teambuilding?

Teambuilding is het verbeteren van de samenwerking tussen de teamleden om het gemeenschappelijke doel te bereiken.

Hierbij is het kenmerkend dat de teamleden zich ondergeschikt maken aan het team en hun kwaliteiten, ervaringen en kennis in dienst van het team stellen.

Deze speech over teambuilding geef ik op locatie bij jouw evenement, als inspiratiesessie via Zoom en als voetbal webinar voor trainers en coaches.

Speech op locatie

Wat betekent teambuilding

Teambuilding betekent dat je je teamleden naar elkaar toe laat groeien zodat de teamleden alles voor elkaar doen en laten.

  • Wil je dat jouw team naar elkaar toegroeit en je teamleden alles voor elkaar doen en laten?
  • Wil je weten hoe je in de sport een hecht team creëert?
  • En hoe je zelf een hecht team kunt ontwikkelen?

Lees dan verder! Dit is dan echt een interessante presentatie voor je.

Mijn ervaring met teambuilding

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als clubcoach tijdens een drietal Europa Cups voor clubteams heb ik veel ervaring met teambuilding.

Een hecht team kenmerkt zich doordat alle spelers bereid zijn om alles voor elkaar te doen en te laten om de doelstelling te bereiken! De teamleden zijn dan bereid om zich volledig in dienst te stellen van het team! Het gevolg daarvan is dat een team boven zichzelf uitstijgt en geweldige presentaties kan behalen! The sky is the limit!

Team synergie

Een ploeg met een hechte team synergie kan van een team winnen dat technisch en tactisch sterker is. Samenwerking in combinatie met de juiste mentaliteit zorgt ervoor dat een team boven zichzelf uitstijgt en onoverwinnelijk is!

Naast de waarom-vraag vertel ik je precies hoe je iets kunt aanpakken. De technieken die ik aanreik zijn praktisch en eenvoudig in de praktijk toe te passen. De presentatie zet je aan het denken, inspireert en motiveert! En is ook plezierig om te volgen!

teambuilding
logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader!

Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen.

Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten. Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. Oprecht spot-on!

Mocht je een keer in het Zeeuwse zijn ben je altijd van harte welkom bij ons nieuwe kantoor. De koffie ‘staat klaar’.

Tot ziens! Met enthousiaste groet, namens het gehele team.

Alexander Snoodijk, Team Leisure

Voorwaarden en technieken

Proces van teambuilding

Ik vertel je tijdens de presentatie over de voorwaarden en technieken om een hecht team te kunnen ontwikkelen. Bij team building is het belangrijk dat het team m.b.t. de doelstelling en planning betrokken wordt en er als team volledig achter staat!

Tijdens de presentatie zal ik je over dat hele proces vertellen. Daarnaast geef ik aan hoe je ervoor kunt zorgen dat elk teamlid een band opbouwt met alle individuele temleden en met het team als geheel.

Ook moeten de teamleden zich realiseren dat ze van elkaar afhankelijk zijn en elkaar echt nodig hebben. Ik vermeld je hoe je dat zou kunnen doen.

Nederlandse motivational speaker online

Teambuilding is een speech die ik ook als korte inspiratiesessie geef. Geef je team een boost! €250 euro voor een boost van 30 minuten.

Hoe vorm je een hecht team?

Tijdens de presentatie vertel ik je alle ins en outs over hoe je van een groep mensen een hecht team maakt. Ik maak hierbij gebruik van veel verhalen uit mijn eigen ervaring als clubcoach, bondscoach en mental coach.

Waar de teamleden zich op moeten focussen

Ik ga het ook hebben over de drie zaken waar een teamlid zich moet focussen. Een ander belangrijk onderwerp waar ik over ga vertellen is dat een team zich alleen optimaal kan ontwikkelen als het team twee mentale principes toepast!

Manier van communiceren

De manier van communiceren door alle teamleden, dus ook door de teamleider, manager en coach is essentieel voor het succes. Hoe zeg je iets?  Welke woorden gebruik je?  En hoe formuleer je de zinnen en vragen? En nog een drietal andere belangrijk aspecten in de communicatie! 

Ook vertel ik over een viertal technieken om de teamleden betrokken te maken en om er voor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen! Een andere belangrijke factor is dat de individuen en teamleden zelfvertrouwen hebben.

Tijdens de presentatie vertel ik je hoe je het zelfvertrouwen van een individuele speler en van het team kunt vergroten. Het laatste waarover ik spreek zijn de verschillende fasen waarin het team zich bevindt. En geef ik van elke fase de kenmerken aan en hoe je in deze fase kunt handelen. 

Swiss hockey

Belang van een hecht team

Na de presentatie ben je je bewust geworden van het belang van een hecht team. En heb je concrete en eenvoudige toe te passen technieken gekregen waarmee je een hecht team kunt creëren. Je krijgt door deze presentatie veel ideeën, kennis, inspiratie en energie.

Neem gerust contact op voor informatie en om me te boeken.


Deze presentatie kun je – afhankelijk van de omstandigheden – zowel bij jou op het bedrijf als online via Zoom inkopen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Uiteraard heb ik ook een profiel op LinkedIn en als je met me wilt linken vind ik dat leuk.