faalangst bij voetballers

Faalangst bij voetballers

Faalangst bij voetballers

Hoe goed een speler presteert en de mate en de snelheid waarmee een speler technisch en tactisch groeit hangt voor een groot deel af van het zelfvertrouwen dat de speler heeft!

Hoe zelfverzekerder een voetballer is, hoe sneller en meer hij groeit. En hoe beter de resultaten zijn die hij of zij bereikt. Hoe goed een speler presteert en de mate en de snelheid waarmee een speler technisch en tactisch groeit hangt voor een groot deel af van het zelfvertrouwen dat de speler heeft!

Talenten en kwaliteiten

Een speler kan technisch en tactisch veel talent en kwaliteiten hebben, maar  als hij geen zelfvertrouwen heeft kan hij niet optimaal presteren. Een speler die geen zelfvertrouwen heeft zal de keuzes die hij maakt niet met volle overtuiging uitvoeren. En hij zal voor de minst riskante oplossing kiezen.

Faalangst bij voetballers

Stel je voor dat een speler een geweldige lange trap heeft, maar weinig zelfvertrouwen heeft. Tijdens de wedstrijd ziet hij een speler in de diepte lopen. En als hij de pass geeft, staat de medespeler tegenover de keeper. Maar omdat hij onzeker is durft hij de bal niet over lange afstand te trappen en speelt een risicoloze breedte pass naar een medespeler.  Weg kans!

Als dezelfde speler een groot zelfvertrouwen zou hebben, zou hij de bal naar zijn medespeler die in de diepte loopt trappen. En deze speler zou dan voor de keeper komen te staan en een scoringsmogelijkheid hebben!

Zelfvertrouwen heeft een zeer grote invloed op de keuze en uitvoering van de acties!

Het zal ook duidelijk zijn dat een speler sneller stappen voorwaarts maakt en groeit als hij zelfvertrouwen heeft. Een speler met zelfvertrouwen is onbevangen en durft ook nieuwe dingen te proberen en is niet bang om fouten te maken!

Voetbal webinar: Faalangst bij voetballers

Tijdens dit webinar vertel ik je hoe je het zelfvertrouwen van spelers kunt vergroten. De technieken heb ik verdeeld in twee categorieën. De eerste categorie bestaat uit allerlei technieken die je tijdens het coachen, voor en na de wedstrijden en als huiswerkopdracht kunt gebruiken. De tweede categorie bestaat uit technieken die je kunt gebruiken tijdens de trainingen en wedstrijden.

De technieken die ik aangeef heb ik zelf met succes in de praktijk toegepast. Ze werkten dus! De technieken zijn praktisch en eenvoudig toe te passen.

Mijn ervaring is, dat zodra een speler een groter zelfvertrouwen heeft hij zich sneller en meer ontwikkelt en betere resultaten behaalt!

Zelfvertrouwen is het eerste geheim van succes.

Ralph Waldo Emerson

Faalangst bij voetballers

Zin om mee te doen met dit webinar?

Als je mee wilt doen, zet je naam dan op de interesselijst hieronder. Dan laten we het je weten wanneer we weer een voetbal webinar gaan doen. En het webinar waar de meeste belangstelling voor is doen we het eerste.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 5-10-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 7-11-2022