Home » Blog » Zakelijk speechen » Emoties bij het publiek
emoties bij het publiek

Emoties bij het publiek

Geschatte leestijd: 3 minuten

Emoties bij het publiek

De effectiefste manier om onthouden te worden is dat je het publiek emotioneel raakt. Dat er dus gevoelens en emoties bij het publiek ontstaan.

Video: emoties bij het publiek

Er zijn sprekers die het voor elkaar krijgen dat hun toehoorder tranen in hun ogen krijgen. Trainen van het lachen, maar ook tranen door het vertellen van trieste, dramatische en verdrietige gebeurtenissen. Het publiek is geschokt of vertederd of een combinatie hiervan. Het publiek leeft heel erg mee en kan het gevoel hebben besproken situatie zelf te ervaren. 

Op het moment dat mensen tranen in hun ogen krijgen zijn ze emotioneel. Een groot voordeel van publiek dat emotioneel is, is dat het ook betrokken is bij je presentatie en je onderwerp.

Video: emoties bij het publiek

In deze video geef ik je een tip hoe je ervoor kunt zorgen dat het publiek vochtige krijgt. Tranen van ontroering, maar ook tranen van het lachen. De techniek is eenvoudig, makkelijk toe te passen en waanzinnig efficiënt en effectief.

Luister aandachtig naar de video, pas de tip toe en je zult zien dat het publiek geëmotioneerd wordt en daardoor meer betrokken bij de presentatie is én dat het publiek je presentatie zal onthouden.

Emotionele betrokkenheid

En doordat je luisteraars emotioneel en betrokken zijn zullen ze de boodschap en de presentatie blijven onthouden. Misschien niet helemaal, maar wel delen er van! Daarnaast geven ze meer feedback en zal er een open sfeer ontstaan.

Je hebt er als spreker dus alle belang bij dat je het publiek emotioneel raakt en betrokken maakt. En dat je luisteraars tranen in hun ogen krijgen.

In deze video geef ik je een tip hoe je ervoor kunt zorgen dat het publiek vochtige krijgt. Tranen van ontroering, maar ook tranen van het lachen. De techniek is eenvoudig, makkelijk toe te passen en waanzinnig efficiënt en effectief.

Meer manieren

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om ervoor te zorgen dat je presentatie onthouden wordt. Lees vooral verder in het artikel: Demonstraties om te herinneren. Maar goed leren presenteren lukt het gemakkelijkste als je les krijgt. En je kunt ook meer leren over presenteren door onze handleiding over spreken voor publiek te lezen. En hier vind je presentatiecursus voor winnende presentaties.

Ik ben een goede spreker met een interessant verhaal. En als je dat wilt, kan ik je leren hoe je overtuigend presenteert. Wil je met me linken op LinkedIn?

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 15-11-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *