Home » Teambuilding » Groeit je teamlid mee met het team?
groeit je teamlid mee met het team

Groeit je teamlid mee met het team?

Bijgewerkt op 22 juni 2024

Meegroeien met het team

Groeit je teamlid niet mee met het team? Functioneren niet al je medewerkers optimaal in het team? Je uitdaging is nou juist ervoor te zorgen dat wel alle teamleden een goede en positieve bijdrage aan het team leveren. Dat kun je ook, als je medewerkers met moeilijk gedrag bijtijds weet te herkennen en weet hoe je met deze medewerkers om kunt gaan. En dat leg ik je hier uit want daar kun jij iets aan doen.

Groeit je teamlid mee of blijft hij achter bij het team?

Groeit je teamlid mee met het team? Een deel van je teamleden bestaat waarschijnlijk uit medewerkers die hun best doen en goede teamleden zijn. Maar de kans is aanwezig dat niet al je teamleden optimaal in het team functioneren. Onze uitdaging als leidinggevende en manager is om ervoor te zorgen dat alle teamleden een goede en positieve bijdrage aan het team leveren.   

Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken om teamleden die zich niet volledig ondergeschikt aan het team maken te veranderen in echte teamplayers! Het is mogelijk om een teamlid dat ervoor kiest om niet met het team mee te groeien en mee te ontwikkelen, te transformeren in een waardevolle teamplayer.

Groeit je medewerker mee?

Als je teamleden wilt beïnvloeden om een hechte teamplayer te worden zul je moeten weten waarom dat teamlid dat niet uit zichzelf doet. En daar is een techniek voor! Deze techniek bestaat uit twee belangrijke elementen: willen en kunnen! Wil iemand het niet? Of kan iemand het niet? Als een teamlid het wel kan, maar niet wil zul je moeten achterhalen waarom het teamlid zich niet wil ontwikkelen en met het team mee wil groeien.

Je zult hem daarom de: ‘’waarom’’ vraag moeten stellen. Dus, waarom wil je niet mee groeien? Tijdens de teambuildingbijeenkomsten verdiep ik deze techniek en dan vertel ik je hoe je optimaal resultaat uit deze vraag kunt halen.  

Medewerkers die niet willen luisteren

Soms willen de teamleden gewoon zich niet aanpassen. En geven ze ook niet aan waarom ze zich niet willen aanpassen. Er is een goede techniek die je kunt gebruiken als teamleden zich niet willen aanpassen en niet willen luisteren en alleen aan zichzelf denken. Met deze techniek is de kans zeer groot dat het teamlid bereid is om te veranderen. En verandert in echte teamplayer!

Het succes van je team hangt af van het aantal collega’s met moeilijk gedrag! Hoe minder collega’s met moeilijk gedrag, hoe beter het resultaat zal zijn!

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.