Home » Blog » Succesvol ondernemen » Geef nooit op
geef nooit op

Geef nooit op

Geschatte leestijd: 4 minuten

Geef nooit op

Hier wil ik je een persoonlijk verhaal vertellen over mislukking en tegenslagen. Maar eerst wil ik je iets zeggen dat misschien verkeerd overkomt.. Het is goed bedoeld en ik beloof dat ik er straks op terugkom.

Tegenslagen en mislukkingen

Hoe groter en hoe mooier je doelen en dromen en plannen zijn, hoe meer weerstanden, tegenslagen en mislukkingen je krijgt. En dat hoort er gewoon bij. Zo is het leven en daar moet je gewoon mee dealen.

Ik wilde heel graag bondscoach worden, het liefst van een land in Zuid-Europa. En het is me gelukt. Maar dat ging niet makkelijk. Ik heb veel tegenslagen en mislukkingen gehad.

Daar heb ik het eigenlijk nooit over gehad, over tegenslagen en mislukkingen, maar hier ga ik dat

Geef nooit op: gezakt voor mijn hockey examen

Ik ben gezakt voor mijn hockey examen. Ik ben twee keer met een team gedegradeerd. Twee keer voortijdig ontslagen doordat de resultaten van het team slecht waren. En ik heb heel vaak gesolliciteerd op functies van trainer/coach en het niet geworden. Daar ben ik toen voor afgewezen. Zo kan ik nog veel meer tegenslagen en mislukkingen opnoemen. Maar daar moet je mee dealen.

Ik wil je nu een ander voorbeeld geven.

Er was er eens een man die goud wilde vinden

Er was een man en die had als doelstelling dat hij goud wilde vinden. Hij wilde rijk worden. Hij verkocht zijn huis en zijn inboedel en daar kocht hij een goudmijn en gereedschappen voor terug. Het overige geld besteedde hij om het hotel van te betalen in het kleine dorpje waar hij verbleef.

geef nooit op

Een aantal maanden achter elkaar bleef hij maar hakken en op zoek naar goud. En hij vond het niet. Op een gegeven moment was hij het helemaal zat.

Hij liep gefrustreerd de mijn uit en kwam daar een man tegen. Die man had wel interesse in die mijn. Hij kocht de mijn en de gereedschappen. Hij ging gelijk naar beneden om naar goud te zoeken. Hij was een uurtje aan de gang en wat vond hij? GOUD! Yes!

Geef nooit op: de moraal van dit verhaal

De moraal van dit verhaal: geef niet te snel op. Blijf zoeken naar goud. Want het zou zomaar kunnen dat je op 10 cm van jouw persoonlijke goudader af bent. En dat zul je nooit weten als je opgeeft. Dat kun je alleen weten als je doorgaat. Heb er vertrouwen in dat je je dromen en doelen kunt verwezenlijken.

Nu vraag je je misschien af: Moet ik dan altijd doorgaan om mijn dromen en doelen te bereiken?

Jazeker! Doe dat, maar … als het op een bepaalde manier niet lukt, blijf het dan niet alsmaar op deze manier proberen. Als het niet lukt, probeer dan gewoon een andere manier om het te bereiken. Zoek dan een andere weg. En als die manier ook niet lukt, dan probeer je manier C. En als manier C niet lukt, dan probeer je manier D. Net zo lang tot je een weg gevonden hebt waarmee je je doelen en dromen kunt bereiken.


Ik ben een inspirerende motivational speaker. Als jij niet op wilt geven en inspiratie wilt, dan kun je mijn e-book over ondernemersmindset downloaden.

ondernemersminset

Schrijf je hier in voor tips voor ondernemers. We beginnen met het e-book

Ondernemersmindset

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 9-10-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *