Home » Blog » Zakelijk speechen » IJs breken voor je presentatie
ijs breken voor een presentatie

IJs breken voor je presentatie

Geschatte leestijd: 3 minuten

IJs breken voor je presentatie

Als je start met de presentatie is de zaal rustig, afwachtend en kijkt de kat uit de boom. Dit is het geval bij merendeel van de presentaties. Als er een geweldig emotioneel onderwerp, zoals baanverlies besproken gaat worden zal het publiek waarschijnlijk rumoeriger en actiever zijn.

IJs breken voor je presentatie

Afwachtend publiek

We gaan nu uit van een situatie dat je een presentatie gaat geven over een heel gewoon onderwerp. Er staat geen emotioneel onderwerp als baanverlies centraal. Het publiek is kalm, passief en laat de presentatie op zich afkomen.

Jij begint met de presentatie en het publiek blijft bedaard en legt geen enkel contact. Het is nu een echte one man show. Er is geen contact met het publiek. Ze kijken je kant op en ze luisteren en daar blijf het bij!

Feedback ontvangen

Door deze passieve houding van het publiek zul je geen feedback ontvangen. Daarnaast zullen de luisteraars niet zo betrokken bij je verhaal zijn.

Er is een bepaalde afstand tussen jou en het publiek! De informatie die je geeft wordt nauwelijks door het publiek opgenomen. De sfeer is koel en afstandelijk en zowel jijzelf als het publiek hebben geen plezier.

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven.

Anja Tuinder

Anja Tuinder: Hij laat je echt nadenken

Onlangs heb ik Rob mogen ontmoeten bij een netwerkbijeenkomst in Tilburg. Hij laat je echt nadenken over hoe je je gedachten kunt beïnvloeden en hoe je op deze manier meer succes kunt krijgen. Een erg fijne man om naar te luisteren: inspirerend, boeiend, motiverend en vol energie! Dank je wel Rob, en succes!

Video: ijs breken voor je presentatie

Breek het ijs vóór je presentatie

Herken je deze situatie? Of herken je dit van een situatie toen je in de zaal zat? Ik denk dat jij als spreker ook geen afwachtend publiek wilt. Waarschijnlijk wil jij als spreker publiek dat betrokken en enthousiast is. Als presentator wil je ook dat het publiek plezier heeft en er een goede sfeer hangt.

Neem het initiatief en breek het ijs! Er zijn een heleboel manieren om het ijs met het publiek te breken. Ik de video hierboven vertel ik over een eenvoudige manier om het ijs heel eenvoudig te breken en direct een goede en plezierige sfeer te creëren.

Als je nog meer wilt weten over goed presenteren, lees dan verder bij onze presentatiegids Winnend Presenteren.


Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ik vind het leuk als je met me wilt linken op LinkedIn.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 19-10-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 3-12-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *