Home » Teambuilding » Haal het beste uit je team
Haal het beste uit je team

Bijgewerkt op 19 september 2023

Haal het beste uit je team

Als teamleden geloven in zichzelf en de volle verantwoordelijkheid nemen dan is het team in staat om goede resultaten te behalen. Wanneer teamleden niet geloven in een goede afloop en de verantwoordelijkheid niet nemen zal het team geen goede resultaten behalen en onder de maat presteren.

Ik geef je een voorbeeld hoe ik als coach het beste uit het team haalde. En dit kun je natuurlijk ook als leidinggevende toepassen. De principes zijn hetzelfde! Een periode terug werd ik trainer/coach van een team dat het seizoen daarvoor gedegradeerd was. De eerste training maakten de spelers opmerkingen zoals: “we zullen wel weer verliezen”, “hoeveel goals zullen we nu tegen krijgen” en “het zal wel niets worden”. De spelers geloofden niet in een goede afloop!

Haal het beste uit je team: hoe krijg je succes met je team
Hoe krijg je succes

Haal het beste uit je team: gedachten beïnvloeden

Ik heb de spelers in zichzelf laten geloven en ze er voortdurend op gewezen dat ze de volle verantwoordelijkheid moesten nemen. Het gevolg hiervan was dat de teamleden vertrouwen kregen. En goed met elkaar gingen samenwerken om de doelen te bereiken. Hierdoor speelden ze fantastische wedstrijden. En doordat ze fantastische wedstrijden speelden is het team direct weer gepromoveerd.

De teamleden werkten goed samen en stegen daardoor als team boven zichzelf uit! Geef als leidinggevende en als team de macht dus niet weg, maar neem de verantwoordelijkheid. En zorg er als leidinggevende voor dat de teamleden in zichzelf gaan geloven. Dit zijn twee belangrijke principes bij teambuilding.

American football speler

Gedachten zijn cruciaal! Denk jij dat iemand een prof American football speler kan worden als hij vingers aan zijn rechterhand en tenen aan zijn rechtervoet mist? Als je denkt dat dit niet kan moet je toch echt eens verder lezen bij mijn motivatie speeches.

Teambuilding in het bedrijfsleven

De technieken die ik bij dit team gebruikte zijn goed en eenvoudig toe te passen bij alle teams in het bedrijfsleven. Zorg dat de teamleden in zichzelf en in het team geloven! En zorg ervoor dat alle teamleden en het team altijd de volle verantwoordelijkheid nemen! Alleen dan kan een team optimaal samenwerken. En dan behaalt het team optimale resultaten.

Haal het beste uit je team

Ga eens na:

  • hoeveel invloed gedachten hebben op de werkelijkheid hebben
  • waardoor het gedrag van de spelers en het gedrag van het team bepaald wordt
  • waardoor het resultaat bepaald wordt
  • hoe het team in zijn mogelijkheden en capaciteiten gaat geloven
  • hoe het team boven zich zelf kan uitstijgen en goede resultaten kan bereiken

Ik ben teambuilding specialist en ik werk uiteraard graag met teams. Als jouw team niet goed functioneert kan ik je helpen dit te veranderen.

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.