Home » Blog » Motiverende spreker » Hoe herken je een motiverende spreker?
hoe herken je een motiverende spreker

Hoe herken je een motiverende spreker?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Hoe herken je een motiverende spreker?

Waarschijnlijk heb je wel eens een motiverende spreker zien en horen spreken. Enthousiast, bevlogen, energiek en met veel kracht en overtuiging vertelde hij zijn verhaal. Je voelde zijn passie en emotie. En je werd helemaal meegenomen in zijn verhaal. Er was contact tussen jou en de motiverend spreker. Er ontstond een wauw gevoel bij je!

Toen je de zaal uit liep voelde je je misschien sterk, energiek, krachtig en kon je de hele wereld aan.

Op het Internet  komen we vaak de term motiverende spreker tegen. En bij sprekersbureaus bieden motiverende sprekers hun diensten aan.  Maar wat is een motiverende spreker nu eigenlijk? Wat zijn de kenmerken van een motiverende spreker?

Zo iemand kun je herkennen aan een aantal kenmerken. Deze kenmerken heb ik hieronder kort en bondig omschreven.

Kenmerken van een motiverende spreker

Onderwerp

Om te beginnen past het onderwerp waar de motiverende spreker over spreekt bij het evenement. Het onderwerp waar hij over spreekt sluit goed aan bij de  behoeftde.

Emotie

Hij is in staat om emoties bij het publiek over te brengen. Hij weet het publiek te raken en te emotioneren. Een motiverend spreker doet dat vaak door het vertellen van verhalen en anekdotes. Die  verhalen kunnen over mislukkingen, tegenslagen, successen, bijzondere belevenissen, ziektes en over de toekomst gaan.

Passie

Misschien is dit wel het grootste kenmerk van een motiverende spreker. Hij spreekt met passie en enthousiasme. Als hij spreekt, spreekt hij met veel kracht en energie. Hij is bevlogen, dat zie je zelfs aan zijn gelaatsuitdrukking!

Contact met het publiek

Een motiverende spreker heeft vanaf het eerste moment tot aan het einde een intensief contact met het publiek. De zaal voelt zich hierdoor betrokken bij het verhaal van de motiverend spreker.

Overtuiging

Een motiverende spreker spreekt overtuigend. Uit zijn hele  optreden blijkt dat hij honderd procent in zijn boodschap gelooft! En dat voelt het publiek!

Aanwezig

Een motiverende spreker is vaak vrij op het podium. Je kunt niet om hem heen. Hij trekt of je het nu wilt of niet de aandacht. Hij heeft vaak een ondersteunende  lichaamshouding en mimiek. Daarnaast ondersteunen zijn lichaamsbewegingen zijn verhaal.  

Hoe herken je een motiverende spreker

Invloed op het publiek

Afhankelijk van het onderwerp geeft dit type spreker je een bepaald gevoel en emotie. Je kunt je bevrijd, gemotiveerd, geïnspireerd of krachtig voelen. Je kunt overtuigd van iets geworden zijn en  tot actie aangezet voelen.

Misschien loop je wel met een boost de zaal uit. En heeft de spreker je aan het denken gezet.

Zelfs na een langere periode herinnert het publiek nog steeds dingen uit de presentatie. Maar wat ze bij een motiverende spreker het meest onthouden is het gevoel. Het gevoel dat er bij hun ontstond terwijl de spreker sprak.

Er was een bepaalde beleving en deze beleving herinneren mensen zich zelfs jaren na de motivational talk. En dat is waarin een motiverende spreker zich onderscheid t.o.v. andere sprekers.

Ben je op zoek naar een motiverende spreker?

Het publiek ervaart de presentaties die ik geef als motiverend, inspirerend, krachtig, energiek en enthousiast. Het verhaal vinden ze goed en boeiend.

Wil jij geïnspireerd of gemotiveerd worden, is “The sky” voor jou “The limit” of wil je weten of dat mogelijk is, zou ik het zeker aanraken om naar hem te luisteren en zijn strategieën ook zeker toe te passen.

Marleen van den Hof, Toekomstig ondernemer

Ik kan me heel goed voorstellen dat je gewoon even wilt zien hoe ik presenteer. Hieronder zie  je een aantal fragmenten van een aantal presentaties. Hierdoor krijg je een indruk van wat je kunt verwachten.

Nederlandse motiverende spreker Rob Wuijster

Om de juiste keuze te kunnen maken wil je natuurlijk ook weten hoe anderen de presentaties ervaren hebben. Dat kun je lezen op de pagina recensies.

Neem gerust contact met me op om eens kennis te maken en om te kijken of ik iets goeds en moois kan toevoegen aan jouw evenement. Ik hoop dat wij in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen.

En als je met me wilt netwerken op LinkedIn vind ik dat leuk.

Teambuilding

Schrijf je hier in en ontvang de nieuwste artikelen over teambuilding in je mailbox

Meer in deze rubrieken:
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 2-12-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 24-1-2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *