Home » Teambuilding » Groeit je teamlid mee met het team?
groeit je teamlid mee met het team

Bijgewerkt op 19 september 2023

Groeit je medewerker mee met het team?

Groeit je teamlid mee met het team? Een deel van je teamleden bestaat waarschijnlijk uit medewerkers die hun best doen en goede teamleden zijn. Maar de kans is aanwezig dat niet al je teamleden optimaal in het team functioneren. Onze uitdaging als leidinggevende en manager is om ervoor te zorgen dat alle teamleden een goede en positieve bijdrage aan het team leveren.   

Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken om teamleden die zich niet volledig ondergeschikt aan het team maken te veranderen in echte teamplayers! Het is mogelijk om een teamlid dat ervoor kiest om niet met het team mee te groeien en mee te ontwikkelen, te transformeren in een waardevolle teamplayer.

Groeit je teamlid mee: willen en kunnen

Als je teamleden wilt beïnvloeden om een hechte teamplayer te worden zul je moeten weten waarom dat teamlid dat niet uit zichzelf doet. En daar is een techniek voor! Deze techniek bestaat uit twee belangrijke elementen: willen en kunnen! Wil iemand het niet? Of kan iemand het niet? Als een teamlid het wel kan, maar niet wil zul je moeten achterhalen waarom het teamlid zich niet wil ontwikkelen en met het team mee wil groeien.

Je zult hem daarom de: ‘’waarom’’ vraag moeten stellen. Dus, waarom wil je niet mee groeien? Tijdens de teambuildingbijeenkomsten verdiep ik deze techniek en dan vertel ik je hoe je optimaal resultaat uit deze vraag kunt halen.  

Medewerkers die niet willen luisteren

Soms willen de teamleden gewoon zich niet aanpassen. En geven ze ook niet aan waarom ze zich niet willen aanpassen. Er is een goede techniek die je kunt gebruiken als teamleden zich niet willen aanpassen en niet willen luisteren en alleen aan zichzelf denken. Met deze techniek is de kans zeer groot dat het teamlid bereid is om te veranderen. En verandert in echte teamplayer!

Het succes van je team hangt af van het aantal collega’s met moeilijk gedrag! Hoe minder collega’s met moeilijk gedrag, hoe beter het resultaat zal zijn!

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.