Leiderschap en winnend coachen

Winnend coachen

Leiderschap

Winnend coachen

Winnend coachen

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als coach van twee teams op drie Europacups voor clubteams heb ik veel ervaring met coachen en leidinggeven.


Winnend coachen

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als coach van twee teams op drie Europacups voor clubteams heb ik veel ervaring met coachen en leidinggeven. En ik heb samen met het team en begeleidingsteam goede resultaten bereikt! Dit terwijl Zwitserland een dwerg onder de hockeylanden is.

Leidinggeven en coachen bestaat uit veel verschillende facetten. Ik heb geanalyseerd hoe het komt dat ik met veel teams grote successen heb behaald. En ik heb gekeken wat andere succesvolle coaches gedaan hebben waardoor ze succes hebben gekregen. Dit heb ik samengevoegd en ik noem dit Winnend coachen.

Swiss hockey

Winnend coachen

Wat interessant is, is dat het accent bij Winnend coachen op een relatief klein aantal zaken ligt. Focus je tijdens het coachen en leidinggeven op deze accenten en je zult zien dat je team beter gaat presteren. 

Een aantal accenten bij Winnend coachen zijn: het creëren van de juiste sfeer, het vormen van een hecht team en er voor zorgen dat alle neuzen in de juiste en dezelfde richting wijzen.

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen gefocust is en zich in dienst stelt van het team zonder zijn eigen identiteit, kwaliteiten en kenmerken te verliezen.

Een ander belangrijk aspect is dat alle opdrachten en taken duidelijk moeten zijn en dat er voortdurend op een hoog en intensief niveau gecommuniceerd moet worden.

Ook is het van groot belang dat iedereen de intentie heeft om voortdurend zichzelf en het team te ontwikkelen.

Online via Zoom

Alle speeches kunnen ook online via Zoom

coronaproof online

Jij als coach en leidinggevende moet er voor zorgen dat de voorwaarden om goed te presteren aanwezig zijn. En jij als coach en leidinggevende moet voortdurend sturen om optimale prestaties met het team te behalen.

Mensen ervaren deze online meeting als:

Krachtig

Motiverend

Energiek

En het zet ze aan het denken

 

Ik ben een inspirerende sportspreker en ik vind het leuk als je met me wilt netwerken op LinkedIn.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker